Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Interviuri
  4. Produse menstruale 100% sigure și biodegradabile. Interviu cu Carmen Lumină, fondatoarea Enroush

Produse menstruale 100% sigure și biodegradabile. Interviu cu Carmen Lumină, fondatoarea Enroush

Interviul de astăzi este despre un brand de produse menstruale din bumbac organic, fabricate din ingrediente pure, neinvazive pentru corpul nostru și pentru mediul înconjurător. Citește interviul pentru a afla cum a luat naștere brandul Enroush și ce au atât de special aceste produse.

De curând am descoperit niște produse menstruale care ne-au impresionat într-un mod foarte plăcut. Ne fuseseră recomandate de-a lungul timpului de mai multe prietene din comunitatea VVV. Înainte de a lua hotărârea de a le lista în magazinul nostru verde viu, bineînțeles că ne-am informat temeinic ca să fim siguri că sunt 100% sigure și de calitate. Așa am întâlnit-o pe Carmen, fondatoarea ENROUSH, care ne-a povestit cu lux de amănunte tot ce aveam nevoie să știm. Apoi am încercat și noi produsele și am spus un mare DA! Așa ne-a venit ideea unui interviu prin care să o puteți cunoaște și voi pe Carmen și produsele menstruale 100% bumbac organic și 100% biodegradabile pe care le fabrică. Te invit să citești interviul și să ne scrii în comentarii dacă ai sugestii sau întrebări.

VVV: Salut. Cine ești și cum ți-a venit ideea să aduci pe piața din România produse pentru menstruație din bumbac organic 100%? Povestește-ne puțin despre începuturi.

carmen lumina enroush

Carmen Lumină: Bună, dragii mei. Numele meu este Carmen Lumină, și sunt fondatoarea ENROUSH - un brand ce oferă produse menstruale din bumbac 100% certificat organic.

 

ENROUSH a luat naștere în momentul în care am descoperit că nu există transparență asupra ingredientelor folosite în produsele conventionale pentru menstruație. Suntem cu toții preocupați de o dietă sănătoasă, de produse cosmetice cât mai naturale, dar acestui subiect nu i s-a acordat niciodată suficientă atenție. Din păcate dioxina, înălbitorii, pesticidele și multe ingrediente dăunătoare deși sunt prezente în produsele convenționale menstruale nu sunt listate pe eticheta acestora și intră practic în contact cu corpul nostru de zeci de mii de ori de-a lungul vieții. Pentru mine acest lucru a fost inacceptabil, și știam că trebuie să acționez și să lupt pentru o schimbare.

 

După aproximativ 24 luni de munca asidua alături de întreaga echipă (vorbim de 12-14 ore de muncă pe zi), am lansat brandul pe piața din România. Și sincer, tot efortul și energia depusă au meritat din plin! Am fost foarte surprinși să descoperim cu câtă deschidere și entuziasm foarte multe femei au renunțat la produsele pe care le foloseau de ani de zile, în favoarea ENROUSH.

Mai mult, întrucât ne-am dorit să abordăm diferit acest subiect, prin comunicarea și misiunea noastră ne dorim să transformăm menstruația dintr-un subiect rușinos, tabuu, într-o experiența cu impact pozitiv. Și cred că am reușit, căci primim zilnic feedback-uri care ne umplu sufletul de bucurie și ne ambiționează să mergem mai departe și să luptăm pentru viziunea noastră!

VVV: În prezent, care sunt produsele pe care le produceți și le comercializați? Există o anumită categorie de consumatori căreia vă adresați cu precădere?

absorbante enroush

 

C.L.: Avem, în momentul de față în portofoliul de produse, absorbante, tampoane și absorbante zilnice, toate realizate din bumbac 100% organic :) Și nu, nu ne adresăm doar unei anumite categorii de consumatori, căci ENROUSH este creat de FEMEI, pentru FEMEI... De aceea, ne dorim, mai presus de orice, să modelăm o nouă realitate în care

 

TOATE femeile au dreptul și șansa de a beneficia de o îngrijire menstruală naturală, organică, ce le pune sănătatea și bunăstarea pe primul loc.

VVV: Care este viziunea ta asupra unui stil de viață sănătos și cum contribuie produsele Enroush la menținerea sănătății?

C.L.: Un stil de viață sănătos este o dovadă a respectului de sine. De aceea, personal, mă informez asupra oricărui produs ce intră în contact cu mine și corpul meu. Pentru prea mult timp noi, femeile, am fost nevoite să facem compromisuri în privința îngrijirii intime, fie din lipsa unor alternative sănătoase, fie din grabă. De aceea, am dezvoltat produse care sunt 100% naturale, dar extrem de performante. Am spus nu substanțelor chimice și am folosit doar ingrediente pure, neinvazive pentru corpul nostru și pentru mediul înconjurător.

 

Prelucrarea bumbacului obișnuit, folosit în produsele convenționale, presupune utilizarea unor cantități enorme de substanțe nocive: de la pesticide la clor, coloranți, dioxină și multe altele… În schimb, noi am ales să folosim exclusiv bumbac 100% organic, certificat GOTS. Certificarea GOTS reprezintă garanția supremă a purității produselor ENROUSH și a faptului că acestea sunt realizate etic, fără înălbitori, pesticide și că respectă în același timp cele mai stricte standarde de protejare a mediului înconjurător și a lucrătorilor din industrie.

absorbante naturale enroush

VVV: Prin ce se diferențiază tampoanele și absorbantele Enroush de alte produse similare de pe piață?

