TRANSPORT GRATUIT >50 LEI | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Ciupercile si ceapa contin polizaharide si fitonutrienti imunostimulatorii

Ciupercile si ceapa contin polizaharide si fitonutrienti imunostimulatorii

Plantele au trebuit sa supravietuiasca factorilor de stres din mediu si si-au dezvoltat sisteme foarte sofisticate pentru a se proteja de pradatori si elemente ale naturii. Aceste sisteme complexe furnizeaza oamenilor avantaje de supravietuire prin r

Plantele au trebuit sa supravietuiasca factorilor de stres din mediu si si-au dezvoltat sisteme foarte sofisticate pentru a se proteja de pradatori si elemente ale naturii. Aceste sisteme complexe furnizeaza oamenilor avantaje de supravietuire prin reducerea stresului oxidativ si imbunatatirea coordonarii sistemului imunitar. Ciupercile si ceapa sunt bogate in polizaharide si fitonutrienti ce stimuleaza imunitatea.

Natura pune la dispozitia noastra o gama larga de surse pentru imbunatatirea sanatatii si cresterea imunitatii. Ciupercile si ceapa sunt o combinatie gustoasa intr-un singur fel de mancare si contin o varietate de fitochimicale cu un profund impact asupra organismului uman.

Ciupercile:

Ciupercile sunt o varietate din regnul fungi, indragite de oamenii de pretutindeni si renumite pentru proprietatile lor benefice pentru sanatate. Sunt utilizate in tonice, supe, ceaiuri, feluri de mancare si retete vegetale pentru sanatate si longevitate. In ultimii ani, cercetatorii au studiat beneficiile medicinale ale ciupercilor pentru sistemul imunitar.

Exista mii de ciuperci, dintre care doar cateva sunt otravitoare si nu pot fi consumate. Cele mai multe ciuperci comestibile includ ciupercile albe, trufe, portobello, chanterelle/galbiori, shiitake, maitake, agaricus/champignon, reishi, oyster si enoki. Desi toate aceste varietati prezinta beneficii pentru sanatate, unele au o concentratie mai mare de compusi care stimuleaza sistemul imunitar.

Nutrientii cel mai des intalniti in majoritatea ciupercilor includ tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), folatul (B9), fosforul, fierul, acidul pantotenic (B5), zincul, potasiul,  cuprul, magneziul, piridoxina (B6) si seleniul. Toate ciupercile comestibile sunt sanatoase pentru corp, dar unele contin cantitati mai mari de beta-glucan, o molecula uimitoare pe care cercetatorii abia incep sa o inteleaga.

ciupercile maitake

Ciuperci Maitake - sursa foto : http://goo.gl/0Lna01

Ciupercile Maitake:

Maitake inseamna "ciuperca dansatoare " in japoneza, pentru ca se spune ca oamenii dansau de bucurie cand gaseau aceste ciuperci. Dansau pentru ca aceste ciuperci valorau cat greutatea lor in argint pentru proprietatile lor remarcabile pentru sanatate. Maitake s-a descoperit ca au si un nivel ridicat din molecula buna pentru imunitate beta-1,6-D-glucan.(1)

Ciuperca Agaricus blazei Murill :

Aceasta ciuperca denumita si ciuperca ABM creste in padurile tropicale din Brazilia si este supranumita "Ciuperca lui Dumnezeu." Studiile au aratat ca ciuperca ABM are cea mai mare densitate de beta-glucan din lume. Cand subiectii umani au primit ABM in alimentatie, au observat o crestere de 3,000% a celulelor NK (ucigase natural) din sange in decurs de 2-4 zile.(2)

Ciuperca Reishi:

Reishi este bogata in beta-1,3-D-glucan, care stimuleaza macrofagii, celulele T si activitatea citokinetica. Reishi este in special indicata pentru cresterea productiei citokinelor care inhiba tumorile, de tip IL-1si IL-2. Reishi are efecte puternic analgezice, antiinflamatorii, antioxidante si antimicrobiene in corp.(3, 4)

Ceapa rosie:

Ceapa rosie isi datoreaza culoarea grupurilor de sulfuri continute. Aceste grupuri de sulfuri contribuie la producerea cisteinei in corp, care favorizeaza pierderea in greutate si detoxifierea. Studii efectuate au aratat ca substantele ce intra in componenta sulfurilor au o puternica capacitate antioxidanta care inhiba formarea cheagurilor de sange.(5)

Ceapa rosie este si o sursa bogata in antioxidantul flavonoid quercetina si antioxidantul polifenol antocianina. Acesti antioxidanti previn oxidarea acizilor alimentari si ai grasimilor celulelor. Sunt consumatori de radicali liberi care neutralizeaza cresterea celulelor canceroase si reduc dramatic inflamatia de la nivelul intregului corp.(6)

Gatitul cepei la aburi in supa sau sos va distruge in mare parte antocianinele, dar nu si quercetina. Quercetina ajunge in supa sau sos. Cu cat este mai scazuta temperatura, cu atat mai multi nutrienti vor ramane in supa. Studiile arata ca intre patru si sapte portii de ceapa rosie pe saptamana (cam doua-trei cepe) scad riscul de cancer.(7, 8)

Surse pentru acest articol:

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12126464

2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17639159

3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24940906

4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884116

5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24915405

6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

7) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18986589

8) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18986589

9) http://science.naturalnews.com/Beta-glucan.html

http://www.naturalnews.com/048137_mushrooms_onions_polysaccharides.html#ixzz3PFlrNUzL - ciupercile si ceapa

#ceapa #hipertiroidism #polizaharid #psihologic #sentimentele #sistemul imunitar
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101