Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Dezvoltare personala
  4. Panoul dorințelor și vizualizarea ca instrumente de manifestare a dorințelor

Panoul dorințelor și vizualizarea ca instrumente de manifestare a dorințelor

Este suficient oare să crezi foarte tare într-o dorință, într-un vis, ca acesta să se împlinească? Poți să-ți îndeplinești dorințele și să-ți atingi potențialul maxim fără a ști exact încotro te îndrepți? Descoperă un instrument practic și la îndemâna oricui prin care să rămâi motivat și focusat în îndeplinirea dorințelor tale!

Impala africană, o antilopă africană de talie mijlocie, are capacitatea de a sări 3m înălțime și 9m lungime. Cu toate acestea, acest animal poate fi văzut în spatele unui perete de 1.5m într-o grădină zoologică, nici măcar încercând să iasă. De ce??? Pentru că nu poate vedea peste gard. Impala trebuie să vadă unde se îndreaptă înainte de a face un pas în acea direcție; prin urmare, rămâne închis, blocat. Este la fel și cu oamenii. Fără o imagine mentală a locului în care ne îndreptăm, rămânem blocați an de an... chiar dacă avem potențialul de a merge departe. Universul ne știe potențialul; acum trebuie doar să acționăm.

Nu mai știu exact când am auzit pentru prima oară termenul de VISION BOARD, să fie vreo 10 ani de atunci. Ideea a venit odată cu învățatul despre energii, rezonanță, vindecare emoțională și spirituală, reiki... și părea ceva destul de abstract. Doar nu era momentul potrivit pentru a primi în viața mea acest concept. Nu înțelegeam pe deplin scopul creării unui astfel de panou al viselor / dorințelor și urmam pașii indicați de maestrul Reiki fără a gândi prea mult ce aveam de făcut. Dacă el zice că e de bine, așa o fi... așa că ne-am așezat în cerc și, povestind vrute și nevrute, am decupat poze mișto din reviste sau din imagini găsite pe Google și listate. Dar doar atât erau: poze frumoase. În spatele lor nu exista o motivație în sufletul meu, nu exista un vis, o dorință. Pur și simplu arătau bine.

În momentul în care mi-am interiorizat cunoașterea energiilor și am început să înțeleg cu adevărat ceea ce se află dincolo de acele imagini, lucrurile s-au așezat altfel... Acum, panoul dorințelor cu siguranță este MAGIC! 

La fiecare sfârșit de an, între Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului și Noaptea de Anul Nou, îmi concentrez întreaga energie în direcția asta: cum îmi fac eu panoul dorințelor. Ce suport ar fi potrivit pentru panoul meu al dorințelor: agendă personalizată, jurnal, caiet cu dorințe sau panou pe perete? Cum îl voi organiza: cuvinte, poze sau amândouă? Ce vreau să apară acolo? Ce am nevoie? Lucrurile se discern singure dacă iei în considerare câteva aspecte.

În acest articol mi-am propus să povestesc care sunt pașii concreți pentru a manifesta intențiile și dorințele în conformitate cu potențialul personal, creând un panou al dorințelor / visionboard:

  1. Alege tipul potrivit de panou al dorințelor
  2. Creează un panou al dorințelor aliniat cu obiectivele și intențiile tale
  3. Lucrează cu panoul dorințelor în fiecare zi

Primăvară Verde Vie blog

Alege tipul potrivit de panou al dorințelor

Poți alege între un panou al dorințelor fizic și digital. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje, important este să îți fie potrivit ție, personalității tale și spațiului tău de desfășurare.

Panoul dorințelor în format fizic include toate tipurile de panouri vizuale tradiționale în care lipești pe o pânză (canvas) sau coală de hârtie (jurnal, caiet, agenda personalizată) sau fixezi pe un panou de plută, de exemplu, imagini decupate (și alte lucruri) care îți sugerează obiectivul tău și intențiile pe care le ai pentru viitorul tău.

