Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Ce este ventuza și cum te ajută să arăți mai tânără?

Ce este ventuza și cum te ajută să arăți mai tânără?

În încercarea zilnică de a reintroduce rutinele de îngrijire personală în ritmul alert al vieții, e timpul pentru minimizare, pentru reîntoarcerea la remediile tradiționale, consacrate în timp, din medicina chineză. Astăzi vom povesti despre ventuză, cea mai folosită și cu vechime terapie dintre toate terapiile alternative cu origini în China antică.

Terapia cu ventuze este cea mai folosită și cu vechime terapie dintre toate terapiile alternative cu origini în China antică. Această formă de terapie s-a răspândit în toată Europa, de-a lungul secolelor XIV și XVII, punctul de pornire fiind epoca renascentistă, unde era folosită în tratamentul gutei și artritei.

 

Beneficiile terapiei cu ventuze

Terapia implică plasarea unor ventuze pe corp și/sau față care, prin efectul de sucție pe care îl creează, ajută la eliberarea reziduurilor din piele și țesuturi. Acestea sunt colectate de ganglionii limfatici, unde bacteriile, virușii și alte microorganisme dăunătoare sunt distruse. De asemenea, ajută la detensionarea mușchilor, promovează repararea celulară și ajută în regenerare. Un alt lucru pe care chinezii antici îl urmăreau prin această terapie era fluidizarea circulației Qi-ului (energia noastră vitala), lucru deloc de neglijat.

Din punct de vedere estetic, beneficiile acestei terapii pentru ten sunt urmatoarele:

 

Cum se folosește ventuza?

Ventuza se folosește întotdeauna pe un ten curat și pregătit înainte: curățat cu apă florală sau toner, ulei facial sau serum pentru ten.

 Întotdeauna spun cursantelor mele că o ședință completă începe prin detensionarea / relaxarea mușchilor trapez (gât-umeri), deschiderea pieptului, clavicule, gât și apoi trecem la mișcările de pe față. Direcțiile de mișcare se fac grupat: ori ascendente, ori descendente (zona gâtului), niciodată împreună.

În zona buzei superioare și zona ochilor, nu se face mișcare continuă, ci prin aplicare punctuală.

Precauții în realizarea terapiei cu ventuze

TERAPIA CU VENTUZE NU SE REALIZEAZĂ PE PIELEA INFLAMATĂ, CU LEZIUNI ȘI/SAU RĂNI. DE ASEMENEA, ESTE CONTRAINDICATĂ PE PIELEA SENSIBILĂ, CE PREZINTĂ ROSACEA SAU ALTE CONDIȚII CE NECESITĂ VIZITA LA SPECIALIST.

Când folosim ventuzele faciale, vom avea grijă să:

 

Articol scris de Simona-Luminița Voloagă - comunitatea VVV

Simona-Luminița Voloagă este practician de multireflexologie facială Dien Chan, face yoga și masaj. 

Locuind în Irak din 2017 și fiind interesată să afle despre modul de înfrumusețare al femeilor arabe, a înțeles cât de important este pentru acestea felul în care se prezintă (ca apariție fizică, cum vorbesc, gesticulează), felul în care dau atenție îngrijirii lor, mai ales că unul dintre motivele pentru care fac aceste lucruri este chiar menținerea atenției soțului. Un alt aspect pe care l-a remarcat a fost deschiderea acestor femei pentru o gamă largă de practici de frumusețe, dintre care și adoptarea practicilor asiatice tradiționale, precum gua sha, rola de jad sau ventuzele faciale.

Multireflexologia facială i-a relevat faptul că frumusețea nu stă doar în executarea unor proceduri exterioare, cosmetice, pentru chipul nostru, ci este o reflectare a relației armonioase dintre interior și exterior. Mai mult decât atât, dacă nu există o curgere lină în corp a energiei, sângelui, limfei, emoțiilor, se produc stagnări, blocaje, care se traduc prin tot felul de probleme la nivelul trăsăturilor, a corpului. Chipul nostru este o hartă ușor de citit a problemelor din corpul nostru fizic.

Astfel a înțeles că tot ceea ce ține de un chip luminos și frumos trebuie abordat din punct de vedere holistic și nu doar focusat pe o anumită direcție.

#masaj facial #ingrijire piele

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dieta mediteraneana este benefica in lupta cu alergiile.
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101