Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Dieta restrictiva iti poate distruge sanatatea

Dieta restrictiva iti poate distruge sanatatea

Dietele de slabire nu doar ca sunt frecvent ineficiente; ele pot fi si periculoase. Urmarea frecventa sau la modul cronic a dietelor de slabire poate cu usurinta sa duca la o gramada de deficiente nutritive si ar putea chiar incuraja redobandirea sem

Dietele de slabire nu doar ca sunt frecvent ineficiente; ele pot fi si periculoase. Urmarea frecventa sau la modul cronic a dietelor de slabire poate cu usurinta sa duca la o gramada de deficiente nutritive si ar putea chiar incuraja redobandirea semnificativa a greutatii.

Daca aceste riscuri te frustreaza, sau ai fost frustrat/a de dieta de slabire si mai inainte, continua sa citesti si alege diete dense nutritiv, bogate in fructe, vegetale, germeni si legume in locul planurilor care insista asupra portiilor mici de alimente rele-pentru-tine, alege un stil de viata sanatos.

Pierderea masei musculare

Muschii sunt importanti pentru controlul grasimii prin arderea caloriilor si mentinerea metabolismului intens. In timpul unei diete cu putine calorii, corpul tau de obicei nu primeste destule proteine pentru a-si mentine muschii. Intrucat muschii sunt arsi pentru energie, devine tot mai probabil ca respectivele calorii pe care le preiei din hrana sa fie stocate ca grasimi.

Reculul mancatului excesiv

Este de asteptat ca tu sa utilizezi puterea vointei pentru a depasi poftele in timpul dietei. Totusi poftele sunt de fapt modul corpului de a se salva de ceea ce percepe ca infometare si malnutritie. In fata regimului permanent de slabire, corpul tau va continua sa escaladeze noi grade de pofta, pana cand vor fi prea intense pentru a fi ignorate. Acest lucru se poate petrece chiar si dupa cateva saptamani de dieta.

Cresterea in greutate

Pe langa amenintarile pierderii de masa musculara si revenirea mancatului excesiv, corpul are un al treilea mecanism de mentinere a greutatii in timpul unei diete: incetinirea ratei metabolismului. El face asta prin micsorarea nivelului de hormon tiroidian T3, care regularizeaza metabolismul. Urmarea frecventa a regimurilor de slabire doar inrautateste efectul, facand tot mai indepartata posibilitatea pierderii greutatii.

Deficienta de grasimi

Desi dieta saraca in grasimi a fost la moda timp de zeci de ani, grasimile sanatoase din alimente precum , avocado, seminte, uleiuri si nuci sunt absolut necesare pentru sanatate. Grasimea creeaza un strat amortizor in jurul organelor, inveleste fiecare celula a corpului, si este necesara pentru functionarea creierului, producerea de hormoni si absorbtia vitaminelor A, D, E si K. Dietele sarace in grasimi mai tind sa fie bogate in carbohidrati, care au fost corelati cu bolile de inima, cancerul si alte afectiuni.

Deficienta de proteine

Aminoacizii derivati din proteine sunt utilizati de corp pentru a produce substante ce influenteaza puternic starea de spirit precum serotonina si melatonina, carora trebuie sa le multumim pentru sentimentul nostru de bunastare si somn odihnitor. Cand se consuma mai putine calorii – si aminoacizi – decat este nevoie, deficienta de serotonina poate duce la o scadere a respectului de sine, creand un cerc vicios al regimului de slabire cu scopul de a se simti mai bine. O alta marca a deficientei de serotonina, obsesivitatea, este corelata cu dezvoltarea tulburarilor de alimentatie.

Deficienta nutritivadieta deficienta

Dietele sarace in calorii sunt sarace atat in macronutrienti – grasime, proteina si carbohidrati – cat si in micronutrienti, sau vitamine si minerale.

Un simptom al deficientei de vitamina B1, de exemplu, este pierderea poftei de mancare, in timp ce deficienta de zinc mineral este exprimata atat ca pierderea poftei de mancare, cat si ca pierderea placerii alimentelor fara gusturi puternice, dulci, sarate sau condimentate. Un apetit slabit poate pava calea catre anorexie, in timp ce deficienta de zinc mai poate avea ca rezultat evitarea alimentelor sanatoase precum fructele sau legumele, care sunt bogate in nutrienti.

Dependente

Fara consumarea a destula hrana pentru alimentarea adecvata a corpului tau, ai putea fi tentat/a sa te indrepti spre surse nealimentare de energie, inclusiv tutun, cofeina si amfetamine. Acesti stimulenti te energizeaza prin suprasolicitarea glandelor suprarenale, in cele din urma epuizandu-le. Altii prefera sa utilizeze produse de dieta continand indulcitori artificiali, care au propriile lor proprietati creatoare de dependenta si propriile riscuri pentru sanatate. Printre cele 92 de probleme consemnate ca induse de consumul aspartamului (Equal) de exemplu, sunt migrenele, ameteala, atacurile de panica, mancarimile pielii, nervozitatea si greata.

Daca vrei sa slabesti informeaza-te bine. Si alege o cale care sa fie in armonie cu corpul si cu sanatatea ta!

Surse pentru acest articol cuprind:

Ross, Julia. The Diet Cure. New York: Penguin, 2012. EBook.
http://www.dailymail.co.uk
http://www.intuitiveeating.org
http://www.naturalnews.com/041300_dieting_belly_fat_harmful_effects.html - deficienta

#deficienta #dieta #dieta restrictiva #pericole #suplimente

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii despre cafeina
Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101