Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cum tratam natural diareea

Cum tratam natural diareea

Desi un subiect delicat, majoritatea oamenilor sufera la un moment dat de diaree, care consta in evacuarea frecventa a unor scaune lichide sau moi.Ea apare atunci cand bolul alimentar traverseaza prea repede tractul intestinal, cel mai adesea din cau

Desi un subiect delicat, majoritatea oamenilor sufera la un moment dat de diaree, care consta in evacuarea frecventa a unor scaune lichide sau moi.Ea apare atunci cand bolul alimentar traverseaza prea repede tractul intestinal, cel mai adesea din cauza unei infectii la nivelul acestuia. La adultii sanatosi ea trece rapid, cu odihna si band multe lichide.De obicei, diareea nu are la baza o afectiune grava.

Episoadele de diaree acuta care dureaza de la cateva ore pana la 7 zile sunt cel mai des efectul toxiinfectiilor alimentare cauzate de infectii virale sau bacteriene. Microorganismele (sau toxinele eliminate de acestea) produc gastroenterita, inflamatia mucoasei stomacale si a intestinelor. Diareea poate fi insotita de varsaturi, crampe abdominale , balonare , gaze si o usoara febra. Uneori diareea este declansata de o sensibilitate la mancare  - cum e intoleranta la lactoza - sau poate fi efectul secundar al unor medicamente - de pilda al antibioticelor. Intoxicatia cu plumb, pesticide sau anumite plante  poate avea ca efect diareea.

Diareea repetata si de lunga durata poate fi semn al unor probleme cronice: sindrom de colon iritabil, inflamatie a colonului sau diverticuloza, glanda tiroida hiperactiva sau o afectiune legata de stres.In cazuri rare, diareea este un simptom al cancerului intestinal.

Metode preventive

Igiena personala.

Cel mai bun mod de a preveni diareea cauzata de infectie este respectarea atenta a regulilor elementare de igiena personala.

Igiena in bucatarie.

Grija in alegerea, folosirea si depozitarea alimentelor este importanta pentru a evita toxiinfectiile alimentare:

Stres

Stresul poate actiona asupra sistemului digestiv si uneori sa provoace diaree;daca va simtiti suprasolicitat, practicati metode de control si prevenire a stresului.

Tratament

Prevenirea deshidratarii.

Una dintre urmarile periculoase ale diareii este deshidratarea, in special daca aveti si varsaturi. Riscul creste la copiii mici si la persoanele debile, in varsta sau cu sistemul imunitar slabit.Luati urmatoarele masuri:

 Aromaterapie

Uleiurile astringente (care usuca) cum sunt cele de ghimbir si de geraniu pot fi utile impotriva diareii; uleiurile de menta si de musetel calmeaza spasmele intestinale. Uleiul de arbore de ceai are efect antiseptic.

#cerealele #prevenire #rodie #tratament #varsaturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tratarea naturala a dermatitei
Tratamente naturale pentru infrumusetare folosind uleiul de susan
Sarurile Schuessler: un tratament 100% natural pentru curatarea tenului

Ce spun cititorii despre "Cum tratam natural diareea"

virginia23 January 2016 09:50Raspunde

Citesc foarte mult toate articolele ,,viata in verde viu '' Si chiar am incrdere in tot. Ce spuneti fica mea mi a recomandat sa citesc acest site. Tot respectul. Ma bucur ca existati !

ioana24 October 2014 19:56Raspunde

ceaiul de leusetean, de preferat sa fie prospat, neindulcit face minuni!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101