Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ce riscuri de sanatate prezinta fiecare grupa de sange in parte

Ce riscuri de sanatate prezinta fiecare grupa de sange in parte

Antigenii care traiesc pe suprafata globulelor rosii de sange (eritrocite) pot indica mai mult decât doar persoanele carora le poti dona sange. Grupa de sânge este una dintre clasificarile corpului cele mai pline de mister. Exista patru grupe de sâng

Antigenii care traiesc pe suprafata globulelor rosii de sange (eritrocite) pot indica mai mult decât doar persoanele carora le poti dona sange. Grupa de sânge este una dintre clasificarile corpului cele mai pline de mister.

Exista patru grupe de sânge — O,A, B si AB  — si impreuna formeaza cele patru grupe de antigeni care se regasesc pe suprafata eritrocitelor.

Insa nu arata doar carui tip putem dona sânge; grupa de sânge poate arata tipare complexe de sanatate la nivel individual. Iata sase dintre acestea:

1. Probleme cu memoria

Grupa de sânge care prezinta riscuri: AB

Creierul si sistemul vascular au in comun mai multe decât credem. Un studiu recent a descoperit ca persoanele cu grupa de sânge AB au sanse cu 82% mai mari de a avea probleme cu memoria, limbajul si atentia, in comparatie cu persoanele care au alte grupe de sânge. Unul dintre motive, dupa cum au presupus cercetatorii, este proteina de coagulare, cunoscuta si ca factor de coagulare VIII, care, mai mult decât refacerea ranilor, reduce calitatea sângelui care ajunge la creier.

“Având in vedere ca nivelul factorului VIII este strâns legat de grupa de sânge, acesta poate fi o legatura cauzala între grupa de sânge si disfunctia cognitiva,” a spus Mary Cushman, autorul recentului studiu.

2. Cancer pancreatic

Grupa de sânge care prezinta riscuri: cei care nu au O

Se poate spune ca persoanele cu grupa de sânge O prezinta un risc mai redus pentru cancerul pancreatic, daca luam in calcul munca cercetatorilor de la Universitatea Yale asupra infectiilor bacteriene. Intr-un studiu efectuat anul trecut in iulie, cercetatorii de la Centrul Oncologic al Universitatii au analizat specii comune de bacterii denumite Helicobacter pylori, sau H. pylori, care traiesc in intestinele umane.
Au descoperit ca persoanele cu H. pylori prezentau sanse mai mari de a dezvolta cancer pancreatic, datorita modului in care antigenii A si B contribuie la dezvoltarea bacteriilor. Persoanele cu sânge din grupa O nu au antigeni pe suprafata eritrocitelor. De aceea pot dona sânge tuturor grupelor.

3. Boli cardiace

Grupa de sânge care prezinta riscuri: AB

Un studiu din 2012 efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard arata ca persoanele cu sânge din grupa O negativ pot prezenta si un risc marit de boli cardiovasculare. Insa cei cu sânge din grupa AB au prezentat riscurile cele mai mari, indicând o predispozitie cu 23% mai mare pentru bolile de inima decat cei cu sânge din grupa O.

Autorul studiului Dr. Lu Qi, profesor asistent la Departamentul de Nutritie, a spus ca structura individuala a antigenilor ar trebui sa aiba aceeasi importanta pe care o dam valorilor colesterolului si presiunii arteriale. "Chiar daca oamenii nu-si pot schimba grupa sanguina, rezultatele noastre ar putea ajuta medicii sa inteleaga mai bine cine este predispus la un risc de boala cardiaca,” a spus Qi intr-o declaratie.

4. Stres

Grupa de sânge care prezinta riscuri: A

Pentru ca anumite grupe de sânge corespund anumitor niveluri de hormoni, medicii obisnuiesc sa faca recomandari si in functie de acest aspect. Persoanele cu sânge din grupa A, de exemplu, sunt mai predispuse la un nivel ridicat de cortizol, hormonul de stres. Astfel, pentru ei exercitiile de tip Tai Chi sau yoga sunt mai benefice decat atletismul sau ridicarea greutatilor.

Cand glanda suprarenala elibereaza mai mult cortizol în corp, reactia de stres a acestor persoane devine mai acuta. Pot deveni agitati cu mai mare usurinta si se desprind mai greu de probleme.

5. Cerinte de miscare

In general, structura individuala a antigenilor fiecarei persoane de pe suprafata eritrocitelor poate indica volumul de hormoni eliberati. Persoanele cu sânge din grupele A si B raspund mai bine la exercitii de intensitate redusa si cu efect de calmare, precum yoga, mai ales daca au avut cazuri de depresie in familie. Cei cu sânge de tip AB profita mai mult de pe urma unor sesiuni de exercitii complete, care sa le tina sistemul imunitar in forma. In ceea ce priveste persoanele cu sange din grup O, insa, aici e cu totul alta poveste.

“Persoanele cu grupa O sunt mai predispuse la probleme care apar datorita incapacitatii de a elimina rapid hormonii de stres din corp,” a explicat Dr. Ginger Nash, medic naturopat, pentru Personalized Living. “Ii ia mai mult unui tip O sa se streseze, dar îi ia mai mult si sa se elibereze de stres.”

6. Bacterii intestinale

Pe langa eritrocite, antigenii mai sunt gasiti si pe captuseala tractului digestiv — 80 % dintre persoane au antigeni in aceasta zona. Multe dintre bacteriile care traiesc in intestine se hranesc cu acesti antigeni, ceea ce poate influenta supravietuirea sau moartea anumitor bacterii. Studii anterioare arata, de exemplu, ca persoanele cu grupa de sânge B au cu 50.000 de ori mai multe tulpini de bacterii prietenoase decat cei cu sânge din grupele A sau O.

“Studiile arata tot mai mult ca modificarile florei intestinale din tractul digestiv pot fi asociate cu boli metabolice, inclusiv diabetul de tip II (care se declanseaza la maturitate) si obezitatea,”

a scris Dr. Peter D’Adamo, medic si autor al articolului Eat Right 4 Your Type (Mananca in functie de grupa de sânge).

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4064850/
https://www.yahoo.com/health/type-ab-blood-you-may-be-more-prone-to-memory-loss-97230693847.html
http://www.medicaldaily.com/6-ways-blood-type-can-influence-personal-health-mild-stress-cancer-304518

#grade #razele ultraviolete #sistem

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum poţi combate răceala şi gripa cu bicarbonat de sodiu
Modurile nebanuite in care frica iti afecteaza sănătatea
Hraneste raceala si infometeaza febra
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101