Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Motivele surprinzatoare pentru care luam decizii proaste

Motivele surprinzatoare pentru care luam decizii proaste

Cu totii ne confruntam cu situatii ce ne obliga sa luam decizii. Insa modul in care abordam aceste situatii determina daca le vom depasi cu succes sau nu. Cand suntem obsedati de un anumit rezultat ne cream un stres iluzoriu, ceea ce numim de obicei

Cu totii ne confruntam cu situatii ce ne obliga sa luam decizii. Insa modul in care abordam aceste situatii determina daca le vom depasi cu succes sau nu.

Cand suntem obsedati de un anumit rezultat ne cream un stres iluzoriu, ceea ce numim de obicei "a ne face griji". O descriere corecta a acestei stari ar fi ca ne folosim mintea pentru a ne imagina un rezultat negativ pe care nu ni-l dorim, insa care ne preocupa mintea. Atunci lucrurile incep sa mearga in directia gresita cand ne lasam convinsi de ideea limitata ca nu avem decat doua posibilitati, ori gresim ori reusim. Aceasta dualitate genereaza o stare de grija si de stres, in care apar probleme cu finaluri dintre cele mai nefericite.

Acesta este nivelul constientizarii limitate, sau stadiul in care mintea doar reactioneaza. Toate deciziile "proaste" sunt cele luate la nivelul de constientizare limitata. Acest tip de constientizare ne transforma in victime ale mintii reactive. Emotiile umane precum frica, grija si sentimentul de neputinta ajunga sa fie fortele care ne indeamna sa luam decizii.

Sa analizam un moment felul in care urmatoarele situatii de constientizare limitata ne fac sa luam decizii proaste:

Este usor de sesizat ca stadiul unei constiinte limitate duce la o perspectiva alb/negru in ceea ce priveste alegerile pe care le putem lua. Aceasta perspectiva limitativa ne impiedica sa privim lucrurile prin prisma posibilitatilor nelimitate pe care ni le poate oferi universul.
Pentru a ajunge in punctul in care putem lua decizii bune pentru noi, trebuie sa ne extindem starea de constiinta. Nimeni nu spune ca viata nu ne ofera situatii dificile. Dar acestea ne ajuta sa ne extindem constiinta, sa invatam si sa crestem.

Trebuie sa privim in noi insine si sa gasim motivele interne din spatele deciziilor noastre. In loc sa reducem fiecare decizie la un simplu calcul rational, care inlatura acei factori ce duc la o decizie buna, este important sa intelegem ca fiecare decizie pe care o luam in viata declanseaza o anumita emotie in noi insine. Si aceste emotii trebuie respectate. Dar cum? Aici intervine starea de constientizare.

Iata cateva modalitati prin care patrundem intr-un stadiu de constientizare mai pur pentru a lua decizii mai productive...

  1. Analizeaza-ti starea de constientizare.

Inainte de a face o alegere trebuie sa intelegi cum te limiteaza gandurile si cum iti creaza probleme. Cand o persoana este cu adevarat constienta, poate spune ce simte, ce crede, ce asteptari are si cum ii sunt afectate convingerile. Pentru a cunoaste toate acele elemente trebuie sa fii cinstit cu tine insuti.

Cand ne infruntam propriile temeri cu sinceritate, descoperim propriul geniu din noi insine. Cand iti dai seama ce simti, ce crezi, ce asteptari ai si care iti sunt convingerile, iti maresti constiinta de sine. Cu cat esti mai sincer cu tine insuti, cu atat iti destrami mai multe iluzii si poti lua decizii cu mai multa luciditate.

  1. Gandeste de la nivelul la care cauti solutii.

Ia o pauza si gandeste-te la o solutie. Solutia la orice problema nu se afla la acelasi nivel cu problema in sine. Cei mai multi dintre noi raman blocati la acel stadiu de constientizare limitata in care vad doar probleme. Blocajul la acel nivel atrage numai probleme. Luam decizii in baza temerilor, a anxietatii si a frustrarii si ne epuizam toata energia. Daca ne largim perspectiva, vom putea vedea si alte lucruri si deseori pe parcursul acestui proces apare si solutia.

  1. Gaseste punctul slab din fiecare situatie.decizii proaste

In loc sa vezi lucrurile doar in alb si negru, incearca sa ai o viziune mai echilibrata asupra lucrurilor, intelegand nesiguranta din fiecare situatie. Accepta nesiguranta. Savureaz-o.

In mod similar, o situatie aparent negativa poate deveni un element catalizator pentru cele mai bune momente din viata. Gandeste-te la o decizie "proasta" luata in trecut; care au fost lucrurile pozitive care au rezultat din acea alegere? In acelasi fel, gandeste-te la o decizie buna care a avut rezultate negative. Acest exercitiu iti largeste constientizarea pentru a atinge un stadiu de constiinta pura; un stadiu in care nu exista probleme, iar campul posibilitatilor este unul nesfarsit.

Daca imbratisam viata si pe noi insine intr-o stare de deplina constientizare, deciziile pe care le vom lua vor fi unele din care avem numai de castigat, intotdeauna. Fie luam decizia corecta, fie luam una gresita si invatam din ea - indiferent cum facem, ne extindem starea de constientizare. In definitiv, singura decizie gresita este cea care nu ne ajuta sa evoluam in niciun fel.

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-17288/why-we-make-bad-choices-and-how-to-stop.html - decizii proaste

#decizii corecte #frunze de morcov #frunzele #frunzele de morcov #histaminic #ingrasare
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101