Busuioc, ce planta minunata. Multa lume cunoaste beneficiile pe care busuiocul le are pentru sanatate insa mai greu este de a-l introduce in alimentatie intr-un mod simplu si gustos. Iata mai jos cateva moduri excelente de a folosi busuiocul – dar, dincolo de clasica combinatie rosii-busuioc-mozzarela. Care este felul tau favorit de a folosi busuiocul? Spune-ne la comentarii.
1. Salsa (sos) de busuioc.
Aceasta intorsatura amuzanta a salsei este treaba usoara, iar ingredientele proaspete stralucesc cu adevarat.
Ingrediente:
Boabele de porumb de la 4 stiuleti copti
2 piersici mari, cojite si taiate marunt
2 rosii mari, taiate marunt
1/4 ceapa rosie, tocata
6 frunze mari de busuioc, taiate mai mare
Sare grunjoasa si piper proaspat rasnit, dupa gust
Suc de lamaie proaspat stors, dupa gust
Instructiuni:
1. Intr-un bol mare aruncati toate ingredientele pentru a se combina bine. Condimentati cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust, si continuati sa amestecati bine. Serviti imediat sau, pentru mai bune rezultate, mai lasati 3-4 ore.
2. O reteta vegetariana sexy: salata de vara cu quinoa si busuioc
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute
Cantitate: 4-6 portii ca fel principal
Ingrediente sexy:
Quinoa – sprijin pentru rinichi si “Jing” (termen taoist pentru energia sexuala)
Ulei de masline - grasimi omega
Boia iute de ardei – fluxul sanguin
Seminte de pin-Zinc
Ceapa si usturoi – purificarea sangelui
Salata:
1 cana de quinoa - spalata
1/2 de ceapa rosie - feliata
2 rosii - taiate
1 castravete – decojit si taiat
1/2 cana de busuioc proaspat – taiat
1/4 cana de seminte de pin – prajite rapid intr-o tigaie pana emana aroma si puse deoparte pentru garnitura
Dressing:
4 catei de usturoi maruntiti
1 1/2 lingurite de suc de lamaie
3 linguri mari de otet balsamic
1/2 lingurita de boia de ardei
1/2 lingurita de sare de mare
1/2 lingurita de mustar de Dijon
1/4 ceasca de ulei de masline extravirgin
Instructiuni:
1) Aduceti la fierbere doua cani de apa, adaugati quinoa, acoperiti si lasati la foc mic pentru circa 15 minute sau pana apa este complet absorbita. Puneti deoparte si lasati sa se raceasca.
2) Bateti laolalta toate ingredientele pentru dressing, cu exceptia uleiului de masline. Cand sunt bine amestecate, incorporati incet uleiul de masline, cate putin odata, pentru a permite uleiului si otetului sa se amestece.
3) Amestecati toate ingredientele pentru salata si adaugati dressingul, iar dupa aceea garnisiti cu seminte de pin.
3. Pesto de busuioc, limeta si seminte de dovleac
Oricat de mult am iubi pesto-ul traditional, este amuzant sa mai schimbi un pic gustul. Aceasta uluitoare reteta pune in lumina aroma de busuioc proaspat, impreuna cu gustul untos al semintelor de dovleac si cel plin de vitalitate al limetei (lamaie verde) – o buna schimbare de ritm! Pesto-ul de busuioc, limeta si seminte de dovleac este plin de nutrienti si fibre, si este asa de desavarsit, incat nici nu mai are nevoie de incercatul si adevaratul parmezan!
Ingrediente:
1 cana de seminte crude de dovleac
1 cana de busuioc presat
4 linguri mari de suc de limeta (lamaie verde)
3 catei de usturoi
2 linguri mari de ulei de masline
Sare si piper
Prajiti usor semintele de dovleac si macinati-le pana adera la peretii blenderului. Adaugati restul ingredientelor. Adaugati mai mult ulei de masline sau suc de limeta pentru a subtia amestecul, daca este necesar.
Faceti 1 cana.
Cititi mai multe retete in pagina a doua.
totul este ffffff.util , eu distribui mereu
multumim