Se stiu deja beneficiile ciocolatei amare asupra sanatatii - insa cum sa te bucuri de ea fara a-ti face probleme pentru silueta si beneficiind pe deplin de proprietatile sale vindecatoare?
Nutritionista Jessica Fenton, expert in mancarea cruda, spune ca raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu: alege boabele de cacao neprelucrate, in loc de produsul procesat si ambalat, noteaza Daily Mail.
Pastaile de cacao, originare din America Centrala si de sud, contin boabele de cacao, laudate inca din antichitate pentru proprietatile lor afrodiziace si medicinale.
Prajirea boabelor de cacao pentru a fabrica ciocolata neagra le distruge o parte din proprietatile antioxidante, asa ca cea mai buna solutie este consumarea lor in stare cruda - de fapt, fermentate si uscate, spune Fenton.
Cacaua in stare cruda are de patru ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra obisnuita, de 20 de ori mai multi decat afinele si de 119 ori mai multi decat bananele.
Boabele crude de cacao se gasesc si in Romania in magazinele naturiste. Acestea au un gust intens, amar de ciocolata si pot fi consumate ca atare sau cu miere, ori puse in diverse bauturi sau deserturi. Este recomandat sa li se inlature cojitele in momentul in care le folositi in diverse preparate.