Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Beneficii ale consumului de broccoli

Beneficii ale consumului de broccoli

In scopul de a preveni blocarea arterelor, cercetatorii de la Imperial College din Londra au sugerat consumul a cel putin o cana de broccoli zilnic. Descoperirile lor au dus la concluzia ca exista in legumele cu frunze verzi si in broccoli o substant

In scopul de a preveni blocarea arterelor, cercetatorii de la Imperial College din Londra au sugerat consumul a cel putin o cana de broccoli zilnic. Descoperirile lor au dus la concluzia ca exista in legumele cu frunze verzi si in broccoli o substanta chimica ce ofera masuri protectoare pentru inima, inclusiv prevenirea blocarii arterelor.

 Broccoli mentine inima sanatoasa:

Broccoli contine un compus numit sulforafan, care este necesar pentru a activa o proteina ce opreste formarea de placi in artere. In broccoli mai sunt gasiti glucozinolati, care produc izotiocianatii antiinflamatori.broccoli

ITC-ii sunt importanti, deoarece opresc inflamarea cronica din interiorul vaselor de sange si celulelor. ITC-ii mai sunt responsabili si pentru reducerea bolilor de inima si a atacurilor cerebrale.

S-a dovedit ca inflamatiile in interiorul arterelor sunt fatale.

O gama larga de antioxidanti sunt gasiti in broccoli, inclusiv vitaminele E si C; mangan si zinc; luteina, carotenoizi, betacaroten si zeaxantina, quercetina si kaempferol.

Acesti antioxidanti lucreaza impreuna ca grup pentru a reduce stresul oxidativ si inflamatiile asociate cu multe afectiuni digestive. Cei cu nivele mari de stres in vietile lor au nevoie de mai multi antioxidanti pentru a-si proteja in general sanatatea.

Acumularea placii si colesterolul sunt micsorate multumita I-3C din broccoli

Broccoli ajuta la micsorarea colesterolului datorita faptului ca este bogat in fitonutrientul indol-3-carbinol (I-3C), ca si in fibre. Acizii biliari si fibrele se leaga laolalta in cadrul sistemului digestiv, permitand  excretia, ceea ce are ca rezultat micsorarea colesterolului. Rata cu care colesterolul rau (LDL) calatoreste este micsorata datorita I-3C-ului, in plus acest fitonutrient ajunge in diferite zone ale corpului in scopul de a preveni acumularea placii arteriale.

Sulforafanul mai previne si atasarea plachetelor sanguine (trombocitelor) de peretii vaselor de sange. S-a descoperit ca sulforafanul mai face si sa inceteze procesul de creare a unui nou strat ce ingroasa peretii vaselor de sange care pleaca de la inima spre restul corpului.

Capacitatea sulforafanului de a preveni blocajele din vasele de sange si inflamarea placii existente a mai fost gasita si in alt studiu ce accentueaza aceste fapte. Un studiu utilizand modelele de cobai pentru sindromul colonului iritat, care a fost efectuat in 2013 pentru a descoperi efectele compusilor din plante, incluzand un extract de broccoli, a aratat ca broccoli a fost un puternic remediu.

Cand a fost combinat cu alti agenti antiinflamatori, precum rozmarinul, turmericul si cimbrul, broccoli s-a dovedit a fi foarte promitator in ce priveste micsorarea constanta a inflamatiilor.

Modalitati optime de a gati broccoli

Broccoli poate fi servit fie crud, sau gatit, si tot ramane o buna sursa de antioxidanti. Totusi, cand este servit crud sau gatit usor la abur, el retine majoritatea valorii lui nutritive. Cand este gatit la abur, ar trebui sa fie lasat doar trei minute sau mai putin.

Metodele de gatire precum gatirea la oala de presiune, fierberea, coacerea sau prajirea, micsoreaza valoarea nutritiva a broccoliului. Tineti minte, daca opriti apa in care a fost gatit broccoli, si o reutilizati pentru un alt fel de mancare, sunteti capabili sa retineti si mai multi  nutrientii.

Pentru a mentine sanatoasa inima, oricine ar trebui sa consume o dieta regulata bogata in compusi antiinflamatori, alimente bogate in fibre, si un aport constant de vitamine si minerale. Atunci cand este consumat regulat, broccoli le ofera pe toate acestea si chiar mai mult pentru protejarea inimii.

Exista mai mult de 100 de lucrari de cercetare ce subliniaza numeroasele beneficii ale consumului de broccoli, de la rezultate demonstrand o inima puternica si pana la masuri preventive anticancer, si acest lucru nu este o coincindenta. Atunci cand se vorbeste cu expertii in nutritie, acestia vor fi de acord cu faptul ca, consumul regulat de broccoli va preveni sau va reduce stresul oxidativ, inflamatiile cronice si nivelul excesiv de colesterol.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.whfoods.com
http://www.healthdiaries.com
http://www.forbes.com
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/043220_broccoli_health_benefits_inflammation.html  - broccoli

#beneficii #boli de inima #broccoli #cancer #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Piersica : 16 beneficii pentru sanatate
Puterea din menta:15 beneficii de sanatate dezvaluite
Otetul de mere, minunatele beneficii de sanatate
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101