Efect calmant pentru piele
Adauga ¼ l de otet de mere in cada plina cu apa calduta si stai in ea 15 minute. Pentru ca nivelul pH–ului otetului de mere este asemanator cu cel al stratului protector al pielii, aceasta baie ii va restabili echilibrul.
Tonic facial
Amesteca o lingura de otet de mere si doua cani de apa. Inmoaie in acest amestec o discheta de vata si freaca usor fata curata si uscata pentru a stimula circulatia si a da fermitate pielii. Nu e nevoie a clatesti (mirosul se va risipi imediat). Acizii alfa-hidrozi naturali din otet si acidul acetic vor stimula circulatia si vor inchide porii.
Clatirea parului
Amesteca doua linguri de otet de mere cu o cana de apa si foloseste-o pentru clatirea parului dupa spalare. Clateste bine, apoi foloseste un balsam bland. Acidul acetic din otetul de mere va inlatura orice reziduuri ale pielii capului, lasand firul de par curat si stralucitor.
Calmeaza arsurile solare
Amesteca 1/2 de cana de otet cu patru cani de apa. Inmoaie un burete sau orice altceva in solutie si aplica pe pielea arsa. Otetul de mere ajuta la reechilibrarea pH-ului pielii, vindeca si previne aparitia basicilor.
Trateaza ranile de la barbierit
Inmoaie o discheta de vata in otet de mere nediluat si aplica pe zona afectata. Pentru rani serioase, aplica intai un strat subtire de miere, lasa cinci minute, apoi clateste, usuca si aplica otet. Proprietatile antiinflamatorii ale otetului de mere clameaza pielea iritata, iar acidul acetic inmoaie pielea si permite firelor de par sa iasa mai repede de sub piele.
Tratament antimatreata
Amesteca parti egale de otet de mere si apa. Maseaza pielea capului inainte de samponare. Se mai poate amesteca o lingurita de otet in sampon, apoi se poate spala parul, masand bine pielea capului. Otetul de mere are proprietati antifungice naturale pentru combaterea si reducerea matretii. In plus, proprietatile sale acide echilibreaza nivelul pH-ului si restabileste stratul protector al pielii capului pentru prevenirea unor eventuale aparitii ale matretii.
Trateaza intepaturile de insecte
Inmoaie o discheta de vata in otet de mere nediluat si aplica pe intepatura pentru un efect calmant imediat. Acizii din otet neutralizeaza mancarimea, proprietatile acestuia anti-inflamatoriii reduc umflatura, iar cele de echilibrarea a nivelului pH-ului accelereaza vindecarea.
Deodorant pentru picioare
Amesteca o cana de otet de mere cu patru cani de apa intr-un recipient. Tine picioarele inmuiate 15 minute, apoi clateste si usuca. Proprietatile antiseptice ale otetului de mere elimina mirosurile neplacute si dezinfecteaza picioarele. In plus, capacitatile sale antifungice previn si combat ciupercile piciorului.
Otetul de mere este ft bun si ptr ingrijirea mainilor .Femeile ce au mainile patate sa-si curete mainile cu un tampon de vata inmuiat in otet si sa lase sa se usuce fara a-si sterge mainile . Da rezultate miraculoase .
Otetul in general (insa de preferat cel cu concentratie alcoolica mai mare), poate fi folosit cu succes (cel putin merita incercat, daca nu credeti) si ca deodorant de subrat = substituit la chimicalele cancerigene existente pe piata. Se procedeaza astfel : cu 1 seara inainte, inainte de culcare, va spalati cu apa si sapun la subrat, lasati sa se usuce zona si apoi tamponati cu otet la subrat (puneti otet pe disketa demachianta). Lasati sa se usuce zona si apoi va imbracati si va culcati. Mirosul de otet se evapora destul de repede, astfel incat pana dimineata nici nu se mai simte. Daca totusi dimineata, la trezire, simtiti ca hainele miros a transpiratie (teoretic nu ar trebui, dar depinde si de PH-ul fiecaruia), repetati procedeul. Nu veti mirosi a otet decat pe moment si cateva minute ulterior, pana se usuca, iar pe parcursul zilei nu veti avea probleme. Este o solutie identificata de rudele mele, in cautarea a ceva ieftin, bun si sanatos, fara aluminiu, fara chimicale cancerigene.Incercati intr-un week-end! nu va costa nimic si este o solutie naturala, sanatoasa! Multa sanatate!
Merci mult!