Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Interviuri
  4. Cum să-ți îngrijești pielea în mod natural și eficient, fără grija ingredientelor toxice? Interviu cu Dragoș Petrescu, fondatorul Elixir H

Cum să-ți îngrijești pielea în mod natural și eficient, fără grija ingredientelor toxice? Interviu cu Dragoș Petrescu, fondatorul Elixir H

Nu vreau să-ți dezvălui mai multe, ci îmi doresc să descoperi singur povestea. Tot ce îți pot spune este că vei afla multe lucruri utile despre cum poți să ai grijă de sănătatea pielii tale, fără să te mai gândești la ingredientele toxice pe care le conțin cele mai multe dintre produsele cosmetice de pe piață.

După cum știi, recomandările pe care le facem în cadrul comunității VVV sunt întotdeauna sincere, iar produse pe care alegem să le aducem în magazinul nostru sunt verificate, pentru a ne asigura că sunt naturale și de calitate. De multe ori în cercetările noastre asupra acestor produse descoperim oameni și povești interesante, care merită împărtășite și vouă, iubitorii de VVV.

O astfel de poveste vine de această dată din partea lui Dragoș Petrescu, fondatorul Elixir H. Nu vreau să-ți dezvălui mai multe, ci îmi doresc să descoperi singur povestea. Tot ce îți pot spune este că vei afla multe lucruri utile despre cum poți să ai grijă de sănătatea pielii tale, fără să te mai gândești la ingredientele toxice pe care le conțin cele mai multe dintre produsele cosmetice de pe piață.

Salut. Cine ești și cum ți-a venit ideea să aduci pe piața din România produse cosmetice 100% organice? Povestește-ne puțin despre începuturi.

Bună, numele meu este Dragoș Petrescu și sunt, alături de soția mea, unul dintre fondatorii brandului ELIXIR H, sub egida căruia producem cosmetice 100 % naturale, cu ingrediente și active cosmetice vegetale organice, pe bază de ulei de cânepă.

 

Povestea noastră începe cu mai bine de 10 ani în urmă, odată cu nevoia de vindeca fără tratamente invazive afecțiuni ale pielii cu care se confruntau membrii familiei. Această nevoie, împletită cu pasiunea mea pentru produse cosmetice naturale handmade, a dat naștere unei afaceri de familie cu idealuri mărețe. 

 

Am făurit numeroase produse cosmetice artizanale pentru prieteni și familie folosind ingrediente certificate, eficiente și în primul rând naturale și... am avut succes. 

 

Înarmați cu recenzii favorabile și cu forțe proaspete provenite de la programul de fonduri europene START UP, ne-am perfecționat produsele, le-am testat siguranţa, calitatea şi performanţa și am deschis propriul laborator de manufactură cosmetică, entuziasmați și încrezători în viitor.

 

Am creat, astfel, după lungi încercări, împreună cu numeroși consultanți și parteneri care ne-au ajutat să aducem produsele la un nivel înalt de profesionalism, mixturi unice, pe care le putem clasifica drept adevărate elixiruri de frumusețe, care (pe lângă  ingredientele certificate BIO și extractele botanice) au ca element central un ingredient - minune : cânepa.

 

Ideea de a aduce pe piață produse cosmetice naturale și organice a venit, deci, din pasiune și necesitate. Noi considerăm că întoarcerea la natural nu este exces de zel în zilele noastre, ci o formă de responsabilitate față de noi înșine și generațiile viitoare. 

Protecție și îngrijire tenului afectat de stresul vieții moderne! De la 25% REDUCERE! Profită acum! -blog-Sare celtică blog
 

În prezent, care sunt produsele pe care le produceți și le comercializați? Există o anumită categorie de consumatori căreia vă adresați cu precădere?

Am preparat, de-a lungul timpul, aproape toate tipurile de produse cosmetice necesare unei îngrijiri eficiente și complete a pielii – de la cel mai comun produs – săpunul – până la balsam de buze, șampon de păr, etc., însă deocamdată comercializăm doar 4 categorii de produse – săpun de mâini și ten, săpun exfoliant pentru corp, cremă de ten, unt de corp. 

 

Am plecat la drum doar cu aceste 4 categorii de produse din considerente financiare, întrucât este (sau ar trebui să fie) de notorietate că produsele cosmetice, sub auspiciul reglementărilor europene, direct aplicabile și în România, trebuie să fie supuse unor teste elaborate, costisitoare, de siguranță a produsului, pentru a putea fi puse pe piață.

Firma noastră a beneficiat de o finanțare europeană de 40.000 euro, însă costurile deschiderii unei afaceri de acest tip sunt mult mai mari și, astfel, a trebuit să limităm gama de produse. 

Vom surprinde, însă, consumatorii, într-un viitor apropiat, cu produse noi, apa micelară și loțiunea tonică fiind produsele surpriză ale acestui an. 

Produsele noastre se adresează femeilor de orice vârstă (peste 18 ani), care investesc timp în informarea lor cu privire la ceea ce este benefic sau nociv pentru sănătatea lor, femei preocupate deci și de sănătatea, nu doar de frumusețea pielii lor. 

Care este viziunea ta asupra unui stil de viață sănătos și cum contribuie produsele Elixir H la menținerea sănătății?

Într-o lume în care ingerăm fără voie plastic, respirăm noxe, muncim până la burnout, noi am ales să facem un pas în spate, spre natură, dar în același timp, un salt într-un viitor mai sustenabil, mai sănătos și mai simplu.

Elixir H are menirea să clarifice și să aducă transparență asupra ceea ce înseamnă cosmetice cu adevărat naturale, sigure și eficiente, nefiind un simplu răspuns al "trend"-ului actual de pe piața produselor cosmetice, care se orientează către ingrediente naturale.

Elixir H promovează un stil de viață sănătos, echilibrat, în care frumusețea exterioară este în armonie cu cea interioară.

Astfel, noi ne-am propus nu doar să vindecăm afecțiuni ale pielii, dar și să educăm consumatorii. 

Vom face acest lucru prin publicarea unei serii de articole prin care să ajutăm publicul să conștientizeze pericolele ce se ascund în spatele cosmeticelor mainstream, bazate în mod preponderent pe ingrediente îndoielnice și chiar nocive pentru sănătate. 

Vom demonstra în acest fel că frumusețea nu trebuie să fie “toxică”, ci, dimpotrivă, rezultatul unui stil de viață sănătos pe toate planurile – nutriție, sport, minte și spirit.

O astfel de platformă este deja implementată pe blogul nostru, unde supunem atenției și dezbaterii subiecte de interes pentru consumatorii care vor să facă alegeri informate.

În ceea ce privește aportul produselor noastre la menținerea sănătății pielii, uleiul de cânepă, pe care îl folosim în toate produsele noastre, este bogat în uleiuri sănătoase și acizi grași polinesaturați esențiali, incluzând Omega 3 și Omega 6, foarte rar întâlnitul acid gamma-linolenic (GLA), precum și acizi oleici, care nu pot fi sintetizați în mod natural de organism, dar care joacă un rol crucial în sănătatea pielii și în procesul de încetinire a îmbătrânirii acesteia, având o acțiune puternic antiinflamatoare ce încurajează regenerarea pielii și dezvoltarea unei generații noi de celule în stratul epidermei.

Uleiului de cânepă am alăturat alte ingrediente naturale inovatoare, care ajută la probleme specifice de piele, atât în creme de ten, cât și în unturi de corp și săpunuri, pe care le puteți descoperi pe site-ul nostru într-o listă completă, cu explicații și beneficii. 

Prin ce se diferențiază cosmeticele Elixir H de alte produse similare de pe piață?

Cu noi, întoarcerea la natură nu e un simplu motto fără substanță, este un deziderat devenit realitate. 

Lista ingredientelor naturale folosite este dublată, astfel, de lista ingredientelor nocive pe care nu le folosim.

Astfel, la fel cum ingredientele din mâncarea pe care o pregătim se reflectă în calitatea finală a preparatului, așa și un produs cosmetic este atât de natural pe cât este cel mai puțin natural ingredient din compoziția sa.

Există în industria cosmetică ingrediente ieftine, cu care se lucrează ușor, dar care nu au o încărcătură benefică, pe care multe companii aleg să le folosească, pentru a minimiza costul de producție.

Încă de la început, însă, noi am fost exigenți în alegerea ingredientelor, fără a ține cont de costuri. Am ales și am combinat în mod meticulos cele mai pure extracte din plante, pentru a crea produse cu adevărat eficiente.