Panoul dorințelor în format digital include toate tipurile de panouri vizuale digitale în care adaugi imagini digitale care îți sugerează obiectivul tău și intențiile pe care le ai pentru viitorul tău. Există chiar aplicații special concepute în acest scop. Dar îți poți crea panoul dorințelor digitală chiar și în aplicații de design gratuite, precum Canva sau chiar pe Pinterest.

 

Ce model ar trebui să alegi depinde doar de tine, de personalitatea ta, de spațiul pe care îl ai disponibil pentru acest instrument de manifestare. Important este să alegi un panou al dorințelor cu care vei lucra constant, deoarece numai atunci va fi capabil să te susțină în manifestarea viselor și dorințelor tale.

 

Test pentru a determina ce stil de panou al dorințelor ți se potrivește

Stilul este extrem de important pentru că te va ajuta să te asiguri că vei privi și utiliza zilnic panoul dorințelor. Este ceea ce te va conecta la obiectivele tale. Și dacă nu îți îmbrățișezi stilul atunci când îți creezi panoul dorințelor, s-ar putea să te plictisești cu el. Este important să îți cunoaști stilul, deoarece te va ajuta să creezi cel mai bun panou al dorințelor pentru tine. Începe mai întâi cu întrebările de mai jos.

Pentru fiecare întrebare, alege răspunsul care te descrie cel mai bine pe tine și felul în care faci lucrurile. Notează litera corespunzătoare pentru fiecare dintre răspunsurile tale. Dacă două opțiuni pentru orice întrebare sunt apropiate, încearcă să o alegi pe cea pe care o simți cea mai potrivită pentru tine. (Gândește-te la ceea ce făceai în școală, cum învățai mai ușor pentru a te decide.)

1. Când înveți, preferi:

A. Indicații orale în locul celor scrise

B. Să citești instrucțiuni și să vezi imagini

C. Să exersezi practic mai degrabă decât să asculți sau să citești

2. Studiezi sau înveți:

A. Citind cu voce tare

B. Citind și luând notițe

C. Memorezi lucrurile în timp ce ești în mișcare activă

3. Într-o ședință sau în sala de clasă:

A. Iei cuvântul și oferi sugestii sau răspunzi la întrebări

B. Mai degrabă iei notițe decât vorbești

C. Te agiți, vorbești în timp ce faci gesturile cu mâinile

4. Ți se pare dificil să:

A. Taci pentru perioade lungi de timp

B. Îți amintești instrucțiunile verbale

C. Stai nemișcată pentru perioade lungi de timp

5. Îți este ușor să:

A. Îți amintești nume

B. Găsești traseul cu o hartă

C. Nu uiți lucrurile pe care le-ai făcut, mai degrabă decât lucrurile pe care le-ai văzut sau auzit

6. Consideri că:

A. Nu te poți concentra atunci când este zgomot

B. Te pricepi la limbajul semnelor

C. Studiezi mai bine cu muzica dată tare

Acum, adună câți A, B și C ai obținut.

Dacă ai mai mulți A, atunci stilul tău este auditiv.

Un stil auditiv înseamnă că îți plac afirmațiile mai mult decât imaginile și alte vizualuri. Îți place să citești afirmațiile cu voce tare, astfel încât să le poți auzi, deoarece așa te conectezi la ele. Poți face același lucru cu un panou al dorințelor. Scrie-ți obiectivele și mantrele pe fâșii de hârtie și lipește-le pe tablă. În fiecare zi, poți citi aceste cuvinte cu voce tare, astfel încât să te poți conecta la ele.

Sigur că poți avea câteva imagini pe panou, acest lucru este util mai ales dacă în baza răspunsurilor de mai sus îți dai seama că stilul tău secundar este vizual. Dar cu un stil auditiv primar, chiar vrei să vezi aceste cuvinte, astfel încât să le poți citi cu voce tare pentru a te conecta la ele, deci imaginile ar trebui să fie doar pentru a crea un context, o pată de culoare.

Dacă ai mai mulți B, atunci stilul tău este vizual.

