AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Consumul de lapte de vaca procesat ar putea scurta viata

Ideea ca pentru cea mai buna sursa de calciu pentru mentinerea unor oase sanatoase sunt produsele lactate pierde tot mai mult teren, pe masura ce noi cercetari continua sa distruga unul dintre cele mai vechi mituri ale industriei alimentare.

Tot mai multe rapoarte publicate in ultimii ani, arata ca oamenii sunt singurele mamifere care continua sa bea lapte si dupa perioada prunciei, si ca de fapt exista multe alte surse de nutritie mai eficiente pentru dezvoltarea unor oase sanatoase.

Un studiu recent publicat in The BMJ (initial Revista Medicala Britanica, actual o revista internationala medicala) sustine aceasta teorie, sustinand ca de fapt consumul de lapte nu previne fracturile, asociate deseori cu osteoporoza, o afectiune a oaselor care face ca acestea sa se fractureze cu usurinta, si care afecteaza, numai in America de exemplu, peste 40 de milioane de oameni.

Peste 200 de milioane de oameni sufera in intreaga lume de osteoporoza, majoritatea dintre acestia fiind femei peste 60 de ani. Cele mai multe cazuri se inregistreaza in Europa, America de Nord si Japonia, tari in care se consuma cantitati foarte mari de produse lactate.lapte

Cercetatorii din Suedia, una dintre tarile in care se consuma cea mai mare cantitate de produse lactate pe cap de locuitor, au analizat stilul de viata si dieta a peste 100,000 de suedezi, din 1987 si pana la moartea acestora, sau pana in 31 Dec 2010.

Rezultatele au aratat ca un consum regulat de lapte nu reduce fracturile oaselor, iar cei ce au consumat lapte au fost predispusi la o moarte mai timpurie decat cei ce au consumat mai putin lapte sau chiar deloc.

Datele care au dus la aceasta concluzie s-au bazat pe doua studii anterioare, inclusiv o serie de chestionare despre alimentatie la care au raspuns peste 61,000 de femei intre 1987 si 1990. Dintre ele, mai putin de 40,000 au completat un chestionar mai detaliat in 1997. Au fost analizate si chestionare completate de peste 45,000 de suedezi, confirma LA Times.

Nu numai ca rezultatele studiului distrug mitul conform caruia consumul de lapte previne fracturile, dimpotriva, dar cu cat mai mult lapte au consumat femeile, cu atat mai multe fracturi au suferit acestea.

Peste 17,000 de femei au suferit o forma de fractura, peste 4,000 dintre ele fiind fracturi de sold. Femeile care obisnuiau sa consume cel putin trei pahare de lapte pe zi au prezentat un risc mai mare cu 16 % de a suferi o fractura, in timp ce consumatoarele impatimate de lapte au prezentat un risc mai mare cu 60 % de a suferi de fractura de sold.

Consumatorii de lapte au prezentat cu 93 % mai multe sanse de a muri inaintea celorlalti participanti. Cei care consumau cel putin trei pahare de lapte pe zi au prezentat cu 90% mai multe riscuri de a muri de o boala cardiovasculara si cu 44 % mai multe riscuri de a muri de cancer, in comparatie cu femeile care consumau doar un pahar de lapte pe zi.

Si in cazul barbatilor s-a manifestat un risc mai mare de moarte si fracturi, asociat cu un consum mare de lapte, dar diferenta a fost mai putin pronuntata decat la femei.

"Rezultatele obtinute pun sub semnul intrebarii valabilitatea recomandarilor de a consuma cantitati mai mari de lapte pentru prevenirea fracturilor osoase," a declarat cercetatorul care a condus studiul, Profesorul Karl Michaelsson.

Zaharul din lapte determina soarecii sa imbatraneasca

Riscul de moarte prematura este asociata cu D-galactoza, un compus produs de corp in timpul procesului de descompunere a zaharului din lapte. Studii anterioare arata ca expunerea cronica la acest nutrient induce "deteriorare prin stres oxidativ, inflamatie cronica, neurodegenerare, raspuns imunitar intarziat si modificari la nivelul transcrierii genetice," spun oamenii de stiinta.

D-galactoza este cunoscuta pentru faptul ca mimeaza efectele de imbatranire.

Studiile in curs pe acest subiect se estimeaza ca vor schimba perspectiva multor tari asupra consumului de lapte. Unii experti sunt categorici in parerea lor, conform careia consumul de lapte are legatura directa cu osteoporoza. Pana la urma, atat Europa cat si America de Nord inregistreaza rate ridicate ale consumului de lapte direct corelat cu incidenta mare a fracturilor de sold si afectiunilor de oase, spune The BMJ.

Mexicul nu inregistreaza un consum mare de lapte si nici cazuri prea multe de osteoporoza.

