Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Stiai ca consumul de alcool in randul tinerilor este influentat de prietenii prietenilor?

Stiai ca consumul de alcool in randul tinerilor este influentat de prietenii prietenilor?

Un studiu facut cu datele colectate de la 449 de cupluri heterosexuale din clasele scolare 7 - 12 a concluzionat ca obiceiurile prieteniilor iubitului sau iubitei unui/unei  adolescente au un impact semnificativ asupra sa in ceea ce priveste consumul

Un studiu facut cu datele colectate de la 449 de cupluri heterosexuale din clasele scolare 7 - 12 a concluzionat ca obiceiurile prieteniilor iubitului sau iubitei unui/unei  adolescente au un impact semnificativ asupra sa in ceea ce priveste consumul de alcool mai mare decat o au prietenii sau chiar iubitul ei/iubita lui.
"Daca un tanar iese cu cineva ai carui prieteni sunt mari bautori este mult mult mai probabil ca aceasta sa provoace un adolescent de a se angaja in comportamente de consum mai periculoase decat cele care sunt obiceiurile de consum ale propriilor prieteni ai adolescentului sau chiar ale iubitului/iubitei,"  afirma Derek Kreager, profesor de criminologie, drept, si justitie la Universitatea de Stat din Pennsylvania. "Acest lucru este valabil pentru consumul excesiv de alcool, cat si pentru consumul mai rar de bautura."

"Sunt sanse foarte mari ca prietenii partenerului romantic sa fie foarte diferiti de adolescent si de prietenii lui sau ai ei si ar putea fi, de asemenea, cel putin un pic diferiti si fata de partener", a spus Kreager. "Adolescentii sunt motivati sa se asemene cat mai mult cu prietenii partenerului lor intr-un efort de a consolida relatia lor cu partenerul."

Dar el a remarcat ca influenta prietenilor  partenerului romantic nu este intotdeauna negativa.

"In cazul in care un adolescent este un bautor si el sau ea incepe sa iasa cu o persoana a carei/carui prietenii nu beau, s-ar produce acelasi efect dar in sens opus" a explicat Kreager.

Atunci cand educatorii sau parintii adreseaza comportamente de consum si de atitudini, acestia ar trebui sa se gandeasca mai mult la intalniri si influente legate de anturaj si mediul in care isi petrec timpul tinerii” a mai adaugat Kreager.

Surse:

SUA - Institutul National pentru Abuzul de Alcool -  descrie modul in care parintii pot preveni consumul de alcool juvenil.

#alcool #alcool tineri #exces #negativ #prieteni #tineri

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce nutrienti sunt distrusi in organismul nostru de consumul chiar si moderat de alcool , cafea,  tigari sau zahar rafinat
...consumul de alcool ingrasa?
Top 25 de tari in care oamenii beau cel mai mult alcool
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101