Un stil vizual înseamnă că trebuie să vezi imagini ale obiectivelor tale, nu doar cuvinte. În acest caz, panoul dorințelor fizic funcționează foarte bine pentru tine. Deși combinația cuvinte și imagini funcționează bine, preferi să vezi intențiile și obiectivele tale ca o hartă sau o cale de urmat. Astfel îți poți vedea obiectivele aliniate și ști ce pași trebuie să faci în perioada următoare.

Dacă ai mai mulți B, atunci stilul tău este tactil sau kinestezic.

Un stil kinestezic sau tactil înseamnă că trebuie să atingi și să simți obiectele, pentru a te conecta la ele. Însăși crearea unui panou al dorințelor este o activitate tactilă, deci acesta este începutul.

Dar ar trebui să ai și lucruri de atins, mișcat pe panoul dorințelor, cum ar fi elemente pufoase la atingere sau uși pentru deschis sau chiar panoul dorințelor să fie unul portabil, care se pliază.

Toate aceste lucruri îți vor satisface nevoia kinestezică sau tactilă și te vor ajuta să te conectezi la obiectivele tale.

Clarifică-ți intențiile

Ce îți dorești? De ce ai nevoie? Care sunt lucrurile care contează pentru tine? Cum vrei să te simți când lucrurile se vor materializa? Scrie totul, deoarece e mai ușor să discerni grâul de neghină când e totul negru pe alb.

Recomand un un exercițiu fascinant de la Andy Szekely, care subliniază diferența dintre un obiectiv și o intenție. Există numeroase cursuri despre stabilirea obiectivelor și foarte puține despre realizarea lor. Motivul este probabil banal: este mai simplu și mai „fun” să stabilești obiective decât să muncești ca să le atingi. Exercițiul ajută să îți stabilești obiectivele și face lucrurile „să se întâmple” în mod firesc, fără eforturi de voință ieșite din comun: conectarea la intenție. Ia un caiet gol. Este foarte important ca acest caiet să îți dea o stare de bine, să te facă să iubești să scrii în el. Apoi notează-ți dorințele din acest moment. Scrie aceste intenții, dorințe timp de 30 de zile, în fiecare zi, fără să te uiți la ceea ce ai scris în ziua precedentă. 

Dacă nu poți răspunde la întrebarea „ce vreau”, întreabă-te „ce am nevoie”, pentru mulți oameni această întrebare este mai confortabilă, deoarece a avea nevoie de ceva sună mai puțin egoist decât a dori ceva. Ce scrii în acel caiet este o colecție de idei, lasă-te purtată de impuls și notează fiecare gând ce îți vine în minte. Poți fi egoistă, nu te teme de prejudecăți și lasă credințele limitative deoparte, este visul tău, ar trebui să reprezinte viața ta ideală. Deci, nu contează dacă acest mare vis pe care îl ai nu este compatibil cu viața ta de familie sau cu situația actuală de la serviciu. Dacă ai UN vis mare și este exact ceea ce îți dorești, o soluție va fi găsită oricum.

Atenție! Pe parcursul celor 30 de zile unele dintre intenții vor deveni din ce în ce mai clare, iar altele își vor pierde din claritate sau chiar vor dispărea din listă.

Când ai această colecție de idei, dorințe și visuri, fă o prioritizare a lor. Este mai bine să te limitezi la 5 sau maximum 10 puncte pe panoul dorințelor, în funcție de spațiul de desfășurare ales.

Alege imaginile potrivite

Când alegi imaginile, ține cont că nu pui doar niște poze, ci acele poze trebuie să îți creeze o stare emoțională pozitivă în momentul în care le privești.

Aici multe persoane fac o mare greșeală. Ele proiectează un panou al dorințelor plăcut din punct de vedere estetic, ceea ce, desigur, nu este lipsit de importanță; ar trebui să îți creeze o stare de bucurie să te uiți la panoul dorințelor tale... Dar deseori uită cum funcționează de fapt un panou al dorințelor. Nu este vorba doar de a privi câteva poze frumoase. Este vorba despre acele imagini care trimit un mesaj important către subconștientul tău. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, imaginile tale trebuie să declanșeze declanșatorul emoțional potrivit.