Surse:

http://www.express.co.uk/life-style/health/528721/Drinking-milk-linked-to-earlier-death

http://www.latimes.com/science/la-sci-sn-milk-health-risks-20141029-story.html

http://www.greatvistachemicals.com

http://www.osteopenia3.com/Milk-Osteoporosis.html

http://www.niams.nih.gov

http://www.dairy.co.jp/eng/eng03.html

http://www.naturalnews.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/047633_cows_milk_premature_death_osteoporosis.html

 

Like Share Share Tweet19219 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: lapte, osteoporoza, studiu,

Comentarii recente:
R T26 December 2014 13:55Raspunde

# Bun? ziua. Eu v? recomand s? v? documenta?i bine, din numeroase surse, din diferite unghiuri. Am scris vreo 10 c?r?i ?i lucrez la o carte despre Cancer. Am scris ?i scriu articole despre alimenta?ie ?i s?n?tate la un ziar. Sigur g?si?i numeroase studii despre binefacerile consumului de lapte, lactate ?i derivate chiar din LAPTE. Lactatele fermentate - lapte b?tut, sana, kefir - sunt bune. Îns?, sigur ve?i g?si studii despre efectele negative ale consumului de lapte. Deci unde este adev?rul? Laptele s? fie natural, nu lapte praf! Cel nefiert ?i nepasteurizat ar fi mai bun c?ci este crud, îns? poate fi cu bacili, microbi, brucele etc. - deci este necesar? sterilizarea prin fierbere sau pasteurizare îns? nu tip UHT. Fiecare persoan? diger? diferit ?i tolereaz? sau respinge diferit alimentele ?i alte substan?e. Oricum, nu ve?i tr?i mai mult ori mai pu?in cu sau f?r? lapte, c?ci un aliment precum laptele nu influen?eaz? decisiv, de regul?, durata vie?ii - o combina?ie de diferi?i factori ?i variabile face diferen?a. Dac? doar prelua?i idei ale altora ?i nu ave?i cuno?tin?e - no?iuni de specialitate, nu ?ti?i ce s? alege?i din informa?ii. V? invit s? citi?i articolele mele de pe website-ul meu ?i din ziar ?i observa?i c sunt documentate. Cele bune. ~ www.TULPAN-i-Consiliete.blogspot.com . Cu onestitate, R?zvan TULPAN #

mickey15 April 2015 23:41Raspunde

este bine sa cautam ce se ascunde in spatele unei propagande intense. acest studiu superficial emite multe cifre pe care eu ca cititor nu am cum sa le verific. acest studiu se adreseaza in special celor care sunt foarte un grad de sugestibilitate maxim si cu un I. Q. minim. un om cu bun simt si inteligent ar putea sa faca ceva comparatii intre diferite calitati de lapte. studiul nu se refera la populatiile la care laptele are ponderea cea mai mare si au procentajul de longevitate cel mai mare. deasemeni omul nu este un simplu mamifer. este o fiinta deosebita. tubul digestiv al omului nu este asemanator nici cu cel al porcilor, nici cu cel al vitelor nici cu cel al carnivorelor. o comparatie simpla intre conformatia omului si a animalelor ne va face sa observam ca omul are caspacitatea abdominala mult mai mica in raport cu volumul corpului. asta inseamna ca tubul digestiv al omului este adaptat sa consume si hrana procesata. este cunoscut faptul ca omul foloseste focul pentru procesarea hranei de 1000 000 de ani. folosirea hranei procesate a determinat modificarea parametrilor anatomici, pozitia bipeda, micsorarea maxilarelor si a dentitiei, forma fetei. un regim alimentar doar cu vegetale crude este un regim de infometare. tubul digestiv al omului nu poate procesa si asimila elementele nutritive necesare unei vieti normale doar din cruditati. cunosc oameni care au ajuns la stari avansate de depresie in urma unor astfel de regimuri prelungite si abordate fara inteligenta. regimul vegetarian, fara procesare prin foc este sanatos sau nu in functie de bolile pe care urmarim sa le vindecam dar nu pe o durata foarte lunga. comparativ cu animalele, omul nu se hraneste doar cu hrana fizica.emotiile influenteaza foarte mult calitatea hranei si a digestiei. stresul fiint un factor perturbator constant i intens in zilele noastre. subiectii studiati fac parte din tarile in care oamenii au un grad de anxietate si stres foarte ridicat. danemarca este tara cu rata de suicid foarte mare. este fruntasa in acest domeniu. oare vinovat sa fie laptele? in concluzie acest studiu ca si studiul china abordeaza fiinta umana doar mecanic elminand sufletul si emotiile. astfel, telul urmarit nu este binele omului si prevenirtea bolilor ci instalarea unei stari de confuzie si chiar marirea numarului de bolnavi cronici si consumatori de antidepresive pentru ca o alimentatie precara duce la instalarea anxietatii si depresiei.

ioana15 October 2016 14:30Raspunde

Treaba cu instalarea depresiei la cei care se alimenteaza vegetarian sau vegan e chiar interesanta. La ce spital psihiatric exista bolnavi de depresie fiindca au fost vegetarieni?....spitalele sunt pline de la copii la batrani, nu de oameni vegani sau vegetarieni. Totul se reduce la papilele gustative , mai ales la noi ramanii, si sub nici o forma la ceea ce e sanatos, la traditie ....traditia bate recordul in orice domeniu, nu tine cont de stiinta sau deadevar. Cunosc familii care au ajuns la a 4-a generatie de vegetarieni , vegetarieni fara depresie si multe alte boli foarte intalnite la omnivori.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

6 suplimente pe care e bine să le ai la îndemână de sărbători

6 suplimente pe care e bine să le ai la îndemână de sărbători

11 moduri de a stimula producţia de serotonină din creier (în mod natural)

11 moduri de a stimula producţia de serotonină din creier (în mod natural)

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE