Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Jumatate din animalele planetei au disparut in ultimii 40 de ani

Jumatate din animalele planetei au disparut in ultimii 40 de ani

Un raport ingrijorator, publicat  recent de Fondul Mondial pentru Natura (World Wildlife Fund=WWF), arata ca mai mult de jumatate dintre animalele lumii au disparut in ultimii 40 de ani. De la lei, tigri si elefanti pana la flamingo, porumbei si test

Un raport ingrijorator, publicat  recent de Fondul Mondial pentru Natura (World Wildlife Fund=WWF), arata ca mai mult de jumatate dintre animalele lumii au disparut in ultimii 40 de ani. De la lei, tigri si elefanti pana la flamingo, porumbei si testoase, pesti si broaste, numarul acestora continua sa scada. Pana si numarul veveritelor si al fluturilor este in scadere.

De ce? Conform evaluarii efectuate de WWF despre impactul omului asupra planetei, folosim in mod exagerat resursele naturale. De fapt, la rata curenta de utilizare, avem nevoie de o planeta si inca jumatate pentru a raspunde nevoilor omenirii in ceea ce priveste resursele naturale consumate anual. Acestea includ resurse regenerabile pe care le consumam pentru mancare, combustibil si materiale textile, pamant pe care construim si paduri de care avem nevoie pentru a absorbi emisiile de carbon.

Pierderea habitatului, poluarea a ceea ce mai ramane din el, reprezinta principalele cauze pentru care animalele mor. De exemplu, defrisarea padurilor tropicale si taierea padurilor de lemn masiv din zonele cu clima moderata au avut un impact major asupra pasarilor, mamiferelor si insectelor din zonele respective. Dezvoltarea energetica, precum explozia exploatarilor prin fracturare, denatureaza migratia pasarilor si a mamiferelor, precum si ritualurile de imperechere si inmultire pe care acestea si le-au dezvoltat de-a lungul erelor. Daca animalele nu au un loc pasnic in care se pot inmulti, inceteaza sa se mai reproduca. Este simplu.

extinctia animalelor

Leopard alb, specie pe cale de disparitie.

Exploatarea resurselor naturale este o alta amenintare. Pescuitul excesiv – fie ca este facut pentru consum sau ca sport – a redus unele specii de pesti pana la limita extinctiei amenintand astfel alte animale – precum testoasele marine si delfinii – care au devenit victime “colaterale” a mii de operatiuni de pescuit.

Modificarea climatica influenteaza si ea negativ animalele. Cresterea temperaturilor globale a fost asociata cu declinul si chiar extinctia unor specii de amfibieni. In zona Arctica este evidenta legatura dintre schimbarea climatica si declinul sanatatii si dezvoltarii populatiilor de ursi polari. Morsele, care in mod normal stau in grupuri mari pe gheturile arctice, se aduna pe sol, pentru ca in anumite regiuni nu mai este suficienta gheata care sa le sustina. Se pierd specii intregi de pasari in toata lumea pentru ca nu se pot adapta suficient de repede la modificarile suferite pe rutele de migratie datorita incalzirii globale.

Ce poti face?

Semneaza sau initiaza o petitie – Sunt multi membri Care2 (site-ul sursa) care initiaza petitii pentru protejarea habitatului animalelor.

Redu, Refoloseste, Recicleaza – Este un slogan mai vechi, dar ramane valabil. Fiecare dintre noi are obligatia de a consuma mai putin si de a diminua, astfel, povara solicitarilor fata de resursele naturale ale Pamantului.

Sprijina politicile publice care protejeaza habitatul animalelor – Multe organizatii din intreaga lume fac eforturi de a proteja zonele in care animalele pot trai in siguranta. Liga pentru Natura din Alaska depune eforturi pentru protejarea campiei de coasta a Rezervatiei Nationale Arctice unde traiesc ursi polari, karibu, boi muscati si balene. Fundatia Africana pentru Natura face acelasi lucru pentru protejarea leilor, elefantilor, a cimpanzeilor si a altor animale africane. Si in Romania sunt o multitudine de organizatii care lucreaza din greu pentru protejarea animalelor si a habitatului acestora. Poti cauta online sa descoperi organizatiile locale sau nationale din zona ta care incearca sa protejeze pasarile care zboara pe deasupra casei tale si animalele care traiesc in padurile din zona ta.

Alimentatie vegana. Putini oameni stiu ca un vegan consuma de mai putin de 10 ori resurse decat consuma un omnivor. De fapt, daca oamenii ar reduce numai cu cateva procente consumul de carne in fiecare zi , ar exista destula mancare pentru a hrani intreaga populatie a lumii, fara sa mai impovaram atat de tare mama planeta. Majoritatea defrisarilor care se fac in lume sunt pentru a face loc sau pentru a crea resurse pentru industria alimentara, cresterea industriala de animale pentru consum si agricultura monocultura.

Ce parere ai despre extinctia animalelor? Ce poti tu face? Vrem sa aflam parerile voastre in comentariile de mai jos!

Descopera produsele pentru casa 100% naturale, care au grija de sanatatea ta si a prietenilor tai necuvantatori!

Sursa utilizata:

http://www.care2.com/greenliving/half-the-worlds-animals-have-disappeared-since-1970.html - animale

#animale #cumpara #placeri #probioticele

Ce au mai parcurs alti cititori...

Compasiunea fata de animale si pacea mondiala
Sanatatea oamenilor este puternic afectata de hormonii si antibioticele ce se administreaza animalelor

Ce spun cititorii despre "Jumatate din animalele planetei au disparut in ultimii 40 de ani"

laura05 April 2015 12:52Raspunde

si companiile pt cine produc? tot pentru om care consuma..Omul este vinovat pentru tot pentru ca in trufia lui..ca sa zic asa... nu ia in considerare celelalte aspecte din jurul lui....merita sa fie el pe cale de disparitie..

Mircea10 October 2014 13:29Raspunde

Nu omul este vinovat de disparitia animalelor. Mi de ani au coexistat impreuna... Marile companii c?rora nu le pasa decat de profit si putere sunt responsabili. Tot ei investesc apoi mi de dolari pe reclame ca sa ne determine sa le cumparam produsele. Nu omul adica eu sau tu defriseaza masiv padurile... Oamenii li se opun dar vin asupr lor cu forta. Oamenii li se opun si cnd fractureaza scoarta sa scoata gaze de sist si Oamenii li se opun. Apoi, dupa ce vor distruge pamantul vor zice... Uitati ce a facut umanitatea... Dar in realitte noi oamenii ne opuem lor. Deci va rog sa corectati si in loc de oameni sa scrieti Marile Companii si puteti da si numele celor care distrug padurile Pamantului caci nu eu am ucis foci l polul nord pentru Marile Case de Moda!!

Alec Blenche10 October 2014 14:24Raspunde

Este adevarat dar cu fiecare alegere a noastra in ce privete aspectele stilului de viata , incurajam si sustinem actiunile marilor companii. Noi nu ii putem schimba sau opri pe ei, insa ne putem schimba pe noi. De fiecare data cand iei cutitul si furculita in mana decizi cine moare si cine traieste.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101