Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Din culisele chimioterapiei si ale monopolului farmaceutic

Din culisele chimioterapiei si ale monopolului farmaceutic

Cancerul nu este doar boala unei generatii, este boala unui secol. Chiar daca evenimentele de caritate pentru cancer au aparut ca ciupercile dupa ploaie, banii care ajung la cercetarile pentru cancer nu sunt tot timpul foarte bine cheltuiti. In ciuda

Cancerul nu este doar boala unei generatii, este boala unui secol.

Chiar daca evenimentele de caritate pentru cancer au aparut ca ciupercile dupa ploaie, banii care ajung la cercetarile pentru cancer nu sunt tot timpul bine cheltuiti.

In ciuda atator studii noi care beneficiaza de fonduri substantiale si a atator teste pentru medicamente, anual sunt peste 1.5 milioane de oameni in occident care se imbolnavesc de cancer si alti 600 000 care mor.

Afacerea spitalelor

Lumea pe care o cunoastem este condusa de cateva mega-corporatii care au un cuvant important de spus legat de ceea ce mancam, ceea ce ni se preda in scoli si chiar cu privire la modul in care suntem asistati de sistemul medical.

Nu este niciun secret ca spitalele si clinicile particulare functioneaza ca o afacere privata.

Preturile sunt exagerate, exista discrepante intre spitale si nu exista transparenta in ceea ce priveste costul ingrijirii.

Iar acolo unde statul nu subventioneaza spitalele, afaceri precum companiile farmaceutice intervin si acopera golul. Din acest motiv, profitul are prioritate in fata pacientilor.

In multe cazuri, sistemul medical castiga mai mult de pe urma celor care sunt bolnavi decat de pe urma celor care se insanatosesc.

Rolul cancerului

Cancerul este o afacere de miliarde si acelasi lucru este valabil si in cazul cercetarilor despre cancer.

Dr. Linus Pauling, dublu castigator al Premiului Nobel in chimie, afirma ca “cercetarile despre cancer sunt, in cea mai mare parte, o frauda, si cele mai importante organizatii de cercetare sunt manipulate de cei care le controleaza.” 

Nu este singurul care acuza sistemul. Dr. John Bailer, un veteran de 20 de ani de la Institutul National de Cancer din SUA si fost editor al revistei organizatiei, a facut urmatoarea declaratie publica: “Parerea mea este ca programul national de cancer poate fi considerat un adevarat esec. Toate cercetarile din ultimii 20 de ani sunt o totala nereusita.” 

Chiar daca medicul oncolog iti va spune cu totul altceva, multi medici si specialisti in domeniu resping chimioterapia si cercetarile despre cancer in ansamblu. Cei mai multi medici isi aleg aceasta profesie din dorinta de a-i ajuta pe altii, de aceea incep sa puna la indoiala sistemul medical cand vad cum sunt facuti pacientii sa sufere inutil.

Monopolul farmaceutic: scolile de medicina

Scolile de medicina pregatesc doctorii pentru diverse scenarii pe care le pot intalni in salile de operatie, dar ii instruiesc si cu privire la interventiile pe care sa le aplice. Iar aceste interventii se bazeaza, in mare parte sau chiar in intregime, pe medicamente.

In documentarul "Adevarul despre cancer" (The Truth About Cancer), Jonathan V. Wright, medic si director de spital, descrie propria sa experienta: "Am invatat nenumarate ore despre cum sa folosim, practic, medicamentele certificate, adica ceea ce, dupa cum se stie, se scrie pe o reteta, o molecula certificata, deci nu ceva care sa se gaseasca in natura…asta este ceea ce invatam.”

Dr. Gary F. Gordon adauga si el: “Unui medic i se spala creierul cand termina scoala de medicina pentru ca scoala de medicina are prea multi profesori care sunt platiti de firmele de medicamente, asa ca acestia nu-si vor invata studentii cum sa foloseasca vitamina C, de exemplu, ci le vor povesti despre ultimul medicament aparut pe piata.”

Indiferent cat de mult incearca sa trateze si sa vindece boli, medicii instruiti in stiinta utilizarii medicamentelor, eroarea umana se situeaza pe locul trei ca si cauza de deces in Statele Unite.

Unde gresim?

Desi pare greu de crezut, in trecut medicina - chiar si in occident - se baza pe remedii din plante si pe tratamente traditionale.

In SUA, de exemplu, scoala de medicina a luat o intorsatura mai putin pozitiva cu aproximativ o suta de ani in urma, cand Carnegie si Rockefeller (doi dintre cei mai importanti cinci afaceristi americani din toate timpurile) au modificat programa scolara finantand cercetari pentru medicamente si facand din acestea punctul central al asistentei medicale.

Asociatia Medicala Americana continua sa faca lobby pe langa congres si se foloseste de cercetari care le reflecta interesele, pentru a obtine decizii preferentiale pentru produsele farmaceutice. Aceasta critica tratamentele alternative naturale si medicina preventiva finantand cercetari care sa contrazica eficienta si valoarea acestora.

Arnold Seymour Relman, profesor universitar la Scoala de Medicina Harvard si fost editor-sef a Revistei medicale din New England, a declarat cu multa elocventa: "Profesia de medic este cumparata de industria farmaceutica, nu doar in ceea ce priveste practicarea meseriei, dar si in ceea ce priveste educatia si munca de cercetare. Institutiile academice ale acestei tari s-au transformat de buna-voie in agenti platiti ai industriei farmaceutice. Ceea ce consider ca este dizgratios.” 

Medicina moderna a contribuit in mod substantial la marirea ratei de supravietuire si la gradul de confort al bolnavilor din intreaga lume, dar sunt inca multe probleme de rezolvat. Multe aspecte sunt utile si esentiale, precum chirurgia, fizioterapia, asistenta pe termen lung, insa altele, precum medicamentele si tratamentul furnizat in baza simptomelor, inca mai trebuie imbunatatite.  

Si atata vreme cat producatorii de medicamente au un cuvant de spus in educatia medicilor si in felul in care acestia isi trateaza pacientii, va dura foarte mult pana se va produce vreo schimbare in acest sens.

Sursa utilizata: https://dailyhealthpost.com/pharmaceutical-monopoly/

#cancer #chimioterapie #control #manipulare #medicamente #medicamente farmaceutice #medicina #stiinta

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum am putea sa invingem cancerul...
9 afirmaţii false susţinute de industria farmaceutică şi promovate de mijloacele de comunicare în masă
10 beneficii surprinzatoare ale uleiului esential de canabis
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101