Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Arnica, „doctorul” oricarui traumatism

Arnica, „doctorul” oricarui traumatism

Denumirea stiintifica: Arnica montana. Denumiri populare: carul padurarilor, carul zanelor, podbal de munte. Prezentare. Arnica este o erbacee si apartine familiei compozitelor. Planta perena, inaltime 15-70 cm. Infloreste in lunile iunie, iulie si a

Denumirea stiintifica: Arnica montana.

Denumiri populare: carul padurarilor, carul zanelor, podbal de munte.

Prezentare. Arnica este o erbacee si apartine familiei compozitelor. Planta perena, inaltime 15-70 cm. Infloreste in lunile iunie, iulie si august. Florile, de culoare galben-portocalie, formeaza capitule. Fructele au culoare neagra. Arnica seamana cu alte plante de pe pajiste, dar poate fi depistata usor daca se ia o petala si se  striveste putin – mirosul specific, de arnica, va fi puternic. Creste in zona montana si subalpina, prin luminisuri, pajisti, pasuni, locuri virane. Ca planta medicinala este cunoscuta din timpuri stravechi. In practica terapeutica se folosesc florile (petalele).

Specialisti recunoscuti in tratamente cu plante medicinale sustin ca putem gasi principii medicinale nu numai la flori, ci si la frunze si radacini. Din arnica se prepara infuzie, decoct, tinctura si unguent. Substante active importante.

Florile de arnica au in continutul lor alcooli triterpenici, colina si coloranti carotinoizi. Compusul specific este arnicina. Intrebuintari. Infuzia din flori de arnica este folosita pentru oblojirea ranilor (dar nu rani deschise, ci echimoze, contuzii), precum si in tratarea laringitei acute. Este o planta medicinala cu virtuti antiseptice, cicatrizante si decongestive recunoscute. Poate fi socotita si ca un sedativ natural, cu efecte importante asupra centrilor nervosi.

Specialistii naturisti recomanda precautie in utilizarea acestei plante, chiar asistenta din partea medicului, deoarece poate fi toxica daca nu e folosita in cunostinta de cauza. Din acest motiv, in mod curent arnica nu se utilizeaza intern, ci numai extern.

Ca planta medicinala, arnica este „doctorul” oricarui traumatism – echimoze, contuzii, hematoame, luxatii si chiar rupturi musculare.

#arnica #Arnica montana #plante vindecatoare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Brusturele, unul dintre cei mai buni detoxifianți ai corpului
Beneficiile pentru ten si sanatate ale vâscului
Beneficiile lămâiţei, o plantă plină de daruri

Ce spun cititorii despre "Arnica, „doctorul” oricarui traumatism"

Anisoara Modoran12 February 2015 23:43Raspunde

Despre arnica aflam multe din lucrarea Mariei Treben ,, Sanatate din farmacia Domnului,, https://www.uploady.com/#!/download/066mN8zxojq/REGUehV9F~dru~X1

Bianca25 August 2014 23:01Raspunde

Arnica este una dintre putinele plante ale carei proprietati antiinflamatoare, sunt recunoscute de Organiza?ia Mondiala a Sanatatii, este cunoscutt în special pentru capacitatea de a reface musculatura intens solicitat?, dar principiile active din componenta, o recomanda ai in diverse afectiuni articulare, circulatorii ai infectioase.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101