Semințele de chia sunt o sursă bogată de fibre, proteine, acizi grași esențiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanti, aminoacizi, vitamine și minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu etc.), fiind un bun aliat în dietele de slăbire și pentru cei cu probleme cardiovasculare. Ginsengul, de asemenea, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea circulației sângelui și combaterea stresului oxidativ.
Ornează budinca cu orice fructe și nuci îți plac, noi am ales căpșune, afine și fistic mărunțit.
Ingrediente necesare (pentru 2-3 porții)
- 300ml lapte de cocos (sau orice lapte vegetal)
- 2 linguri semințe de chia
- 2 linguri fulgi de ovăz măcinați fin
- ½ - 1 linguriță de ginseng Panax pulbere
- 1-2 lingurițe de zahăr de cocos
- Câteva căpșune
- Câteva afine
- Câteva fistic mărunțit
Mod de preparare
Pune laptele de cocos într-un vas mai mare. Adaugă semințele de chia, fulgii de ovăz măcinați, ginsengul panax pulbere și zahărul de cocos și amestecă bine.
Toarnă amestecul în căni sau borcănașe, amestecă din nou, acoperă-le cu folie alimentară sau cu capac și pune-le peste noapte la frigider.
Dimineața, scoate budinca din frigider și amestecă. Ornează cu căpșune, afine și fistic mărunțit (sau orice alte fructe și nuci îți plac), înainte de servire.