Găsește imagini care reprezintă simbolic obiectivul tău. Cu cât este mai specific, cu atât mai bine. Pe de altă parte, nu ar trebui să petreci ore întregi alegând imaginea potrivită. Dacă ai o imagine care declanșează o emoție puternică, este un semn bun. Uneori, ajută și dacă folosești cuvinte în plus față de imagini. În unele cazuri, este greu să găsești imaginea potrivită, doar pentru că nu știi exact cum ar trebui să arate ceva.

Îmi amintesc în unul din workshopurile de creare a panoului dorințelor că povestea coachul că atunci când și-a creat primul panou al dorințelor, și-a „comandat” un soț. Mai exact, actualul soț. Nu știa cum să definească exact cum ar vrea să fie soțul ei de vis, dar a lipit o imagine cu Johny Cash și June Carter – ea era mare fan al muzicii lor, dar ceea ce o inspirase de fapt era relația dintre cei doi simboliza ceea ce își dorea de la relația ei: o legătură puternică până la sfârșitul vieții. „Soțul de vis” avea permisiunea, de asemenea, să fie un tip drăguț, înalt, cu părul negru, dar sentimentele și legătura profundă într-un parteneriat erau mai importante pentru ea. Când și-a întâlnit viitorul soț pentru prima dată, un prieten i-a spus: wow, l-ai văzut pe tipul ăla, zici că e Johnny Cash tânăr. Acum sunt căsătoriți și fericiți împreună.

Scopul acestui exemplu este să arate că nu putem fi specifici în fiecare situație și că este ok chiar și așa. Alege o imagine simbol care să declanșeze emoțiile potrivite pentru tine.

Adună-ți materialele necesare

În primul rând, clarifică-ți cum vrei să faci: panou sau caiet, desene sau decupaje, imagini sau text etc. Apoi, pregătește materialele necesare pentru a duce la împlinire proiectul:

Găsește locul ideal unde să creezi panoul dorințelor

Găsește un spațiu în care te simți confortabil, care îți dă o stare de bine și care este suficient de mare pentru a nu te înghesui cu toate cele necesare. O masă mare sau direct pe podea sunt alegeri excelente. Crează o atmosferă propice meditației și bucuriei sufletești: pune muzică, aprinde lumânări, folosește uleiuri esențiale pentru a detensiona atmosfera, cântă, bate la tobe sau fă orice altceva care te face să intri în starea potrivită, relaxată și conectată dorințelor proprii.

Creează panoul dorințelor

Treci prin toate materialele create (imagini, texte) și caută ceea ce simți că se potrivește cu emoțiile pe care ți le dorești. Aranjează-le fără să te gândești prea mult la o ordine predefinită. Lasă intențiile să lucreze pentru tine! Dacă o imagine e drăguță, îți dă o stare pozitivă, dar nu se potrivește perfect pentru ceea ce îți dorești, lasă-o deoparte.

 

Ai grijă însă să nu îl încarci prea tare! Concentrează-te pe emoție, sentiment, suflet. Nu uita să scrii, la fiecare, și un termen până când îți dorești ca dorința să se materializeze. Fii totuși realistă în alegerea datei, să nu fii dezamăgită când nu se întâmplă «la timp».

Găsește locul ideal unde să pui panoul dorințelor

Panoul cu dorințe poate fi acum folosit ca un memento vizual a lucrurilor care contează pentru tine și pentru care investești energie. Alege un loc unde să îți poți vedea panoul cât de des posibil și amintește-ți de fiecare dată ce îți dorești cu adevărat.

Îți recomand să alegi o locație în care petreci cea mai mare parte a zilei sau în care mergi des, dar care este, de asemenea, mai intimă, retrasă. Nu este o necesitate, dar cred că un panou al dorințelor este ceva foarte personal și, deși majoritatea oamenilor din jurul meu îmi cunosc visele și obiectivele, exprimarea lor prin imagini este o poveste diferită – nu lăsa părerile altora să determine ce imagini să folosești, poate lor nu le invocă aceleași sentimente și emoții! Cu toate acestea, primul punct este critic, ar trebui să îți vezi obiectivele cât de des  posibilși, mai presus de toate, ar trebui să le poți vizualiza în mod conștient (și subconștient) în mod regulat.