În plus, am exclus din lista ingredientelor pe cele sintetice, cu potențial vătămător pentru sănătate, precum: parabeni, sulfați, parfumuri sintetice, ftalați, petrochimice, coloranți sintetici, ingrediente care conțin PEG, SLS și lista poate continua. 

Totodată, am implementat bunele practici de fabricație GMP și standardul internațional ISO 9001, care  garantează că locul de producție, condițiile de lucru, echipamentele utilizate, procesul de producție, calificarea și pregătirea angajaților, precum și calitatea și fiabilitatea materiei prime sunt supuse unor rigori internaționale, controlate de organisme autorizate. 

De asemenea, vrem să asigurăm publicul că nu suntem adepții greenwashing, tehnica de marketing prin care sunt promovate produse cosmetice sub masca falsă a sursei naturale a ingredientelor utilizate sau prin care sunt promovate produse pentru că ar conține un ingredient rar, prețios, însă acel ingredient este în proporție insuficientă pentru a putea împrumuta din proprietățile sale produsului final, fiind folosit doar pentru a apărea pe etichetă.

Acestea sunt doar două exemple de greenwashing, altele referindu-se la pretinderea în mod înșelător a unui impact minim sau zero asupra mediului, etc.

Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că oferim produse cu adevărat naturale, acestea sunt și eficiente, relația noastră cu publicul fiind întemeiată pe transparență, onestitate și performanță.

Ne poți spune mai multe despre produsele Elixir H? De ce ar trebui să folosim aceste produse?

Cel mai important lucru pe care am vrea să îl transmitem consumatorilor este acela că produsele naturale sunt eficiente și suficiente prin ele însele pentru o piele sănătoasă și frumoasă. 

De ce Elixir H? 

ELIXIR, pentru că îți oferim leacuri prețioase pentru problemele pielii, cu ingrediente alese cu cea mai mare grijă pentru calitate și eficiență. 

H, pentru că aliatul nostru de încredere este uleiul vegetal de cânepă (cunoscut pe plan internațional sub denumirea de Hemp), un ulei vegetal excepțional, pe care îl folosim în toate produsele noastre și care se remarcă prin o compoziție similară lipidelor pielii. 

Cremele noastre pentru ten răspund eficient tuturor nevoilor pielii, fiecare din ele având o strategie cuprinzătoare prin care funcții majore ale pielii sunt efectiv repornite. 

 

Am pus, astfel, laolaltă, în mixturi vegetale prietenoase cu pielea ta, extracte și ingrediente active de ultimă generație pentru a îngriji și trata fiecare tip de ten : normal, uscat, acneic, mixt, sensibil și matur.

 

Toate cremele pot fi folosite cu succes și ca bază de machiaj, astfel încât ele devin elemente indispensabile în pachetul de obiceiuri sănătoase necesare îngrijirii pielii. 

Unturile noastre, denumite spume de corp datorită texturii spumoase, aerate,  nu conțin apă, fiind fabricate doar din unturi și uleiuri vegetale, fapt pentru care  hidratează mult mai intens pielea decât alte produse similare. 

 

Acestea sunt mult mai onctuoase decât loțiunea sau crema ta de corp obisnuite și formează un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea umidității din ea. În acest fel, pielea nu suferă de pe urma agresiunilor căldurii sau frigului, care usucă pielea. 

 

De asemenea, unturile se remarcă prin funcțiile lor de hrănire și vitaminizare, fiind bogate în grăsimi omega 3, care previn și tratează inflamația și contribuie la o mai bună absorbție a vitaminelor de către piele.

Săpunurile cremă sunt manufacturate în tranşe mici, prin tehnica saponificării la rece, fiind maturate timp de 6 săptămâni. Conțin numai ​uleiuri vegetale pure, bogate în glicerină naturală de înaltă calitate, care potenţează acţiunea ingredientelor de bază. 

Toate săpunurile cremă pot fi folosite pentru curățarea mâinilor, dar și a tenului, față de care acționează ca un demachiant uşor, și sunt potrivite inclusiv pentru tenul bărbaților, chiar și pentru curățarea bărbii.

