Istoricii din intreaga lume au adus dovezi pentru a arata ca aparent toate popoarele primitive foloseau ierburile – adesea intr-un mod sofisticat. „Chinina din scoarta de Chinchona era utilizata pentru a trata simptomele malariei cu mult inainte ca boala sa fie identificata, iar ingredientele brute ale obisnuitei pastile de aspirina erau un analgezic popular cu mult inainte ca sa avem acces la mijloacele de fabricare a pastilelor.
Intr-adevar, astazi multe clase farmacologice de medicamente includ un prototip natural de produs pe care initial l-am descoperit prin studiul tratamentelor traditionale si cunostintelor populare ale indigenilor”.
Exista o planta in Asia de Sud numita Adhatoda, de la adu=capra si thoda=a nu atinge, deoarece este asa de amara incat nici caprele nu o mananca.
Totusi, aceasta planta are compusi care ajuta la deblocarea cailor respiratorii, si ca atare, ceaiul de Adhatoda a fost utilizat in mod traditional pentru a trata astmul, iar frunzele sunt infuzate impreuna cu boabe de piper negru.
Frunze infuzate cu piper negru? Asta imi suna respingator – de ce ar face ei asta? Deoarece sunt destepti. Inca din 1928, savantii au descoperit ceea ce oamenii deja stiau, ca adaugarea piperului a sporit proprietatile anti-astmatice ale frunzelor.
Turmericul este una dintre cele mai studiate plante din ultimii ani, proprietatile sale ajungand sa fie respectate si folosite intr-o sumedenie de afectiuni si conditii de sanatate. Cititi mai multe despre aceasta minunata planta in articolul : Stiinta confirma ca turmericul este la fel de eficient ca 14 medicamente
Intocmai precum condimentul turmeric este compus in proportie de aproximativ 5% dintr-o substanta activa numita curcumina, tot asa 5% din greutatea piperului negru este constituita din compusul numit piperina. Curcumina este responsabila de culoare galbena a turmericului, iar piperina este responsabila pentru aroma iute a piperului. Piperina este un puternic inhibitor al metabolizarii medicamentelor. Una dintre modalitatile prin care ficatul scapa de substantele straine este de a le solubiliza in apa, astfel incat ele sa poata fi mai usor excretate. Dar aceasta molecula a piperului negru inhiba respectivul proces.
Si nu este nevoie de mult piper. Daca li se administreaza oamenilor turmeric/curcumina, intr-o ora exista o mica crestere a nivelului in fluxul sanguin. Nu vedem o mare sporire, deoarece ficatul nostru incearca in mod activ sa scape de ea. Dar daca acest proces este suprimat prin ingerarea a doar un sfert de lingurita de piper negru? Atunci vezi nivelul curcuminei sarind "pâna la cer". La aceeasi cantitate de curcumina ingerata, biodisponibilitatea sare de 2000%.
Chiar si o cantitate de piper cât ai cuprinde cu trei degete, sa zicem 1/20 dintr-o lingurita – poate sa sporeasca semnificativ nivelul curcuminei din sânge. Si ghiceste ce ingredient gasim in pudra de curry - care se poate gasi in orice hypermarket, la raionul de condimente, sau magazin naturist - pe lânga turmeric? Piper negru.
Descoperă noul Turmeric Latte Mix - o băutură energizantă, exotică şi aromată, cu multiple beneficii pentru sănătatea ta!
O alta modalitate de a amplifica absorbtia de curcumina este de a o consuma in forma integrala, radacina de turmeric (proaspata sau uscata, facuta pudra) deoarece uleiurile naturale gasite in radacina de turmeric si pudra de turmeric pot amplifica biodisponibilitatea curcuminei de la sapte pana la opt ori. Cand este combinata cu grasimi, curcumina poate fi absorbita direct in fluxul sanguin prin intermediul sistemului limfatic, ocolind partial ficatul.
Grasimea de cocos, uleiul extra virgin de ulei de masline sunt exemple de grasimi sanatoase ce pot fi combinate cu curcumina si piper negru atat in sosurile orientale pentru salate, cât si in alte preparate mai elaborate.
felicitari ,citesc cu drag articolele voastre ,multumim pentru sfaturi ,sanatate maxima
Curcumina mai e recomandata si pt cresterea celulelor T reglatoare, f importante pt bolile autoimune. Un articol care merita tradus: http://www.whitelotusclinic.ca/blog/dr-fiona-nd/t-regulatory-cells-autoimmune-thyroid/
Excelent acest site si la zi cu ulimele descoperiri. Felicitari!
stiam ca turmenicul este ff bun mai ales in supa ,da un gust si culore ff buna chiar am facut in aceste zile si am sa mai fac citind articolul dvs ,multumesc de informatie cum at i prezentat !~!
Pt diabetul de tip 2 ce remedii naturale sunt, multumesc pt multimea informatiilor gasite in articolele postate.
eu citesc cu placere tota informatia ce o publicati .Va multumesc mult pt sfaturi si idei