La noi acasă, panoul dorințelor atârnă chiar deasupra ușii din bucătărie. Prin acea ușă trecem zilnic, cel puțin în fiecare dimineață și seară. Îl putem vedea stând la cafea sau în timp ce gătim, ceea ce înseamnă că putem petrece timp vizualizându-ne obiectivele. Îmi place să fac asta mai ales la cafea, ca parte din rutina de dimineață.

Lucrează în direcția îndeplinirii dorințelor

Vizualizarea și setarea intenției sunt modalități puternice de a începe alinierea la realitatea pe care dorești să o creezi. Neurologul și autorul cărții Sursa. Deschide-ți mintea. Schimbă-ți viața, Tara Swart, recomandă cu tărie vizionarea, deși preferă să o numească panoul cu acțiuni - deoarece acest panou ar trebui să inspire acțiune. Tara Swart este convinsă că toți avem puterea de a trăi viețile pe care ni le dorim, acest lucru fiind posibil deoarece lucrurile la care aspirăm - sănătatea, fericirea, bogăția, dragostea - nu sunt determinate de forțe misterioase, ci de abilitatea noastră de a gândi, de a simți si de a acționa. Cu alte cuvinte, de creierul nostru. Vizualizându-ți intentiile, înțelegând cum poți atrage lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat și devenind conștient de căile urmate de propria minte, ai posibilitatea să trăiești cu adevărat, plin de îndrăzneală și fără regrete.

Când ai terminat de proiectat panoul dorințelor, începe adevărata muncă. Nimeni nu va veni a doua zi să îți spună: «M-am gândit să îți ofer gratis o excursie peste mări și țări doar pentru că poza aleasă spre vizualizare e mișto!». Trebuie să lucrezi pentru ca visul tău să se îndeplinească! Nu fii paralelă cu visele tale, pornește tu către ele și vă veți întâlni la mijloc! Observă-ți comportamentul, analizează-ți obiceiurile, vezi care sunt obstacolele peste care trebuie să treci, organizează-te. Vindecă-ți traumele emoționale și mergi mai departe. Ai puterea de a te reinventa! 

Manifestarea nu este magie! Dar dacă știi cum funcționează, se pot întâmpla lucruri magice! Cel mai bun panou al dorințelor nu își va face treaba dacă nu faci și tu câțiva pași spre obiectivele tale!

Bineînțeles că de fiecare dată când treci pe lângă panoul dorințelor și îl privești, fie numai și pentru o clipă, subconștientul tău percepe și stochează imaginile de pe el. Dar exercițiile de vizualizare zilnice permit panoului dorințelor să își arate adevărata putere. De aceea este atât de important să alegi tipul potrivit de panou al dorințelor (digital sau fizic) și, de asemenea, să acorzi atenție stilului și locului unde îl plasezi.

Panoul dorințelor te va ajuta să te concentrezi din nou asupra obiectivelor tale și, desigur, să devii recunoscătoare pentru lucrurile pe care le-ai primit deja, obiectivele pe care le-ai atins deja.

Sfatul meu special: fotografiază-ți panoul dorințelor și îl vei avea întotdeauna cu tine pe telefonul mobil.

