meniu
Retete

Mini clătite vegane cu spanac sau dovleac

Copilul îți cere ceva dulce? Noi avem o soluție mult mai sănătoasă. Descoperă aici două rețete care combină spanacul sau dovleacul într-un desert delicios, vegan, fără gluten și sănătos.

Aceste rețete sunt primite de la cititoarea noastră Svetlana Vilcu care ne-a mărturisit că pentru ea gătitul înseamnă relaxare.

Mini clătite cu spanac

Ingrediente necesare: 

  • 100g spanac proaspăt
  • 100ml de lapte de cocos (sau orice alt lapte vegetal) 
  • 150g faină de orez 
  • 1 ou (pentru varianta vegana se poate folosi semințe de in zdrobite și înmuiate în apă) 
  • 20g de zahăr de cocos
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare 

Mod de preparare: 

Într-un vas se mixează mai întâi spanacul, oul (sau semințele de in dacă alegi varianta vegană), zahărul de cocos, laptele de cocos, sarea și uleiul până când compoziția devine omogenă. 

După, adăugăm făina de orez și praful de copt și mixăm până când compoziția devine din nou omogenă.

Încingem tigaia pentru clătite (ungem doar la prima clătită cu ulei) și prăjim mini clătitele la foc mediu pe fiecare parte aproximativ 2 minute.

Se pot orna cu afine, coacăze roșii, semințe de rodie, miere sau dulceață de trandafiri. 

Mini clătite cu dovleac 

Ingrediente necesare: 

  • 150g piure de dovleac copt
  • 100ml de lapte de cocos (sau orice alt lapte vegetal) 
  • 150g faină de grâu
  • 1 ou (pentru varianta vegana se poate folosi semințe de in zdrobite și înmuiate în apă) 
  • 20g de zahăr de cocos
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare 

 

Mod de preparare: 

Într-un vas se mixează mai întâi dovleacul, oul (sau semințele de in dacă alegi varianta vegană), zahărul de cocos, laptele de cocos, sarea și uleiul până când compoziția devine omogenă. 

După, adăugăm făina de grâu și praful de copt și mixăm până când compoziția devine din nou omogenă.

Încingem tigaia pentru clătite (ungem doar la prima clătită cu ulei) și prăjim mini clătitele la foc mediu pe fiecare parte aproximativ 2 minute.

Se pot orna cu afine, coacăze roșii, semințe de rodie, miere sau dulceață de trandafiri. 

Beneficii: 

Spanacul este bogat în niacina și zinc, precum și proteine, fibre, vitaminele A, C, E si K, tiamina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru și mangan. Cu alte cuvinte, este încărcat cu mulți nutrienți, pentru fiecare parte a corpului tău! Citește și articolul: La ce este bun spanacul

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Datorită conţinutului de acid lauric, caprilic şi capric, care sunt asimilați rapid în organism, uleiul de cocos reprezintă o sursă minunată de energie. Citește și articolul: De ce produsele din nucă de cocos sunt astăzi în trend? Top 10 beneficii

Plin de vitamine, acizi grași esențiali și fibre, dovleacul este foarte apreciat în bucătărie și ar trebui inclus cât mai des în rețete. Portocaliul intens indică prezența unui fitonutrient extrem de benefic: carotenul. Acesta este convertit în vitamina A în corp, vitamină care este bună pentru vedere. Citește și articolul: Minunile din dovleac

Poftă bună! Scrie-ne în comentarii dacă ți-a plăcut aceasta rețetă!

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.