Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. ...multe pastile sunt invelite in ftalati toxici?

...multe pastile sunt invelite in ftalati toxici?

De cand am lansat acest site am militat constant impotriva folosirii medicamentelor. Am incercat pe cat posibil sa facem oamenii sa inteleaga ca exista sanatate si fara medicamente si ca efectele secundare negative ale acestora le intrec pe cele bene

De cand am lansat acest site am militat constant impotriva folosirii medicamentelor. Am incercat pe cat posibil sa facem oamenii sa inteleaga ca exista sanatate si fara medicamente si ca efectele secundare negative ale acestora le intrec pe cele benefice.

Ca si vegan incerc pana si suplimentele pe care le iau de tip spirulina, MSM sau enzime sa fie comprimate si sa nu fie invelite in acel tip de gelatina facuta din oase de animal. Chair daca nu as fi vegan tot m-as gandi de 2 ori inainte de a inghiti medicamente invelite in oase de animal fierte.

Dar iata ca industria farmaceutica ne mai ofera o forma de a ne imbolnavi. Conform unui studiu publicat recent in Perspective Asupra Sanatatii din Mediu, invelisul multor medicamente obisnuite si suplimente contin deseori ftalati. Aceasta familie de componenti plastici a avut legaturi in studii anterioare cu probleme de reproducere si hormonale, precum si cu afectiuni ale creierului fetusului.

Pastile invelite in plastic si ftalati

Invelisurile cu ftalati de pe capsule si pastile sunt folosite pentru a facilita reglarea dizolvarii medicamentului sau eliminarea ingredientelor active in zonele specifice ale tractului digestiv unde este cel mai folositor ca ele sa fie absorbite. Luand in considerare potentialul risc pentru sanatate al ftalatilor, multi oameni ar prefera sa nu le inghita. Din pacate, este dificil de aflat care dintre medicamente folosesc acest tip de invelis. Societatile pot categoriza folosirea de ftalati in sistemele de furnizare a medicamentelor drept secret comercial, iar agentiile care reglementeaza medicamentele nu cer dezvaluirea retetei pe motivul acestor secrete.

O echipa de cercetare, cuprinzand oameni de stiinta atat de la Scoala Harvard de Sanatate Publica, cat si de la Centrul Epidemiologic Sloane de la Universitatea din Boston, au reusit sa identifice o serie de medicamente ce contineau ftalati prin cateva mijloace. Au inceput cu un numar de 450 de medicamente clasificate ca nesigure daca sunt mestecate sau sfarmate, din cauza invelisurilor lor speciale. Au cautat publicatii cu informatii legate de medicamente noi, au cautat pe internet si au petrecut mult timp citind etichete in fata rafturilor farmaciilor. In plus, au contactat si intrebat comerciantii. Cautarea lor a cuprins intre 500 si 1000 retete si medicamente si suplimente eliberate fara reteta. Desigur, au descoperit ca peste 100 forme de ftalati sunt legati in studii precedente de o varietate de probleme de sanatate.

Echipa de cercetare a gasit ftalati intr-o gama larga de medicamente eliberate cu si fara reteta. Laxative, antibiotice, medicamente pentru tensiune arteriala, antiinflamatoare, medicamente pentru relaxarea muschilor, suplimente alimentare si multe din medicamentele pentru reducerea aciditatii erau printre substantele invelite in compusi pe baza de plastic.

Cum evitam acesti ftalati

Cel mai bun mod de a evita ftalatii este de a evita folosirea de medicamente. Lasati medicamentele ca o ultima, ultima solutie. Incercati mai intai preventia , apoi o abordare naturala (indiferent de boala, trebuie intarit sistemul imunitar), iar pe ultimul plan sa fie medicamentele. Totusi cei care iau in mod regulat medicamente si care doresc sa evite ftalatii sunt sfatuiti sa citeasca lista de ingrediente inactive de pe eticheta medicamentului, spun cercetatorii. De asemenea, sa caute termeni precum “eliminare lenta”, “eliminare controlata”, “timp de eliminare”, “eliminare dorita”, “invelisuri enterice” care pot indica prezenta de ftalati. In plus, epidemiologii recomanda persoanelor care primesc medicamente pe reteta, mai ales daca sunt pe termen lung pentru o conditie cronica, sa investigheze daca medicamentele primite sunt invelite in ftalati si daca da, sa verifice daca exista ca alternativa versiunea aceluiasi medicament fara ftalati.

Ftalatii sunt prezenti in multe lucruri – jucarii, sampoane, parfumuri, deodorante, tapiterii pentru pereti si dusumele si chiar in tuburile intravenoase. Desi studiile precedente s-au concentrat pe pericolul ftalatilor pentru copii si sugari, dovezi recente arata ca exista o legatura si intre acesti compusi si cancerul la adulti. Reduceti la maximum consumul toxic pe cat posibil, fiind atenti la invelisurile medicamentelor pe care le luati.

Poate pentru unii acest subiect este unul dus la extrem, este dupa cum se spune „a face din tantar armasar”, dar corpul nostru nu gandeste asa, el acumuleaza toate aceste toxine de ici de colo iar cand situatia devine „tensionata” apare boala. Iar cand esti bolnav esti in stare sa faci orice , iar simplul fapt de a te feri de una si de alta ti se pare o nimica toata.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.sify.com/news/coated-drugs-can-contain-harmful-plasticizing-chemicals-news-news-lm1lukdcgdi.html

http://www.naturalnews.com/033525_phthalates_prenatal_exposure.html
http://www.naturalnews.com/034604_pills_phthalates_timed_release.html#ixzz1lhy3LJBm - ftalati

#ftalati #invelis #medicamente

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 lucruri mai bune pentru sanatate decat medicamentele
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101