Probabil ati mai auzit despre bombonelele crude gen Rafaello. Sunt delicioase si pot fi facute dupa placul fiecaruia. Acum va propunem o reteta la fel de simpla de trufe crude de ciocolata "imbogatite" cu proteine de calitate din seminte de canepa.
Bune ca si gustare intre mese, aceste trufe sunt adevarate bombe de nutrienti si vitamine care nu doar sunt delicioase, dar nu ingrasa (si nu spunem asta pentru ca nu ar fi dense caloric, ci pentru ca sunt foarte satioase si, desi ti-ai dori sa manânci mai multe, pur si simplu nu poti).
Ingrediente (pentru aproximativ 50 'bilute')
- o cana fulgi de ovaz
- o cana mix de nuci (nuci romanesti, caju,alune de padure sau orice fel de nuci preferati - hidratate in prealabil)
- un sfert de cana de cacao (preferabil crud, organic)
- 3 linguri cu varf de seminte de canepa
- 3 linguri miere [cristalizata]
- aproximativ un sfert de cana de apa (pentru a lega amestecul)
- o lingurita rasa de pudra de vanilie
- un praf de sare
- doua linguri unt de cocos
- cacao / nuci pisate pentru 'tavalire'
Preparare
Se proceseaza toate ingredientele in afara de cacao/nucile pisate intr-un blender pana se obtine o pasta groasa, modelabila (noi folosim si recomandam Thermomix - insa orice blender poate face treaba buna). Se va adauga apa atat cat e necesar astfel incat sa rezulte o compozitie inchegata. Se modeleaza bombonele care vor fi date ulterior prin cacao sau nuci pisate.
Este recomandat sa se tina o ora la frigider inainte de a fi consumate (daca rezistati sa nu le mancati pe loc :-) ).
Iata de ce recomandam Thermomix. Totul se face foarte usor, cu minim de efort. Cititi mai multe despre acest aparat minunat aici: Thermomix - un aparat cat 10