Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Conform unui studiu nou, constiinta traieste dupa moartea corpului

Conform unui studiu nou, constiinta traieste dupa moartea corpului

nbsp; "Ce se intampla dupa ce mor?" Probabil ca toti ne punem aceasta intrebare. Indiferent de convingerile noastre religioase sau fermitatea credintei, nimeni nu stie cu siguranta ce va fi pana nu ni se intampla. Recent, o echipa de cercetatori au

"Ce se intampla dupa ce mor?" Probabil ca toti ne punem aceasta intrebare. Indiferent de convingerile noastre religioase sau fermitatea credintei, nimeni nu stie cu siguranta ce va fi pana nu trece prin aceasta experienta. Recent, o echipa de cercetatori a investigat ce se intampla cu constiinta cand murim.

Cercetatorii de la Universitatea din Southampton, Anglia, au desfasurat un studiu amplu, unul dintre cele mai mari desfasurate vreodata, pentru a descoperi ce se intampla cu constiinta dupa moarte. Raspunsul? Nu se stie cu siguranta, insa aceasta pare sa continue sa existe dupa ce ne dam ultima suflare. Constiinta omului dupa moarte pare ca se desprinde dupa o perioada de timp si merge intr-o directie separata. Ciudat, nu?

Cercetatorii au examinat timp de patru ani 2.000 de oameni care au suferit un stop cardiac, in 15 spitale din America, Anglia si Australia. 40% dintre cei care au supravietuit au descris o anumita stare de constienta in perioada in care erau morti si inainte sa fie surescitati.

Se poate numi o experienta in apropierea mortii, insa este foarte posibil ca, desi inimile lor nu mai bat, sa nu fie morti. Iata cum se explica intr-un extras din studiu:

“Dovezile de pana acum arata ca in primele minute de dupa moarte, constiinta nu inceteaza sa existe. Poate ca dispare ulterior, nu stim, insa imediat dupa moarte, constiinta nu se pierde. Stim ca dupa ce inima inceteaza sa mai bata, creierul nu mai poate functiona. Insa in acest caz constiinta pare ca a continuat sa existe timp de trei minute in perioada in care inima nu mai batea, chiar daca in mod normal creierul se opreste dupa 20-30 secunde de la oprirea inimii.

constiinta dupa moarte

Acest lucru este important, pentru ca deseori se presupune ca experientele legate de moarte sunt mai degraba halucinatii sau iluzii, care apar fie inainte ca inima sa se opreasca fie dupa ce inima si-a reluat cu succes activitatea. Insa nicio experienta nu corespunde unor evenimente "reale" de cand inima nu mai bate.

Insa relatarile detaliate legate de constiinta vizuala in acest caz au fost confirmate de evenimentele verificate. "

Pe langa aceasta, cercetatorii nu sunt in totalitate siguri de ceea ce se intampla si nu inteleg de ce constiinta poate persista si dupa moarte. Desi inca neconcludenta, aceasta posibilitate incurajeaza ideea ca aceasta poate persista la nesfarsit. Insa, la fel de bine poate sa si dispara pe masura ce toate celulele creierului mor. Este dificil de spus cu siguranta.

Sursa utilizata: http://www.higherperspectives.com/consciousness-after-death-1575309136.html

#constiinta #creier #inima #moarte #studiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce conteaza mai mult – ce simtim sau ce gandim?
Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta
Cum sa te iubesti pe dinauntru si pe dinafara

Ce spun cititorii despre "Conform unui studiu nou, constiinta traieste dupa moartea corpului"

Hai..02 May 2016 18:10Raspunde

20-30 secunde e total neconcludent din moment ce se asociază inima ca motor al conștiinței. Când vor avea posibilitatea de a măsura concret momentul când un creier este în totalitate "oprit", nefuncțional, și va mai exista încă conștiință, abia atunci va fi wow ... ceva de analizat.

Arhip Ioan Traian28 March 2016 20:42Raspunde

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101