Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Legatura surprinzatoare dintre Candida si inflamatie

Legatura surprinzatoare dintre Candida si inflamatie

Inflamatia in corp este raspunsul natural, sanatos la deteriorarea celulara sau reactia unui sistem imunitar functional la un pericol. Ideea ca inflamatia poate persista fara un scop anume este improprie si nu face decat sa permita unei boli sa se de

Inflamatia in corp este raspunsul natural, sanatos la deteriorarea celulara sau reactia unui sistem imunitar functional la un pericol. Ideea ca inflamatia poate persista fara un scop anume este improprie si nu face decat sa permita unei boli sa se dezvolte daca nu se realizeaza o investigare corespunzatoare.

Când o parte a corpului este inflamata, înseamna ca acea parte este afectata si se vindeca sau este afectata si se agraveaza. Inflamatia nu este "gresita" si "inutila" si nu poate "scapa de sub control".

Nu inflamatia este cea care "scapa de sub control". Inflamatia este cea care atrage celule care combat boala si substante nutritive care sa vindece rana. Fara inflamatie, nu ne-am vindeca.

Care este, insa, cauza acestei deteriorari? In aceasta situatie, este degradarea celulara. Disfunctia celulelor este declansata de o trauma cauzata fie de o forta externa sau interna cum ar fi toxicitatea sau o anumita deficienta sau carenta nutritiva. Este important de subliniat faptul ca, desi deficientele nutritive reprezinta una dintre cauzele majore ale disfunctiei celulare, regimul alimentar nu este intotdeauna principala cauza. Poate fi vorba de o incapacitatea a corpului de absorbi si asimila substantele nutritive datorita alimentelor toxice sau poate fi vorba de existenta unei bacterii. De exemplu, sunt multi oameni care manânca sanatos, dar consuma in acelasi timp si prea mult zahar.

Candida poate cauza inflamatia

Inflamatia nu este cauza bolii; de regula este Candida. Suprapopularea cu Candida poate cauza un dezechilibru in intestine, facând ca acestea sa nu mai poata absorbi si asimila corect elementele nutritive; Candida se localizeaza în captuseala intestinala si penetreaza peretii intestinali, lasând proteinele, zaharurile, microbii si alte particule sa patrunda în sânge.

candida

Sursa foto : http://goo.gl/x4A5K2

Candida Albicans este un parazit extrem de oportunist. In mod normal traieste in intestine in armonie cu bacteriile. “In mod normal” in aceasta situatie indica modul natural, dar în societatea de azi, un intestin echilibrat are un comportament departe de normal. Un intestin dezechilibrat aproape intotdeauna duce la o suprapopulare masiva cu Candida, care se pricepe foarte bine sa strapunga peretii intestinali lasând întregul corp expus la agenti patogeni care isi au locul în interiorul intestinelor, nu în afara lor, provocând infectii si inflamatii in corp.
Candida si alti microbi cauzeaza inflamatii datorita faptului ca sunt perceputi de corp ca elemente infectioase (atunci cand exista o reactie imunitara) si datorita toxinelor eliberate pe parcursul ciclului lor biologic.

Infectiile fungice si alte infectii cauzate de paraziti produc o cantitate mare de substante toxice care coplesesc corpul, cauzând deteriorare celulara pretutindeni. Infectia este alimentata si de celulele moarte sau aflate in descompunere, ceea ce nu face decat sa multiplice numarul celulelor care mor si se descompun, totul devenind un adevarat cerc vicios.

Sursa utilizata: 

http://www.organiclifestylemagazine.com/candida-and-inflammation/ - candida

#anti candida #bacterii #ciuperci #inflamatie #ulei de cocos #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Infectiile cu ciuperci afecteaza 75% dintre femei. Cum sa le combati cu succes
4 simptome mascate ale inflamatiei cronice
10 semne ca suferi de suprapopulare cu candida si solutii pentru vindecare

Ce spun cititorii despre "Legatura surprinzatoare dintre Candida si inflamatie"

01 September 2015 01:53Raspunde

Foarte interesant articolu Foarte bune arti Foarte interesant...insa am aceasi intrebare!!!!Cum combatem acesti paraziti/???

andreea08 July 2015 10:50Raspunde

Bun articol. Dar cum combatem candida din organism?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101