Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Cafea, cacao și ciocolată caldă
  4. Cacao Criollo spartura boabe ECO, 200g | Rawboost

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Cacao Criollo spartura boabe ECO, 200g | Rawboost

Cacao Criollo spartura boabe ECO, 200g | Rawboost

23.00 Lei

SKU: 5941887402431

Cantitate:

Cacao Criollo spartura boabe ecologice crude, cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume, ciocolată în stare brută . 

 

200g

Descriere

Cacao Criollo spărtură boabe ecologice, 200g | Rawboost

Spărtura de boabe de cacao ecologică crudă poate fi consumată ca atare sau mixată cu miere, condimente, uleiuri esențiale pentru uz intern.

 

Ingrediente: 100% boabe ecologice de cacao Criollo (Theobroma cacao)

 

Cacaua Criollo este cea mai de calitate cacao având un conținut foarte redus de cafeină. Denumită și ”alimentul zeilor”, cacaua a fost pentru o lungă perioadă de timp monedă de schimb în locul aurului (la mayași și azteci).

Boabele de cacao crude, raw, conțin peste 300 de compuși chimici diferiți benefici pentru organismul uman. Este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine, epicatecine), minerale (cea mai importantă sursă de magneziu organic din lume, 9 g de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc, cupru), vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grași omega 6.

Puțini oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care boabele de cacao crude le pot aduce întregului organism. Deoarece cacaua este comercializată în stare prelucrată (ciocolată) ea nu mai aduce în organism decât 10% din calitățile nutriționale ale celei crude.

Spre exemplu, unul dintre aminoacizii care abundă în cacaua raw, triptofanul, este distrus în totalitate la punctul de fierbere. Alt component, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice produsă și de organism atunci cand ne îndrăgostim, cu rol important în amplificarea lucidității și a puterii de concentrare) este distrusă în procesul de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6 este unul dintre acizi grași foarte benefici, dar care nu poate fi sintetizat de corpul uman, ce se găsește în cacaua crudă.

În cacaua procesată omega 6 râncezește și poate determina reacții inflamatorii în corp. Singurul aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca ”substanța fericirii”) este cacaua raw.

Cacaua mai conține și o serie de substanțe chimice care impiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine. Fiind o sursă enormă de antioxidanți cacaua potențează efectele benefice ale plantelor și ciupercilor medicinale. Studiile referitoare la cacao au arătat că rămâne cel mai bun produs natural atunci când vine vorba de pierderea în greutate și energizare.

Ca și gust are o afinitate deosebită cu maca, un superaliment consumat în special pentru proprietățile sale afrodisiace.

 

Boabe de cacao Criollo beneficii:
- susțin inima și sistemul cardio-vascular la nivel fizic, metafizic și spiritual fiind denumită de azteci ”sângele inimii”;
- reduc crizele de astm;
- suprimă în mod natural apetitul, ajutând în curele de slăbire;
- protejează AND-ul de leziunile pe care le produc radicalii liberi;
- potențează superalimentele și ciupercile medicinale;
- ajută la curățarea colonului fiind sursă importantă de fibre;
- reduc apariția cariilor dentare.

 

Tara de origine: Peru

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101