Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Relații și familie
  4. Ce spune despre tine felul în care te desparți de cineva

Ce spune despre tine felul în care te desparți de cineva

"Cel mai dureros sentiment nu este atunci când ești părăsit, atunci când ești înșelat sau atunci când ești mințit. Cred că cel mai dureros sentiment este atunci când nu știi ce se întâmplă, nu-ți dai seama dacă este sau nu vină ta și nu mai are cine să-ți ofere nici măcar un răspuns.”

Cam așa sună un mesaj de despărțire ce reflectă destul de mult sentimentele pe care cei mai mulți le au atunci când trec printr-o despărțire. În cazul meu, cel mai tare mă durea faptul că nu mai știam nimic și a fost nevoie să presupun unele lucruri, asta până am înțeles că eu am toate răspunsurile pe care le caut.

În acele momente, simți cum tot universul ți se prăbușește, nimic nu mai are sens și rost. Dintr-o dată tot ce știai nu mai există. 

 

Tot ce pot să îți spun este: rezistă!

 

Mergi cu durerea înainte și vezi ce te învață. Am găsit cele mai preţioase lecții și daruri de la viață, chiar în cele mai dureroase momente. Aș putea spune că atunci iei contact cu sufletul tău, îl simți acolo, viu.

Momentul despărțirii de ceva sau mai ales de cineva pe care iubeșți, e unul din cele mai dureroase lucruri pe această lume. Specialiștii spun că despărțirea este a treia mare traumă, după cea provocată de moartea cuiva apropiat și divorț.

În articolul de astăzi o să vorbesc despre acele despărțiri dureroase și despre relațiile care au nevoie de acest moment.

Spun că au nevoie pentru că, de cele mai multe ori, partenerii aleg să rămână în anumite relații doar din anumite conveniențe, iluzia confortului sau teamă. 

Însă cu ce preț? 

Cât de fericiți și împliniți sunt cu adevărat în acele relații?

Câte nemulțumiri au la adresa partenerului?

Câtă viață netrăită se află în cei care aleg să rămână, deși nu sunt bine în relație?

Da, despărțirile sunt dureroase, însă uneori necesare. 

 

Gândește-te că erai bine și înainte de relație. În concluzie, există viață și după despărțire.

Partea cu revenitul după o despărțire, o văd cam în 2 feluri.

Ori alegi să te închizi, ori să sari repede în altă relație, care oricum e relație de sacrificiu. În acest caz nu înveți nimic. Crezi că schimbând persoana sau închizându-te rezolvi ceva?

 

Ei bine, nu merge. Pentru că te alegi cu răni și mai mari, devii și mai anxios, îți pierzi încrederea în oameni și relații, în tine, și, în cele din urmă, ajungi într-o relație doar ca să nu fii singur. 

Sau alegi să fii singur, însă recomand asta doar pentru o perioadă, în care tu să lucrezi la tine și cu tine pentru a te cunoaște și pentru a afla ce îți dorești cu adevărat.

Citeste si articolul Femei care iubesc prea mult. Esti una dintre ele?

Și am ajuns și la cealaltă variantă: cea a oamenilor puternici. Varianta caștigătoare pe termen lung, în care alegi să înfrunți acea durere, să vezi de unde vine și ce mesaj are pentru tine. 

Durerea unei despărțiri îți oferă oportunitatea de a fi mai aproape de sufletul tău și de cine ești cu adevărat. De acolo poți alege să construieșți ce vrei tu, însă pe altă fundație. Practic, poți să îl priveșți ca un moment 0 din care poți începe ceva nou.

Alegând să înveți din ce nu a mers, evoluezi. Plus că o să atragi un partener pe măsura ta, unul curajos care învață din tot ce i se întâmplă și nu fuge de durere. 

Și încă ceva: deși sună frumos în teorie, ceea ce nimeni nu îți spune este că și această cale e cu suișuri și coborâșuri. Important este să știi cine vrei să fii la capătul acestei călătorii și să priveșți mereu acolo. 

Nu orice relație trece testul timpului și este perfect în regulă să fie așa. Dacă tocmai treci printr-o despărțire, dă-ți timp și privește obiectiv la ce ai făcut și ce nu ai făcut tu, de relația s-a terminat. Pentru că poți schimba doar ce ține de tine și deciziile tale. Proiectează-ți viitorul și definește-ți în cele mai mici detalii cum arată pentru tine relația ideală și partenerul potrivit pentru tine.

Astfel, vei ști când îl întâlnești  

Tot pe aceeași temă îți recomand articolul “Cum știi că s-a terminat o relație” .

Articol scris de: Raluca Nedelcu

Numele meu este Raluca Nedelcu, sunt master coach și îmi place să ghidez oamenii prin intermediul coachingului spre o viață mai bună și mai împlinită și mai ales relații funcționale. Consider că prin intermediul relațiilor avem ocazia de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine și tot prin intermediul relațiilor are loc și evoluția noastră ca oameni și ca societate. Așadar, te invit să parcurgem împreună drumul către relații mai conștiente și mai sănătoase cu cei din jur și bineînțeles cu noi înșine, drumul către autocunoaștere prin intermediul relațiilor.

Ai o experienţă de viaţă din care am avea cu toţii ceva de învăţat? Împărtăşeşte-o cu comunitatea VVV. Aici, învăţăm împreună.

 

#relatia de cuplu #despartire #cum sa treci peste o despartire

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum sa faci fata membrilor toxici ai familiei?
Cum te vindeci când suferi din dragoste
10 lucruri  de care te poti bucura cand incepi sa apreciezi singuratatea.
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101