O altă modalitate de a integra în mod activ panoul dorințelor în procesul de vizualizare este o „sesiune regulată de vizionare a panoului dorințelor”. Programează-ți zilnic sau săptămânal această sesiune, de exemplu, ca parte integrantă a rutinei de dimineață. Cel mai bine este să stai direct în fața panoului sau să folosești trucul cu fotografia. Uită-te la panou, parte cu parte, și închide ochii câte un minut. După fiecare imagine sau grup de imagini, imaginează-ți obiectivul. Urmărește-l ca pe un film, de parcă ai sta la cinema și viața ta ideală este proiectată pe ecran. Apoi, încearcă să intri în acel film, pune-te în situația în care îți trăiești viața ideală. Cum te simti? Ce vezi și auzi? Ce miros observi? Ce poți gusta? Fii fericită cu privire la situație, trăiește-o de parcă ar fi (deja) reală. Când faci această vizualizare activă în mod regulat, vei realiza că te apropii de obiectivul tău, că obții exact datele, lucrurile, evenimentele de care ai nevoie pentru a-l atinge.

Devino cât de creativă poți și vrei în legătură cu metoda de vizualizare, cu cât te distrezi mai mult, cu atât este mai bine.

Reanalizează-ți periodic prioritățile

Și ultimul punct care este important pentru succesul panoului dorințelor este acela de a reevalua panoul și obiectivele regulat și, dacă este necesar, să începi unul nou. Un panou al dorințelor depășit te poate ține acolo unde te afli deja și, prin urmare, te poate împiedica să te dezvolți în continuare.

Un panou al dorințelor nu ar trebui să fie niciodată ceva ce faci o dată și apoi îl uiți într-un colț. Este un proces pe care va trebui să îl evaluezi constant și să îl adaptezi în consecință. Obiectivele și dorințele se pot schimba sau prioritățile se pot schimba. Sau pur și simplu poți realizat tot ce ai pus pe panoul dorințelor! În acest ultim caz recomand să îți stabilești obiective mai mari! Ai dovada că panoul dorințelor este un instrument de manifestare excelent, e momentul să îți crești așteptările!

Din când în când, revino asupra dorințelor tale și reanalizează-le, vezi care e statusul lor și dacă prioritățile tale sunt aceleași. Ai încredere în acest proces, dacă nu ar fi posibil să se întâmple cu siguranță nu ai visa la acel lucru!

Personal, prefer să lucrez cu un panou al dorințelor câteva luni la rând. Când simt că este timpul pentru o nouă reevaluare, panoul vechi intră în arhivă (îi fac o poză, o pun într-un fișier word și apoi completez cum m-a servit acel panoul al dorințelor). Este atât de distractiv să parcurg din când în când vechile panouri și să văd ce am realizat, cât de mult s-a schimbat viața mea și uneori zâmbesc când îmi dau seama ce obiective „mici” mi-am propus demult.

Una dintre cele mai importante decizii pe care am luat-o a fost să-mi asum responsabilitatea pentru viața mea, în loc să las hazardul să hotărască pentru mine. Deja mă pregătesc pentru noile dorințe și aspirații, abia aștept să decid ce îmi rezervă viitorul!

”Omul seamănă un gând și culege o acțiune
Omul seamănă o acțiune și culege un obicei
El seamănă un obicei și culege un caracter
Seamănă un caracter, el culege un destin.”

Swuami Shivananda

Articol scris de Patricia Lidia - comunitatea VVV

Patricia Lidia este programator, scriitor și coach în idei și creativitate. Ce altă meserie ar fi mai potrivită pentru a înțelege algoritmii acestor platforme de care ne folosim zilnic, decât un programator, și ce altă meserie ar fi potrivită pentru a crea content creativ decât un scriitor și coach? 

Patricia a înțeles că pentru ca o afacere să funcționeze corect, pe lângă faptul că trebuie să fii mereu la curent cu noile trenduri în business, trebuie să ai grijă și de tine, astfel că ea te poate ajuta prin tehnici de meditație, Reiki și mindfulness pentru ca tu să fii bine din toate punctele de vedere și să ai succes din toate punctele de vedere. 

Pe Patricia o poți găsi aici:

Website | Instagram

#panoul dorintelor #vision board

Ce spun cititorii despre "Panoul dorințelor și vizualizarea ca instrumente de manifestare a dorințelor"

Elena Pintilie18 November 2021 10:08Raspunde

Excelent! Eu sunt vizuala... deci o sa-mi fac panoul dorintelor!!!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101