C.L.: În primul rând prin ingrediente și calitate, ENROUSH fiind dezvoltat și fabricat sub supervizarea celor mai buni experți din Germania și Belgia. Toate produsele noastre sunt testate dermatologic, sunt hipoalergenice și aprobate ginecologic. De asemenea, ne-am străduit să avem un impact pozitiv asupra mediului, tampoanele noastre fiind 100% biodegradabile. 

În al doilea rand, ne-am dorit ca ENROUSH să devină mai mult decât un simplu brand. Ne adresăm doar “acelei perioade a lunii”, dar misiunea noastră este atemporală. De aceea am construit și o comunitate de încredere pentru femei puternice care ne inspiră zi de zi și pentru care am devenit deja un partener de încredere, pe viață! Îți spun sincer, cine ne-a încercat, nu a mai renunțat la produsele noastre, și asta este motivația de a dezvolta în continuare produse extraordinare și inovatoare pentru toate femeile… Pentru că MERITĂM!

 

Ahh… și să nu uităm de abonamentul ENROUSH! Un concept nou pentru piața din România. Și da, e firesc să te întrebi: un abonament la tampoane și absorbante?

 

DA! Ai deja abonamente pentru filme, muzică… de ce nu te-ai abona și la produsele de care ai nevoie oricum, indiferent de situație, lună de lună? E cea mai simplă metodă de a transforma acea “perioada a lunii” într-o experiență cât mai confortabilă. Alegi doar produsele de care ai nevoie, frecvența livrării (lunar, la fiecare două luni șamd), iar noi ne asigurăm să-ți fie livrate la timp, de fiecare dată!

VVVV: Ne poți spune mai multe despre produsele pentru menstruație Enroush? De ce ar trebui să folosim aceste produse?

tampoane enroush

C.L.: Ingredientele produselor menstruale sunt cruciale în menținerea unei bune sănătăți intime, de aceea trebuie privite ca dispozitive medicale, și nu ca produse de uz comun. ENROUSH folosește doar 100% bumbac organic certificat GOTS și 100% fibre naturale, din grijă și responsabilitate pentru sănătatea femeilor.
Țesutul zonei intime feminine este extrem de absorbant, de aceea chimicalele prezente în produsele convenționale îți vor intra în organism, cauzând reacții adverse imediate (alergii locale, iritații) sau latente (dezechilibre hormonale șamd).

În plus, cantitatea enormă de dispozitive menstruale folosită de o singură femeie de-a lungul vieții (între 11 și 16.000!) produce peste 200 de KG de deșeuri. Produsele convenționale, realizate din până la 90% plastic, se dezintegrează în peste 500 de ani, timp în care poluează mediul. Deci alegerea unui produs organic menstrual reflectă și responsabilitatea față de Natură și generațiile viitoare.
Tampoanele ENROUSH sunt 100% biodegradabile, iar absorbantele și absorbantele zilnice sunt reciclabile. Folosim Bio-PE pentru ambalajele individuale și adeziv non-toxic, iar coletele sunt livrate în cutii din carton biodegradabil.

VVV: Care este produsul-vedetă, preferat de majoritatea clienților?

C.L.:Produsul nostru vedeta reflectă direct comportamentul general al pieții. Majoritatea femeilor preferă absorbantele în detrimentul tampoanelor și de aceea absorbantele sunt cele mai bine vândute produse ale noastre. Desigur, am adus și enorm de multe îmbunătățiri produsului față de cel convențional.

 

Absorbantele noastre, realizate din bumbac 100% organic, sunt foarte subțiri - doar 2.5 mm grosime, deci chiar nu simți că le porți. În plus designul body-fit, asigură o adaptare perfectă la anatomia corpului. Am folosit și o tehnologie avansată pentru a asigura o menstruație fără accidente, absorbantele ENROUSH având o putere de absorbție de 2-3 ori mai rapidă decât versiunile standard. Chiar sunt game-changer, odată ce le încerci, nu vrei să mai folosești nimic altceva :)

absorbante bumbac organic enroush

VVV: Ce planuri de viitor aveți în ceea ce privește dezvoltarea activității companiei? Urmează să lansați și alte produse?

C.L.: Cu siguranță! Obiectivul nostru este să acoperim toate nevoile legate de igiena intimă feminină, cu produse care să respecte filozofia brandului: 100% transparență și 100% ingrediente naturale.
În plus, ne dorim să ne implicăm din ce în ce mai mult în activități sociale pentru a permite accesul la produse menstruale și femeilor din mediile defavorizate. Colaborăm deja cu o serie de ONG-uri din România și Germania, însă suntem deschiși către noi parteneriate, căci vrem să avem un impact puternic și de durată în această direcție. 

VVV: Unde putem afla mai multe despre produsele Enroush și activitatea voastră?

C.L.: Vă așteptăm cu drag pe site-ul nostru www.enroush.ro, precum și pe conturile noastre de socializare:

Instagram | Tik Tok | Facebook


Interviu realizat de Alina Mihalache - echipa VVV

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cosmetice organice, fabricate manual în România. Interviu cu Luciana Comșa, fondatoarea LULU Skincare
Despre alimentație curată, superalimente și probleme digestive. Interviu cu Cristina Kisded, nutriționist-dietetician și farmacist
Alimentația sănătoasă și nutriția oncologică. Interviu cu Diana Artene, nutriționist-dietetician, doctor în nutriție oncologică
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101