Este binecunoscut faptul ca unele texte religioase interzic consumul carnii de porc. Dupa Levitic, a treia carte din Tora Iudaica si Vechiul Testament al Crestinilor, carnea de porc nu este “curata” si nu este kosher, deoarece porcii nu “rumega." In Coranul Islamic este mentionata interdictia consumului de carne de porc de patru ori.
Desi nu exista o explicatie directa a respectivei interdictii, multi musulmani cred ca este din cauza faptului ca porcii sunt purtatori de boli.
Cartile religioase au dreptate
Desi stiinta si religia rareori se pun de acord, exista multe motive stiintifice solide care sprijina aceasta interdictie de a consuma carne de porc. Porcii chiar sunt animale murdare, care mananca practic orice, urina, fecale, carcase de viermi infestati si chiar tumori canceroase. Aceasta este in natura animalelor care se hranesc cu starvuri, iar modificarea mediului si cresterea lor in ferme organice nu le va schimba felul de a fi.
Aceasta alimentatie dezgustatoare nu ar fi o problema pentru oameni daca porcii ar avea un sistem digestiv care sa elimine eficient toxinele din organism, dar aici apare problema: Nu au. Spre deosebire de animalele rumegatoare, precum vacile, oile si caprele, care isi digera hrana vegetala timp de 24 de ore, porcii isi digera hrana in doar cateva ore.
Acest interval nu este suficient pentru inlaturarea toxinelor, astfel incat acestea se depun chiar pe organele si in celulele de grasime ale porcului. Mai rau, porcii nu au glande sudoripare (care sunt agenti de detoxifiere importanti), pastrandu-si astfel toxinele.
In consecinta, porcii sunt purtatori de paraziti, virusuri si alte organisme distructive. Iata cateva din multele organisme care pot fi transmise de la porc la om:
• Taenia solium (Tenia)– Un parazit intestinal care cauzeaza cisticercoza (o infectie a tesuturilor) si pierderea poftei de mancare.
• Virusul Menangle – un virus daunator care produce febra, mancarimi, frisoane, transpiratie si dureri de cap intre 10 si 14 zile.
• Hepatita E – O inflamatie virala a ficatului care poate declansa icter, oboseala si greata. Afectiunile cronice pot duce la fibroza ficatului si la ciroza.
• Trichinella – Un vierme intestinal ce produce febra, indispozitie, edem si mialgie.
• Yersinia enterocolitica – O bacterie volatila care, conform unor analize efectuate de o autoritate a protectiei consumatorului, a fost gasit in 69 % de produse din carne de porc testate. Poate cauza disconfort gastrointestinal, febra si, in cazuri extreme, infectii fatale.
Mai mult, spre deosebire de alte produse din carne, nu exista o temperatura la care, prin gatire, aceste organisme si ouale lor sa fie distruse. Chiar si congelarea carnii de porc nu ofera nicio garantie ca toate organismele continute de aceasta, in special anumite specii de viermi, vor fi distruse. Drept urmare, chiar si carnea de porc pregatita cu cea mai mare grija poate contine paraziti si virusuri periculoase.
Mai ai pofta de sunca, sarmale si alte "bunatati"?
Surse pentru acest articol:
http://www.oie.int [PDF]
http://www.naturalnews.com/046065_pork_foodborne_illness_kosher_food.html
http://www.ensignmessage.com
http://science.naturalnews.com
http://draxe.com
http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2013/01/what-s-in-that-pork/index.htm - carnea de porc
Porcul nu este propice pentru consum, DOAR DACĂ ESTE OTRĂVIT în procesul de creștere. Prezența modificîrilor hepatice, a virusurilor și a așazișilor paraziți este doar un SIMPTOM! Cauzele simptomelor trebuie căutate în NUTRIȚIA otrăvită cu pesticide și dioxine a animalului, precum și în MEDICAȚIA administrată. La porcii crescuți în rampele de gunoi, puneți la socoteală subnutriția precum și toxicitatea rezidurilor alimentare consumate de animale, reziduri alimentare ce se îmbibă de toxine, fiind în contact direct, cu deșeuri de proveniență chimică și industrială. Porcii crescuți în mediu liber, fără nutrețuri pline de pesticide, fără vaccinări cu metale grele, fără antibiotice, dioxine și antiinflamatorii, sunt sănătoși și nu prezintă afecțiuni hepatice și viermi ”paraziți”... ca urmare a toxicității mediului, tratamentelor și alimentației. Toate așa zisele gripe animale (porcine, aviare), nu sunt altceva decât degenerări masive ca urmare a otrăvirii în procesul de creștere în regim intensiv.
Problema nu este daca mananci, ci cata mananci. In vechime se tineau posturi,iar carnea era mancata doar la sarbatori sau in zilele de Duminica, mancarea cea de toate zilele a taranului ramanand diferitele fierturi de cartofi, stevie, fasole etc., un porc fiind indeajuns pentru o familie timp de un an. Dar in zilele noastre am ajuns la "performanta" de a devora un astfel de porc intr-o luna sau doua, asta este adevarata problema!
Vreau muzica populara urez S?rb?tori fericite de sup?rare m? apuca doru de casa
Vreau muzica populara sa uit de sup?rare m? apuca doru de casa
In prima sursa, aia in format PDF putem citi ca de exemplu Trichinella se distruge prin gatire la 60 grade Celsius. Si atunci de ce scrieti ca "Mai mult, spre deosebire de alte produse din carne, nu exista o temperatura la care, prin gatire, aceste organisme si ouale lor sa fie distruse." Articol alarmist, scris dupa ureche. Japonezii locuitori ai insulei Okinawa care au o dieta predominant bazata pe porc au o longevitate impresionanta, cea mai buna din Japonia.
Degeaba ati citit articolul. Carnea de porc a fost mancata de sute de ani. Dar raspundeti-mi la urmatoarele intrebari: cat de sanatosi erau oamenii? Cat de mult au trait. Cand ai astfel de paraziti in organism, nu ai sanse la o viata lunga si sanatoasa. Pofta buna!
inainte de a veni in lume tehnologia moderna toti au mancat carne de pork si nu sa pus asa mare punct pe atita stiinta si sa mancat sute de ani aceasta carne acum are tot ce nu e indicat deci .....cine vrea o maninca oricum cine nu are altceva bietu taran care il creste cu ciu cu vai no sal tina de animal dejoaca pentru copii e clar nu este cea mai buna carne dar din lipsa de bani sai alta carne e bun
nu-i musai sa-l tina face mizerie si consuma mult....poate tine orice altceva
Este suficient sa tii ceva, orice timp de 15 minute la 60 de grade pentru a deveni "mort". Bun, vorbesc de suprafete. Ca sa sterilizezi trebuie sa intrii in profunzime. O gatire corecta transforma orice carne, oricit de infecta, in consumabila. Ca noi oamenii sintem DE FAPT frugivori si ca nu ne face bine NICI UN FEL DE CARNE... este iarasi alta poveste...
Eu am renuntat la carnea de porc de mult. Stiu ca nu e sanatoasa dar in Romania e una din cele mai consumate. Deasemenea am devenit vegetarian si carne mananc doar peste, si cateodata pui. E mult mai sanatos.
Paul, ai fost vreodata intr-o avicola? Ai vazut cum cresc puii si în cât timp? Daca te duci, nu mai manânci pui în veci. Daca ma gândesc bine si gainile manânca orice.