Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. De ce este recomandată argila pentru menţinerea sănătăţii

De ce este recomandată argila pentru menţinerea sănătăţii

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au descoperit recent ca cimpanzeii, specia cea mai apropiata de rasa umana, au inceput sa mestece argila ca urmare a disparitiei frunzelor de rafie, sursa lor principala de minerale. Industria de tutun a defris

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au descoperit recent ca cimpanzeii, specia cea mai apropiata de rasa umana, au inceput sa mestece argila ca urmare a disparitiei frunzelor de rafie, sursa lor principala de minerale. Industria de tutun a defrisat efectiv sursa de hrana a cimpanzeilor, iar expertii au descoperit ca animalele s-au indreptat instinctiv catre proprietatile de detoxifiere ale argilei.

Cimpanzeii au fost observati scotand argila din pamant si apoi mancand bucati din substanta bogata in minerale si chiar inmuind frunze in apa cu argila. La fel ca oamenii, comportamentul lor este destul de pretentios; cimpanzeii din padurea Budongo din Uganda de regula prefera sa renunte sa manance pamant pentru o gustare mai selecta: argila. Ei storc pamantul sau apa cu limba si degetele pentru a extrage argila, despre care se crede ca neutralizeaza nivelul ridicat de tanini din corpul lor.

Cimpanzeii, ca si oamenii, cauta alternative cand alimentatia nu le mai satisface nevoile

Coautorul studiului, Dr. Cat Hobaiter, spune ca "Cimpanzeii sunt considerati de regula vietuitoare foarte conservatoare, iar distrugerea speciilor cu care se hranesc in mediul lor natural poate deveni o problema majora."

Dar asa cum oamenii cauta metode noi pentru a-si imbunatati alimentatia cand aceasta nu mai este suficient de nutritiva, la fel fac si cimpanzeii. "Este fascinant sa vezi cum cimpanzeii din Budongo compenseaza pierderea principalei surse de minerale din alimentatie prin cresterea consumului unor produse alternative, cum este argila." Argila kaolin, pe care o si prefera cimpanzeii, este deosebit de bogata in aluminiu, fier, potasiu si magneziu.

Rezultatele au fost publicate in PLOS ONE intr-un articol intitulat, "Extragerea mineralelor din argila de catre cimpanzeii din Padurea Budongo." Observatiile au fost facute la Centrul de Conservare din Budongo din cadrul Padurii din Rezervatia Budongo iar explicatia despre argila este publicata si ea in revista mentionata anterior:

O explicatie destul de cunoscuta a consumului de argila este ca proprietatile de aderare la minerale ale structurii delicate ale argilei (in special cea kaolin) ajuta la digestie, contracareaza excesul de aciditate si toxine, si contribuie la absorbtia nutrientilor din intestine. Prezenta unui nivel ridicat de aluminiu in argila consumata de cimpanzeii din Budongo (dar nu in apa cu argila...) indica faptul ca argila era in mare parte kaolin. Argila, pe langa faptul ca reprezinta o sursa de minerale, este importanta in detoxifiere, mai ales de taninuri si alte substante anti alimentare.

Exemplu de urmat: de ce sa apelam la argila pentru a ne imbunatati sanatatea

Si oamenii ar trebui sa ia exemplu de la aceste animale inteligente si sa-si imbunatateasca sanatatea cu suplimente cu argila. Profesorul Reynolds, de la Universitatea din Oxford, explica faptul ca motivul pentru care cimpanzeii mananca argila nu pare sa aiba legatura cu nevoia de sodiu, care era prezent in rafia pe care obisnuiau sa o consume, ci este folosita ca aliment complementar pentru stimularea sanatatii. El mai spune ca "...gama larga de minerale prezente in alimentatia lor arata ca argila este consumata ca un supliment de minerale."

Multi experti sunt de acord ca argila consumata ca atare sau folosita pentru bai de argila - reface echilibrul pH-ului in corpul unei persoane, din acidic in alcalin. Datorita problemelor pe care aciditatea le poate provoaca in corp, este considerata o modalitate excelenta de a absorbi si elimina toxinele care, daca nu sunt eliminate, pot produce adevarate dezastre pentru sanatate. Considerata un ingredient viu cu efecte de chelare naturala, se spune ca reduce durerea daca este aplicata cutanat.

La fel ca in cazul oricarui supliment sau proces de detoxifiere, consulta medicul inainte de a folosi orice produs ca argila si achizitioneaz-o de la o sursa de incredere, unde se vand si alte produse naturale si de buna calitate. Argila pentru baie, de exemplu, ar trebui sa fie curata, cruda si sa aiba un miros natural; aceasta este, de regula, din categoria de bentonite si montmorillonite. Poti cauta pe pachet termenul de "argila vie." Evita argilele cu aditivi, pentru ca sunt contaminate si nu sunt foarte bune. De asemenea pastreaza-le in recipiente etanse. Utilizarea ei trebuie evitata de copii sau femei insarcinate.

Surse pentru acest articol:

DailyMail.co.uk

Journals.plos.org

NaturalNews.com

NaturalNews.com

http://www.naturalnews.com/051074_chimps_clay_detox_self_medication.html#ixzz3n6SROIA3

#argila #argila bentonitica #detoxifiere #maimute #minerale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Curata-ti ficatul pentru a-ti imbunatati sanatatea
Ce este Zeolitul și la ce se folosește? Beneficiile zeolitului
Cinci moduri simple de a detoxifia ganglionii limfatici

Ce spun cititorii despre "De ce este recomandată argila pentru menţinerea sănătăţii"

Alin30 March 2016 10:38Raspunde

Maimutele mai fac si alte chestii(gen scarpinatul in anumite parti anatomice) dar asta nu inseamna ca trebuie sa copiem toate apucaturile, doar pentru ca unii dintre noi considera ca "se trag/ne tragem" din primate ;). Totusi, consider ca avem putin mai multa minte decat ele....si asta spune totul

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101