Săpunurile exfoliante valorifică beneficiile din sarea de mare într-un scrub revitalizant și reconfortant. O baie cu sare de mare are capacitatea de a-ți curăța profund porii, restabilește hidratarea pielii și oferă o multitudine de minerale care îți pot face pielea mai fină și mai netedă. De asemenea, sarea de mare extrage toxinele din corp și reprezintă un catalizator care ajută glicerina (care se regaseste, după cum am spus anterior, în mod natural în toate săpunurile noastre) să se absoarbă mai ușor în piele. 

Nu ne crede pe cuvânt, încearcă-l și tu! Ca bonus, sarea de mare poate reduce foarte mult nivelul stresului prin creșterea nivelului de oxitocină (hormonul fericirii).

Care este produsul-vedetă, preferat de majoritatea clienților?

uniform beauty ten acneic

Toate produsele noastre au fost primite bine de public, însă produsul vedetă este crema pentru ten acneic UNIFORM BEAUTY.

 

Această cremă tratează cea mai răspândită problemă a pielii din lume, cu care se confruntă atât adolescenții, cât și adulții, respectiv acneea. 

 

UNIFORM BEAUTY este o cremă cu acțiune intensivă, dar care păstrează blândețea ingredientelor integral vegetale. Inovația acestui produs este adusă de cele două active cosmetice vegetale de mare eficacitate : extractul de alge marine brune – activ vegetal biotehnologic brevetat în Franța, care tratează toate afecțiunile legate de acneea cutanată: producția excesivă de sebum, pete bacteriene, leziuni ale acneei, inflamație și cicatrici, și extractul de plancton marin – activ vegetal biotehnologic brevetat tot în Franța, cu efect de perfecționare generală asupra pielii. 

 

Vă invităm să descoperiți efectele miraculoase ale acestei creme pe propria piele sau oferind-o cadou cuiva care are nevoie. 

Ce planuri de viitor aveți în ceea ce privește dezvoltarea activității companiei? Urmează să lansați și alte produse?

Suntem un cuplu de tineri ambițioși și încă de la demararea acestui proiect, viziunea asupra sa a fost una holistică – nu ne propunem doar să oferim soluții de calitate pentru îngrijirea, prevenția, sau tratarea problemelor pielii, ci să promovăm un stil de viață armonios, să încurajăm aplecarea către natural, către echilibrul între lumea exterioară și cea interioară pentru o viață mai bună. 

Cum vom face acest lucru ? 

Prin educarea consumatorilor – deja am început să publicăm pe blogul nostru articole ce atrag atenția asupra efectelor nocive pentru sănătate a ingredientelor de origine sintetică din produsele cosmetice (folosind date exacte, extrase din studii științifice cu recunoaștere internațională) și vom continua seria de articole cu multe alte informații mind-opening, așa că verificați blogul nostru săptămânal pentru adevăruri incomode, dar eliberatoare. 

De asemenea, vom demara sau ne vom alătura unor campanii de informare asupra beneficiilor dietelor alimentare echilibrate, vom oferi chiar și rețete în acest sens, cu uz minim de timp și resurse (pentru că știm că femeile din ziua de azi sunt ființe multi-tasking), însă cu aport mare de nutrienți și energie. 

Nu în ultimul rând, ne vom extinde și actualiza constant produsele, în pas cu inovația științifică bazată de active bio-vegetale de ultimă generație. Rețetele noastre conțin, de altfel, astfel de active patentate de institute de cercetare din Europa și reflectă unul dintre crezurile noastre, acela de a exploata puterea plantelor, dar și progresul științei. 

Bineînțeles, ne rezervăm și o doză de mister legată de alte surprize pentru care trebuie să ne urmăriți în continuare pentru a le afla. 

Unde putem afla mai multe despre produsele Elixir H și activitatea voastră?

Te poți alătura comunității noastre pe pagina oficială www.elixirh.ro sau pe paginile de socializare : 

Facebook | Instagram

#produse cosmetice naturale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Produse menstruale 100% sigure și biodegradabile. Interviu cu Carmen Lumină, fondatoarea Enroush
Despre slăbit, superalimente și suplimente benefice. Interviu cu Iulia Bledea, tehnician nutriționist, antrenor de fitness și autoare de cărți pentru slăbit
Cât de mult ne ajută nutriția în dereglările hormonale? Interviu cu Mihaela Brăilescu, nutriționist și consilier în sănătate holistică feminină 
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101