Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Cum sa comunici mai bine cu un caine...

Cum sa comunici mai bine cu un caine...

Ne iubim cainii si ii consideram parte din familie. Insa acest lucru nu inseamna ca ei apreciaza tot ceea ce ne place si noua. Ca stapani responsabili, este important sa cunoastem limbajul prietenilor nostri patrupezi si sa comunicam in moduri pe car

Ne iubim cainii si ii consideram parte din familie. Insa acest lucru nu inseamna ca ei apreciaza tot ceea ce ne place si noua. Ca stapani responsabili, este important sa cunoastem limbajul prietenilor nostri patrupezi si sa comunicam in moduri pe care ei le inteleg si le pot urma cu usurinta.

Urmareste reactia animalului tau de companie la urmatoarele comportamente specific umane:

1. Ii imbratisam

Imagineaza-ti ca vine la tine o persoana complet necunoscuta si te imbratiseaza strans. Probabil ca te-ai simti amenintat, incomod si defensiv. Cainii nu isi exprima afectiunea in acelasi fel in care o fac oamenii. Unii caini tolereaza imbratisarile, insa nu toti o fac si cu siguranta nu este modul in care isi arata ei afectiunea. Multi caini incearca sa scape din stransoare, isi intorc capul si fac tot posibilul pentru a se departa de persoana care ii imbratiseaza.

2. Ii mangaiem pe cap

Asa cum nici tie nu ti-ar placea ca o persoana complet necunoscuta sa intinda mana spre fata ta si sa te mangaie pe cap, nici cainilor nu le place. Este un alt comportament care ii face sa se simta amenintati. Dupa ce cereti permisiunea stapanului pentru a-i mangaia cainele, este intotdeauna intelept sa lasati cainele sa faca primul pas si sa va cunoasca. Dupa ce ati facut cunostinta, este preferabil sa-l mangaiati pe burtica (atingerea vine de jos) in loc sa-l mangaiati pe cap (atingerea vine de sus si poate parea amenintatoare).

3. Ii fixam cu privirea

Nu stabilim o relatie cu un caine daca ne uitam fix in ochii lui. Dimpotriva, il facem sa se simta amenintat. Cainii percep privirea insistenta ca un semn de dominatie si isi vor feri privirea. Este felul in care ne transmit ca nu se simt in largul lor si vor sa nu ii mai privim in ochi. Daca vrei sa le castigi increderea, priveste intr-o parte si asteapta sa vezi cum reactioneaza. Vei descoperi mai repede daca si cat de confortabil se simt.

4. Nu le oferim un program regulat

Cainii au nevoie de rutina. Stabilirea si respectarea unor reguli nu inseamna sa esti dur cu cainele tau, ci ca esti iubitor si ii oferi siguranta. Cainii se simt frustrati si confuzi daca o regula se aplica intr-o situatie, dar nu si in alta. Nu inteleg de ce sunt recompensati cand iti sar in brate la intoarcerea dintr-o calatorie, dar sunt certati cand fac acelasi lucru cand pleci la munca. Cand nu stiu ce se intampla, cainii se inchid in ei. Din pacate, aceasta inhibare este perceputa de oameni ca dovada de „cumintenie”. Este, insa, mult mai bine pentru caini sa aiba reguli pe care sa le cunoasca si sa le respecte.

5. Ne apropiem cu fata de a lor

Acest comportament este o alta modalitate tipic umana de a manifesta afectiunea, dar total straina cainilor. Cainii nu sunt copii. Ii iubim, dar sa nu uitam ca sunt caini, nu copii mici.

6. Nu ii lasam sa miroasa locurile noi

Cainii colecteaza informatii cu ajutorul nasului. Cand se opresc sa miroasa un mediu nou, ei primesc informatii despre cine a fost acolo inaintea lor. Indiferent de programul tau personal – vrei sa te plimbi, sa faci sport, sa alergi – este bine sa lasi si cainelui tau timp sa miroasa imprejurimile.

7. Ii ducem in medii zgomotoase

Ne aducem cainii in medii concepute special pentru oameni si ne asteptam ca ei sa se adapteze. Unii o fac, dar nu toti. Cand cainii nu identifica sursa unui zgomot pentru a intelege daca acesta constituie o amenintare pentru ei, pot dezvolta o sensibilitate exagerata la zgomote si anxietate sau alte probleme de comportament si sanatate. Urechea umana este sensibila la vibratii ale aerului (sunete) cu frecvente intre 20-20.000 Hz. Cainii aud sunete la frecvente de cel putin doua ori mai inalte, uneori si pana la 55.000 Hz.

Oricat ar fi de incurajator ca tot mai multe locatii primesc si animale de companie, acestea sunt destinate oamenilor si activitatilor umane. Un eveniment de strangere de fonduri pentru un adapost de caini la care participa stapanii insotiti de caini poate sa nu fie locul cel mai potrivit pentru acestia din urma, daca la eveniment este o trupa care canta foarte tare. Urmareste cu atentie reactiile cainelui tau in medii zgomotoase sau atunci cand este expus la sunete puternice.

Sursa utilizata: https://www.care2.com/greenliving/7-things-people-do-that-dogs-hate.html

#caini #oameni #dragostea de animale
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101