1. Zaharul coordoneaza defectuos sistemul imunitar si ii reduce capacitatea de a functiona.
2. Zaharul deshidrateaza celulele si elimina din corp electroliti vitali precum potasiu, magneziu, calciu si sodiu, ceea ce provoaca moartea celulelor si spasme musculare cronice.
3. Zaharul elimina din corp cromul, cuprul, zincul si alte minerale care ajuta celulele sa raspunda la insulina. Aceasta duce si mai mult la intarirea rezistentei membranei celulare la insulina.
4. Zaharul favorizeaza inmultirea si diviziunea celulelor canceroase si inhiba mecanismele ce incetinesc cresterea tumorilor si apoptoza celulelor canceroase (moarte celulara programata).
5. Zaharul favorizeaza aparitia enzimelor glicotice avansate ce distrug tesuturile. (EGA).
6. Zaharul elimina din corp anti-oxidanti precum glutation, vitamina C si vitamina E.
7. Zaharul inhiba hormonul de crestere (HGH) si creste nivelul de cortizol.
8. Zaharul inhiba sinteza proteica la nivel celular, ceea ce duce la o disfunctionalitate a oaselor, a muschilor, si a compozitiei chimice a incheieturilor. Aceasta creste riscul de osteoporoza, osteoartrita, si dureri cronice ale muchilor si incheieturilor.
9. Zaharul favorizeaza cresterea bacteriilor patogene si a parazitilor precum Candida si alte organisme de tip ciuperca. Aceasta determina, de asemenea, si eliminarea din corp a bacteriilor bune si poate duce la infectii cronice in stomac, tesut respiratoriu si sinusuri.
10. Zaharul duce la obezitate, trigliceride marite, cresteri anormale de colesterol LDL in raport cu HDL si cresterea factorilor de risc in inflamarea arterelor.
11. Zaharul penetreaza bariera de protectie a sangelui din creier, elimina rezervele minerale ale acestuia si permite acumularea de toxine si de alte minerale grele in tesutul creierului.
12. Zaharul distruge nervii, provocand dureri cronice, neuropatii, disfunctii ale vederii, si o disfunctie crescuta a organelor.
Surse:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dextrose
http://www.naturalnews.com/009333.html
http://www.naturalnews.com/034484_sugar_consumption_aging.html#ixzz2Bu4s7B96 -zaharul si insulina