Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Retete
  4. Cum sa gatesti cu faina de nuca de cocos

Cum sa gatesti cu faina de nuca de cocos

Nuca de cocos este cultivata de regula pentru pulpa sa cruda, uleiul, apa si laptele din interior, dar recent si pentru faina sa. Filipine este in prezent producatorul cel mai mare de nuca de cocos si a fost prima tara care a produs faina ca produs s

Nuca de cocos este cultivata de regula pentru pulpa sa cruda, uleiul, apa si laptele din interior, dar recent si pentru faina sa. Filipine este in prezent producatorul cel mai mare de nuca de cocos si a fost prima tara care a produs faina ca produs secundar al productiei de lapte din nuca de cocos. Cererea tot mai mare de produse naturale din plante care sa fie folosite in scopuri medicinale pentru prevenirea si tratarea bolilor a dus la aprecierea beneficiilor multiple pentru sanatate pe care le are consumul produselor din nuca de cocos.

Multi cercetatori recomanda in prezent includerea fainei de nuca de cocos ca supliment intr-o alimentatie sanatoasa datorita beneficiilor acesteia printre care proprietatile antibacteriene si antifungice. Fie ca urmezi o dieta stricta, cauti o faina care sa nu produca alergii sau pur si simplu vrei sa stimulezi sistemul digestiv si imunitar, faina de cocos este un adaos excelent si un produs de baza in bucatarie.

Ce este faina de cocos?

Producatorii de faina de cocos vindeau initial acest produs secundar nutritiv al laptelui de cocos fermierilor. Acestia il apreciau ca ingrasamant organic excelent si un bun produs furajer pentru animale. In ultimele decenii, pe masura ce tot mai multe studii au aratat beneficiile pentru sanatate ale fainii de cocos, s-a marit si consumul acestui superaliment de catre oameni.

Faina de cocos este obtinuta din pulpa nucii de cocos proaspete data prin razatoare. Pulpa este ulterior deshidratata si degresata. Rezultatul este o pudra fina care arata si seamana foarte mult cu o faina de grau sau de alt tip. Forma cea mai pura si organica poate chiar induce in eroare un bun cunoscator datorita lipsei de aroma.

Faina de cocos nu contine gluten

Faina de cocos are beneficii diferite pentru sanatate spre deosebire de alte produse din cocos, cum ar fi uleiul si este o buna alternativa la faina obisnuita. Considerata un aliment functional, faina din nuca de cocos are beneficii semnificative pentru sanatate si este si foarte nutritiva. Este o sursa bogata de fibre alimentare si de proteine, nu contine gluten si are un indice glicemic scazut.

Faina de cocos este in special recomandata celor cu probleme inflamatorii aparute ca urmare a consumului de grau si gluten. Faina din nuca de cocos este sigura pentru persoanele ce sufera de boala celiaca sau au sensibilitate la gluten, au sindromul intestinelor permeabile sau diabet.

faina de cocos

Sursa foto: https://goo.gl/Of9HCN

Recomandari pentru utilizarea fainii din cocos

In ciuda faptului ca faina din nuca de cocos poate arata, avea gust sau poate chiar miros ca orice alta faina rafinata din comert, devine o adevarata provocare si poate fi chiar frustrant si scump sa gatesti cu ea in lipsa catorva sfaturi. Faina de cocos este ca un burete si poate fi destul de dificil sa gatesti cu un produs atat de absorbant.

Iata cateva sfaturi pentru a inlocui 100% din faina de grau cu cea de cocos:

1)  Foloseste-o ca agent de ingrosare:  Datorita gradului ridicat de absorbtie, faina de cocos este un agent de ingrosare foarte bun in supe, tocanite si chiar in smoothie. Din acest motiv se recomanda pastrarea ei in frigider sau congelator, in recipiente etanse pentru a evita atragerea umezelii.

2)  Experimenteaza pentru a ajunge sa obtii ceea ce doresti: In general, la fiecare cana de faina traditionala trebuie sa folosesti aproximativ 1/4 cana pana la 1/3 cana de faina de cocos. E posibil sa-ti placa sa folosesti mai mult sau mai putin, de aceea este bine sa experimentezi pentru a obtine textura dorita.

3)  Ingrediente de legare: Retetele includ de regula o sursa de proteina suplimentara cum ar fi ouale sau pudra de canepa pentru a compensa proprietatile de legare furnizate de regula de gluten. Semintele de in sunt si ele un element de legare excelent si care contribuie cu propriile beneficii pentru sanatate la reteta pe baza de faina de cocos.

Sursa utilizata:

http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-cook-using-coconut-flour - faina de cocos

#apocrine #autoimun #gluten #nuca de cocos #pietre la rinichi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tort de trandafiri
Tarta raw cu crema de cocos si capsune
Tarta raw cu cocos si stafide trase in rom
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101