Baba ganoush este un pate popular originar din Liban, preparat din vinete si mirodenii. Completeaza de minune hummus-ul si are o textura similara (poate fi considerat o alternativa la clasica salata de vinete).
O reteta care merge de minune cu o salata tabouleh. Puse la inmuiat in apa sarata, vinetele se inmoaie si ajung la o textura asemanatoare cu cea a vinetelor fripte. O alta metoda pentru a fragezi vinetele este aceea de a le taia fasii subtiri pentru a fi congelate peste noapte si apoi decongelate.
Reteta Baba Ganoush
Iata cum se prepara aceasta salata de vinete libaneza delicioasa:
Ingrediente (4 portii)
- doua cesti de vinete, feliate subtire
- trei linguri suc de lamaie
- doua linguri tahini (pasta de susan - reteta aici)
- un catel de usturoi pisat
- o lingurita de chimen
- o jumatate de lingurita de piper negru
- sare dupa gust
- o lingurita boia de ardei - pentru garnisit
- o lingurita ulei de masline- pentru garnisit
- doua linguri de patrunjel proaspat tocat - pentru garnisit
Preparare
Puneti feliile de vinete intr-un bol sau cratita si acoperiti-le cu doua cesti de apa sarata (o lingurita de sare pentru fiecare ceasca de
apa). Frageziti vinetele lasandu-le in apa sarata, la frigider, peste noapte (intre 6 si 12 ore).
Scurgeti vinetele de apa dupa care puneti-le impreuna cu sucul de lamaie, tahini, usturoiul, chimenul, piperul si sarea intr-un blender si amestecati-le pana se omogenizeaza.Turnati amestecul obtinut in boluri, presarati deasupra boia si stropiti cu putin ulei de masline. Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat.
Sa aveti pofta si sanatate din plin !
Cam buna, baba ganoush !
Cautam ceva pentru scaderea glicemiei.Multumesc.