AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact

Incredibilele proprietati ale patrunjelului

Patrunjelul este considerat cea mai populara garnitura din lume. Patrunjelul a fost initial cultivat in Europa si Orientul Mijlociu, dar a devenit esential in bucataria americana. Aceasta planta are beneficii remarcabile de vindecare si purificare a sangelui care o clasifica in calitate de superaliment.

Patrunjelul a fost respectat dea-a lungul istoriei si a fost folosit atat pentru scopuri culinare, cat si pentru cele medicinale. Grecii faceau coronite de patrunjel pentru a le acorda campionilor lor sportivi. A fost utilizat pentru celebrarea Pastelui evreiesc, ca semn al renasterii din primavara. Romanii il utilizau pentru a deodoriza cadavrele inaintea funerariilor.

Patrunjelul contine o combinatie unica de nutrienti care il fac un puternic superaliment. Uleiul volatil contine miristicina, limonen, eugenol, iar alfa-tujenul s-a demonstrat ca inhiba formarea celulelor tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoizi – inclusiv apiina, apigenina, crizoeriol si luteolina care au puternice proprietati antioxidante.

Patrunjelul mai contine de trei ori cantitatea de vitamina C pe volum comparativ cu portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru functia imuna si mentinerea tanara a pielii si a articulatiilor. In plus, contine antioxidantii carotenoizi, luteina si zeaxantina, care amplifica functionarea ochiului si ajuta la neutralizarea vatamarilor provocate de radiatia ultravioleta.

Patrunjelul este bogat in clorofila

Patrunjelul este bogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta la amplificarea formarii de glutation. Niveluri inalte de glutation celular ajuta corpul la detoxifiere si vindecare eficiente.

Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil sa imbunatateasca proprietatile de oxigenare ale celulelor. Oxigenare sporita=energie celulara sporita=mecanisme de detoxificare si vindecare amplificate.

Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este crucial pentru abilitatea lui de a reduce nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un mediator inflamator care este corelat cu boala cardiovasculara si degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile insarcinate si joaca un rol critic in dezvoltarea fetala. Este de asemenea un important factor nutritiv pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este de asemenea cunoscut ca un diuretic puternic ce reduce presiunea sanguina si amplifica functionarea rinichilor. Patrunjelul sporeste indeosebi eliminarea sodiului si a apei prin urina si sporeste reabsorbtia potasiului in rinichi. Aceasta functie este deosebit de folositoare pentru oricine cu o circulatie sanguina cu probleme, umflarea membrelor, celulita si alte probleme cardiovasculare.

Patrunjelul facut suc se crede ca stimuleaza contractiile uterine in perioadapatrunjelul travaliului natal. Acest suc a mai fost folosit si pentru a amplifica textura pielii si parului. Se mai crede ca reduce inflamatiile si formarea de mucus in corp. De aceea multi vad rezultate atunci cand folosesc patrunjelul pentru a reduce simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.
Continutul bogat in clorofila improspateaza mirosul corporal si pe cel al respiratiei. Clorofila actioneaza ca antimutagen si reduce numarul de bacterii ce provoaca mirosul si care sunt responsabile pentru producerea mirosului urat corporal si al respiratiei. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa, si reduce puternicul miros corporal cu tenta de acru pe care aceste alimente bogate in sulf se stie ca il produc.

Patrunjelul inmuiat in otet de mere este deosebit de folositor in reducerea mirosului corporal si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie alimentara, toate actioneaza in sinergie pentru a amplifica actiunea microflorei intestinale. Acesta este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru neutralizarea refluxului acid, gazelor si balonarii.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=100
http://en.wikipedia.org/wiki/Parsley
http://www.theepicentre.com/Spices/parsley.html - patrunjelul

Like Share Share Tweet99587 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: clorofila, patrunjelul, proprietati, sange, superaliment,

Comentarii recente:
maria cristina11 May 2016 21:47Raspunde

Buna seara! Cat timp dureaza cura cu ceai de patrunjel?

Petrisor Frunza07 February 2018 23:29Raspunde

Buna ziua, sotia mea este insarcinata in aproape 6 luni si dw multa vreme (chiar inainte de sarcina) folosim sucul de patrunjel pentru diferite afectiuni (gripe si raceli)(Sucul de patrunjel pe care il consumam consta in: 1 radacina de patrunjel, sucul fara pulpa de la 2 lamai si o cantitate de 300ml apa. Aceste ingrediente le blenduim si consumam sucul proaspat imediat dupa preparare) am citit recent ca patrunjelul este un puternic stimulent al contractiilor la femeile insarcinate si asta ma pune usor pe ganduri... Avand in vedere ca aceate contractii pot provoca avortul sau nasterea prematura a bebelusului... Pana acum nu am observat nici o reactie adversa negativa cu exceptia unei usoare anxietati sau hiperenergie la ceva timp dupa consum care dispare la cateva ore... Sa continuam cu sucul de patrunjel sau nu... Ce sfat imi puteti da? Va multumesc mult

admin08 February 2018 09:06Raspunde

Indicat ar fi sa il opriti. Este posibil sa prezinta un pericol pt sarcina. Sanatate

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Ghid complet de utilizare a vitaminelor în tratarea endometriozei

Ghid complet de utilizare a vitaminelor în tratarea endometriozei

De ce sa iti educi copilul cu virtuti morale?

De ce sa iti educi copilul cu virtuti morale?

Depresia şi controversa cauzei sale

Depresia şi controversa cauzei sale

Lăptişorul de matcă pur - supliment 100% natural pentru concentrare şi memorie

Lăptişorul de matcă pur - supliment 100% natural pentru concentrare şi memorie

Cum ajutăm creierul să depăşească senzaţia de frică în 3 paşi simpli

Cum ajutăm creierul să depăşească senzaţia de frică în 3 paşi simpli

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara - Plaiul Foii 2018

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara - Plaiul Foii 2018

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE