Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Expunerea la soare are valoare terapeutica, in timp ce evitarea soarelui dauneaza sanatatii

Expunerea la soare are valoare terapeutica, in timp ce evitarea soarelui dauneaza sanatatii

Inca din timpul lui Ramses al Egiptului, beneficiile de sanatate ale expunerii la soare au fost binecunoscute si acceptate. Larg raspandita utilizare a terapiei solare a scazut dupa descoperirea antibioticelor. Teama actuala de soare a inceput in a

Inca din timpul lui Ramses al Egiptului, beneficiile de sanatate ale expunerii la soare au fost binecunoscute si acceptate. Larg raspandita utilizare a terapiei solare a scazut dupa descoperirea antibioticelor. Teama actuala de soare a inceput in anii ’60, cand cei care practicau modalitati nesigure ale terapiei solare au dezvoltat arsuri, asociate cu melanoma. Noi cercetari arata insa ca expuneri de durata mica la soare si nivele scazute al vitaminei D scad rata supravietuirii in cancerul de piele si sporesc riscurile altor boli.

Pentru cea mai mare parte a istoriei umane, soarele a fost respectat pentru puterile sale curative.soare 11

Acum sase mii de ani, profesionistii in sanatate laudau beneficiile soarelui pentru sanatatea inimii. Helioterapia era laudata de Hipocrate, impreuna cu doctorii Romei si Arabiei. Invatatul roman Pliniu a descris soarele ca cea mai importanta doctorie autoadministrata. In Roma soarele trata epilepsia, paralizia, astmul, galbenarea, bolile vezicii si colonului si obezitatea.

In anii 1700, lumina soarelui era utilizata pentru alinarea scorbutului si rahitismului. Spre sfarsitul anilor 1800, lumina soarelui trata infectiile bacteriene, inclusiv antraxul, holera si dizenteria. In 1903 si 1905, premiile Nobel au fost acordate terapeutilor cu lumina solara Finsen si Koch, care utilizau lumina ultravioleta pentru tratarea tuberculozei. Dr. Auguste Rollier a utilizat terapia luminii soarelui in Elvetia timp de 40 de ani pentru a trata tuberculoza si a obtinut succese pentru 1 746 din 2 167 de pacienti, esuand doar in cele mai grave cazuri. Florence Nightingale a reproiectat multe spitale la inceputul anilor 1900, pentru a permite mai multa lumina terapeutica a soarelui. Dr. Oskar Bernhard a utilizat terapia solara in timpul Primului Razboi Mondial pentru a trata ranile si a preveni tetanosul si cangrena. Pe la 1900 terapia luminii solare era utilizata pentru a trata bolile pielii, ale sistemului nervos, ale sistemului musculoscheletal, ale sistemului circulator, ale respiratiei, urechii, nasului si gatului.

Terapia solara si-a pierdut popularitatea dupa descoperirea penicilinei la sfarsitul anilor ‘20

Alexander Fleming a descoperit penicilina la sfarsitul anilor ’20, si care a fost urmata de descoperirea antibioticelor. Aceste descoperiri au sporit predominanta terapiei medicamentoase prin inlocuirea curelor mai naturale precum terapia cu lumina solara.

Descoperirea legaturii intre arsurile de la soare si melanom au alimentat actuala teama nefondata de soare

Persoanele din clasa mijlocie au experimentat arsuri de la soare in anii ’60 si ’70 datorita expunerii solare sporadice dupa petrecerea majoritatii timpului in interiorul caselor. Pielea arsa de soare a fost conectata cu riscul sporit de cancer. Mai degraba decat sa recomande practici sigure de expunere la soare, doctorii sfatuiau sa se evite soarele. Industria nereglementata a lotiunilor antisolare a raspuns prin crearea de lotiuni antisolare toxice, continand ingredienti cancerigeni si blocand razele solare sanatoase UVB, care se convertesc in vitamina D. Cu teama ulterioara de soare a venit si deficienta larg raspandita de vitamina D, asociata cu riscuri sporite de boli cardiace, cancer si alte boli.

Cum sa faci bai de soare fara riscuri

Expunerea sanatoasa la soare poate fi realizata prin expunerea in mare parte a pielii intre 10 dimineata si 2 dupa masa, cand razele optime UVB pot maximiza conversia vitaminei D. Persoanele cu pielea inchisa la culoare vor avea nevoie de perioade mai lungi de expunere, comparativ cu cei cu pielea deschisa. Evitati arsurile prin minimizarea expunerii, odata ce pielea ia culoarea roz deschis.

Concluzii

Bucurati-va de soarele verii fara “protectie” pe cat de des posibil. Utilizati , palarii, imbracaminte protectoare si lotiuni sigure pentru prevenirea arsurilor, doar dupa expuneri prelungite. Soarele poseda o enorma valoare terapeutica pentru sanatate, si a fost folosit timp indelungat pentru vindecare bolilor. Evitarea soarelui poate cauza deficienta de vitamina D, care este corelata cu o serie intreaga de  boli.  Lasati soarele sa intre in toate organele voastre. Soarele este sursa vietii pe tot pamantul.

Cititi mai multe despre soare si puterea sa in articolul : Soarele:cea mai puternica forta vindecatoare

Sursele pentru acest articol includ:

Mercola, Joseph; Herman, Jeffry. 2008. Dark Deception: Discover the Truth about the Benefits of Sunlight Exposure. Mercola.com: Illinois.
http://www.naturalnews.com/specialreports/sunlight.pdf
http://www.ewg.org
(http://www.naturalnews.com/032533_sun_exposure_skin_cancer.html)
(http://www.naturalnews.com)
http://www.naturalnews.com/041175_safe_sun_exposure_sunburn_skin_cancer.html - soare

#colonii #organisme #sanatate #soare #soarele #vitamina D

Ce au mai parcurs alti cititori...

3 componente esentiale necesare pentru o adevarata sanatate
Impactul vitaminei D asupra sanatatii
7 beneficii mai putin cunoscute ale expunerii la lumina soarelui
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101