A face laptele de canepa in casa este mult mai simplu decat te-ai fi asteptat. In prezent semintele de canepa capata o din ce in ce mai mare popularitate pe piata din Romania datorita proprietatilor deosebite care le recomanda ( citeste aici despre beneficiile pentru sanatate ale semintelor de canepa).
Semintele se pastreaza foarte bine in borcan de sticla, eventual la frigider (desi e suficient un loc intunecos si rece) pentru a le mentine calitatile nutritive.
Ca orice lapte de nuci, laptele din seminte de canepa este foarte usor de preparat. Este foarte versatil, putand inlocui cu succes laptele de vaca atat in prepararea aluaturilor, a milkshake-urilor, smoothieurilor si este ideal dimineata la micul dejun.
Se poate pastra la frigider timp de 3 pana la 4 zile. Este foarte nutritiv (este bogat in proteine usor asimilabile si contine toti cei 20 aminoacizi cunoscuti) si poate fi consumat de la mic la mare.
Pentru un gust mai atragator, se poate adauga in compozitie putina miere si pudra de roscove si veti obtine un clasic "cacao cu lapte" delicios si mai presus de toate, sanatos!
Ingrediente
- o jumatate de cana de seminte de canepa
- 3 cani apa filtrata / plata
- 1 lingura miere / orice alt indulcitor natural preferati
- un praf de sare naturala neiodata
Preparare
Toate ingredientele se amesteca timp de 60-90 secunde intr-un blender pana se obtine o consistenta omogena si laptoasa. Lichidul astfel obtinut se poate strecura iar pulpa rezultata se poate refolosi la diverse alte preparate.
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Un aliment complet? S? avem pardon dar asta ?i panaceul universal înc? nu s-a inventat. Un aliment complet trebuie s? cuprind? absolut to?i nutrien?ii necesari unui organism ca s? poat? tr?i exclusiv din acest aliment. Asta înseamn? ”complet” . Este un superlativ absolut! Nu este bine s? ne juc?m cu cuvintele numai cu scopul de a trezi interesul pentru o lucrare. Se poate întâmpla ca cineva chiar s-o ia de bun?. Este vorba de r?spundere!
Acest lapte, sau cel de alte nuci in general, dupa ce e preparat, poate fi incalzit? Pentru cacao cu lapte ma intrebam. :)
normal ca poate fi incalzit, dar isi pierde proprietatile daca este incalzit prea tare
poate fi reincalzit pana la 42-45 grade (veti avea nevoie de un fiebartor cu gradatie). dar cel mai bun e consumat proaspat, pe loc.
semintele trebuie sa fie cojite sau decoijite ?
semintele trebuie sa fie cojite sau decoijite ?
semintele pot fi oricum (fie decorticate/ fie nedecorticate) pentru ca la final "laptele" se va scurge. singurul aspect de luat in seama e cel al gustului; acesta va fi diferit in functie de semintele folosite.