AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Crude realitati din industria carnii de porc

Multi oameni mananca porc, fara sa se gandeasca nicio clipa la felul in care ajunge carnea respectiva pe masa lor – daca ar sti, cu siguranta ca si-ar schimba obiceiurile alimentare intr-o secunda.

Iata cateva realitati dure din industria carnii de porc din occident, despre care nu vorbeste nimeni, dar pe care este bine sa le stim cu totii, asa cum arata Peter Singer si Jim Mason in cartea lor, “The Ethics of What We Eat” (“Etica a ceea ce mancam”):

  1. Peste 90% dintre porcii crescuti pentru carne in ziua de azi sunt tinuti in custi supraaglomerate, construite din ciment si otel. Acestia nu sunt lasati niciodata sa iasa afara pentru a scormoni prin iarba si nu au nici macar un pat de paie pe care sa se intinda.
  2. Cele care suporta cele mai grele conditii sunt scroafele de reproductie.
  3. Pentru a face fata programului strict de productie al fabricii, scroafele sunt facute sa produca purcel dupa purcel, ceea ce inseamna ca sunt gestante aproape intreaga lor viata.
  4. In perioada de gestatie, care dureaza aproximativ 16 luni, majoritatea scroafelor sunt inchise in "boxe de gestatie" — adica in niste custi cu bare de otel care nu depasesc cu mai mult de 30 cm lungimea animalelor si sunt atat de inguste incat acestea nici nu au loc sa se rasuceasca in ele.
  5. Cand vine timpul ca scroafa sa fete, aceasta este tinuta in ceea ce producatorii numesc o "boxa de fatare"….Boxa tine scroafa intr-o singura pozitie, pe o parte, si directionata catre purcelusi, astfel incat acestia sa se poata hrani. Scroafa nu se poate intoarce pe o parte si pe alta – lucru care, afirma sustinatorii boxei de fatare, o impiedica sa se aseze peste purcei putand, astfel, sa-i omoare.
  6. Dintre scroafele crescute de marii producatori din occident, aproximativ 90% dintre acestea sunt tinute in acest fel.
  7. Pe langa stresul psihologic, scroafele care sunt tinute in astfel de boxe sunt mai putin sanatoase decat cele care au spatiu in care sa se miste. …Scroafele tinute in boxe deseori isi pierd capacitatea de a merge si sufera de tot felul de rani din cauza faptului ca sunt permanent pe ciment chiar si cand nu stau intinse. Sufera, de asemenea, si de mai multe infectii urinare.

Dupa cum arata autorii, “in aceste conditii, pe langa scurtele perioade in care mananca, aceste animale sensibile, inteligente si extrem de sociabile, nu au nimic de facut toata ziua. Nu se pot plimba si nici socializa cu alte scroafe. Tot ce pot face este sa stea in picioare sau intinse pe podeaua din ciment.”

Iata care este comportamentul porcilor cand acestia sunt crescuti liberi si cum reactioneaza cand sunt privati de libertate, dupa cum descrie aceeasi carte:

  • Porcilor le place sa scormoneasca pamantul si sa-si exploreze mediul.
  • In conditii naturale, acestia isi petrec trei sferturi din timp cu aceasta ocupatie. In custi, desigur ca nu pot face acest lucru.

  • Cand o scroafa este pusa pentru prima oara intr-o cusca, de regula incearca sa scape si se va lovi de barele de otel.
  • Dupa un timp, va renunta si va deveni pasiva si lipsita de reactie.
  • Acest lucru indica, dupa cum afirma comitetul stiintific veterinar, o depresie clinica.
  • Alte scroafe manifesta miscari fara sens, repetitive, cum ar fi muscatul barelor, mestecatul aerului, scuturarea capului intr-o parte si in alta, scormonirea in mod repetat in troaca goala. Toate acestea sunt indicii ale stresului, similare cu plimbatul tigrilor sau al altor feline mari de-a lungul si de-a latul custii, atunci cand acestea sunt tinute captive in custi clasice, in gradini zoologice.

Desigur, cel mai rau lucru ce li se poate intampla porcilor este ca in cele din urma sa fie ucisi. Aceste animale inocente, frumoase si inteligente trebuie sa sufere atat de mult si, in cele din urma, sa moara intr-un mod brutal, doar pentru ca noi sa le mancam carnea si ca producatorii de carne sa isi umple buzunarele.

Porcii, la fel ca si celelalte animale pe care oamenii le mananca, merita o viata mai buna decat cea pe care ii fortam noi sa o traiasca. Multi oameni renunta, din acest motiv, sa le mai consume carnea, pentru a pune capat acestei cruzimi.

Vei fi si tu unul dintre ei?

Sursa utilizata: http://theunboundedspirit.com/pork-industry/

Like Share Share Tweet25034 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: carnea de porc, cruzime, porc, industria carnii de porc,

Articole similare

Comentarii recente:
Octavian07 October 2017 21:54Raspunde

La porci perioada de gestatie este de fix 114 zile sau 3 luni, 3 saptamani si 3 zile, nici de cum 16 luni care este perioada de gestatie la bovine.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE