Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Cele mai eficiente antivirale naturale pe care să le ai mereu la îndemână

Cele mai eficiente antivirale naturale pe care să le ai mereu la îndemână

Vremea rece a adus cu ea răcelile și gripa. Nu mai vorbim despre contextul pandemic pe care îl traversăm. Oare nu ne putem pune la adăpost? Cum putem trata sau preveni virozele în mod natural? Care ar fi conduita terapeutică ideală în această situație? Vei găsi cu siguranță în acest articol informații ce vor aduce un plus de echilibru pentru tine și pentru sănătatea ta.

Înainte de a porni în această călătorie vreau să îți reamintesc un fapt: fiecare dintre noi înseamnă: minte, trup și suflet. Suntem în echilibru atunci când toate cele trei sunt în echilibru și menținerea acestuia n-ar trebui să fie o luptă ci un demers lin și firesc. Cea care ne facilitează accesul la instrumente valoroase și de durată este NATURA! Azi, despre antivirale naturale.

Citește articolul până la final și vei afla despre:

    1. Ciupercile funcționale
    2. Plante cu efect antiviral

 

Reglare sau stimulare pentru sistemul imunitar?

În fiecare zi corpul tău se confruntă cu atacuri constante ale microbilor, toxinelor și a altor invadatori dăunători. În același timp, stresul și grijile de zi cu zi îți mențin corpul în alertă constantă. Toate aceste lucruri necesită atenție din partea sistemului tău imunitar. 

În vremuri de încercare, a rămâne sănătos îți oferă cea mai bună apărare. Și cel mai bun mod de a realiza acest lucru este prin reglarea sistemului imunitar. 

De ce nu stimulare? 

Pentru că este foarte posibil ca această încercare, pentru un corp aflat într-un dezechilibru, să arunce totul în aer și să dezechilibreze și mai mult. E ca atunci când forțezi motorul unei mașini să facă mai mult decât poate! Deznodământul e ușor de ghicit.

Pentru a regla sistemul imunitar, întregul tău organism trebuie să fie în echilibru și acest lucru poate părea imposibil în perioadele de criză.

Panica, frica, anxietatea și stresul îți pot arunca sistemul imunitar într-o stare de dereglare și vă pot face mai vulnerabil la infecții.

Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a calma lucrurile și a duce/readuce întregul corp într-o stare de echilibru.

Hot Summer Sale -blog-Protecție și îngrijire tenului afectat de stresul vieții moderne! De la 25% REDUCERE! Profită acum! -blog-
 

Sfaturi pentru echilibrarea organismului

Mănâncă sănătos!

Normal, ce alt sfat puteai să primești din partea unui nutriționist! Amuzant sau nu, acesta este primul pas spre echilibrarea corpului tău. 

Cea mai sănătoasă alimentație posibilă care să includă inclusiv alimente antiinflamatoare cum ar fi legume verzi, nuci și semințe, ulei de măsline și fructe de pădure.

Oricare dintre aceste acțiuni (de preferat ar fi o combinație din cât mai multe dintre ele) te poate ajuta să îți echilibrezi mintea, trupul și sufletul. Astfel poți evita o reacție excesivă a sistemului imunitar atunci când iei decizia să îl ajuți chiar și cu suplimente naturale.

Antivirale naturale - ajutoare de nădejde pentru sistemul imunitar

 

De ce ”naturale”? Absența reacțiilor adverse  este unul din principalele motive care stau în spatele alegerii conștiente de a urma calea naturii. Desigur, atâta timp cât nu administrăm după ureche, ci în urma consultării unui specialist, putând fi folosite de adulți, copii și vârstnici. 

 

Remediile și suplimentele naturale aduc beneficii atât sistemul imunitar, în situația de față, cât și capacității de refacere a organismului după instalarea unei afecțiuni. 

Să ne începem așadar periplul printre antiviralele naturale!

 

Ciupercile funcționale

De generații practicanții de medicină tradițională din Asia s-au bazat pe ciupercile medicinale pentru beneficiile multiple pe care le au pentru sănătate dar mai ales pentru efectul pe care îl au asupra sistemului imunitar: ajută la reglarea lui și răspunsului inflamator al organismului.

Ciupercile medicinale au calități adaptogene: se adaptează circumstanțelor imediate pentru a supraviețui. Sistemul tău imunitar va învăța de la ele să funcționeze inteligent și bine, nu mai intens. Oferă protecție antivirală, antiinflamatorie, antioxidantă.

Ciupercile medicinale includ:

Acestea fac parte din categoria celor mai ușor de procurat pentru noi. Se pot administra individual, dar cel mai bine funcționează dacă sunt luate în combinații (Immune Boost, Mix de Ciuperci, 100 g Rawboost).

Un alt lucru important de știut este că marea majoritate a ciupercilor medicinale oferă sprijin pe termen lung. Pot fi administrate în cure de prevenție antivirală înainte de intrarea în perioadele specifice de manifestare a virozelor. 

Plante cu efect antiviral

Am ajuns într-o lume minunată, cea a plantelor medicinale, lume de care m-am îndrăgostit iremediabil. Mă bucură la fiecare experiență, fiecare lectură și de fiecare dată sunt parcă mai fascinată de ceea ce ne oferă natura cu atâta dragoste. Trebuie doar să întindem mâna.

Înainte de apariția medicinii moderne și de facilitarea accesului la serviciile oferite de medici, au fost plantele medicinale. Nimeni nu știe cum a început explorarea acestui domeniu și cum au știut oamenii simpli, vracii, înțelepții comunităților care sunt efectele plantelor medicinale. Cu cât e mai greu de pătruns în această lume cu atât e mai fermecătoare.

Multe sau mai bine zis toate plantele medicinale au mai multe beneficii cumulate motiv pentru care nu vom găsi un remediu din plante dedicat unei singure afectiuni sau stări fiziologice. 

Chiar dacă sunt inofensive în marea lor majoritate, înaintea administrării oricărui remediu din plante, asigură-te că ești bine informat și despre eventualele contraindicații.

Turmericul

Vedetă a ultimilor ani, sofranul indian sau condimentul de aur, este o plantă înrudită cu ghimbirul, folosită de medicina Ayurvedică de mii de ani. Crucuminul  este principiul activ care face din turmeric un aliat de nădejde în fața atacurilor virale. Poate preveni transmiterea virusurilor, inhibă reproducerea virusurilor și cel mai important, în cazul infectării, are efecte virucide (ucide virusul). 

Adăugăm aici și efectele antiinflamatoare și antibacteriene, motiv pentru care încadrăm turmericul în categoria suplimentelor de primă alegere în prevenția infecțiilor virale.

Viața Verde Viu, ca de fiecare dată, are pregătită pentru tine o gamă largă de produse pe bază de turmeric. Le găsești aici! Bucură-te de beneficiile pe care le oferă și condimentează-ți viața cu sănătate. 

Ghimbirul

Pentru că l-am pomenit mai devreme ca rudă apropiată a turmericului, se cade să acordăm acum atenție ghimbirului.

Și el un condiment apreciat în întreaga lume, nelipsit din bucătăria multor popoare, ghimbirul este folosit de mai bine de 2000 de ani și ca remediu natural în diferite afecțiuni. Enumăr doar câteva din efectele sale: antibiotic, antifungic, antiinflamator, antiemetic pentru a mă putea opri la ultilizare ca antiviral și bronhodilatator

Aceste două proprietăți îi asigură un loc de frunte în lupta cu virozele respiratorii de la cele mai banale până la cele care afectează întreaga planetă.

Fie că îl folosești în bucătărie, în tratamentele cosmetice sau doar pentru un simplu ceai e bine să ai ghimbirul în casă. Poți alege de pe Viața Verde Viu sub ce formă.

Usturoiul

Cu o istorie ce datează dinaintea construirii piramidelor egiptene, usturoiul este azi prezent pe în orice gospodărie, pe orice listă de cumpărături și nu cred să existe cineva care să nu fi auzit despre beneficiile sale curative. 

Antiinflamator, antibiotic, hipocolesterolemiant și protector al sistemului cardiovascular, usturoiul ne este în această perioadă utili și pentru proprietățile sale antivirale. Cei care îi conferă această proprietate sunt compușii sulfuroși pe care îi conține. Aceștia sunt capabili să omoare și să inhibe dezvoltarea unei game uimitoare de viruși atunci când intră în contact cu ei.

Dacă poți să nu te gândești la mirosul pe care îl lasă după consumare, usturoiul consumat frecvent reglează capacitatea de apărare a organismului tău, oferind sistemului imunitar un suport ce merită luat în considerare. 

Așa că ai grijă să consumi usturoi cât de des poți iar dacă nu ești prieten cu el în stadiu proaspăt te poți inspira de aici.

Neem

Adesea numit și ”arborele vieții”, neem este folosit de peste 4500 de ani într-o varietate de afecțiuni, de la tratarea problemelor digestive la alungarea insectelor și paraziților. Extern este folosit în afecțiuni ale pielii și alături de uleiul de cocos este considera un bun remediu în tratarea psoriazisului. 

Deși gustul pulberii de neeg este foarte amar, este de preferat în locul antibioticelor sistemice. Spre deosebire de acestea din urmă, neem nu distruge bacteriile bune din organism.

Principiile active cu acțiune antivirală se găsesc în scoarță, frunze, semințe, fructe, gumă și uleiurile prezente în arborele de neem. La beneficiile sale în lupta cu virușii se adaugă și proprietățile imunoreglatoare

Pentru toate menționate mai sus vei regăsi ”arborele vieții” prezent într-o gamă largă de produse. Folosește-le înțelept și nu înainte de a te documenta foarte bine.

Scorțișoara

Un alt aliat în lupta împotriva virusurilor este scorțișoara, indiferent de soiul de arbore din care este extrasă. Se cunosc în prezent aproximativ 250 de specii de scorțișoară, copacii crescând cu precădere în zona tropicală. 

Scorțișoara se obține din partea interioară a scoarței copacilor din soiul Cinnamonum, copaci care sunt veșnic verzi. Scoarța este răzuită și apoi lăsată la soare să se usuce. O găsim sub fomă de bețișoare de aprox. 10 cm sau pulbere obținută în urmă măcinării bețișoarelor. 

Cea mai cunoscută și în același timp cea mai valoroasă este scorțișoara Ceylon. Cu o istorie veche din vremea Egiptului Antic, era considerată un condiment valoros și rar. Era vândută la prețuri mari sau era oferită zeilor drept recunoștință. 

Prima utilizare a scorțișoarei ca medicament a avut loc în China și datează de mai bine 2000 de ani. Datorită rolului său în echilibrarea Yin/Yang, a echilibrului între energia caldă și cea rece, așa cum se menționează în literatură chineză veche, a fost utilizată pe scară largă în China și Japonia pentru tratamentul febrei și al inflamației. 

Ulterior, studiile științifice etichetează scorțisoara ca fiind o sursă importantă pentru tratarea sau prevenirea răcelilor și a gripei deoarece conține o mare cantitate de ulei esențial cu substanțe bioactive. Ingredientele majore au fost bine studiate iar concluziile au indicat uleiul de  scorțișoara ca fiind activ împotriva multor tulpini de bacterii, inclusiv pe tulpini rezistente la antibiotic. 

Studiile in vitro și in vivo făcute pe scorțișoară și componentele acesteia au arătat că pe lângă beneficiile prezentate anterior, se remarcă și o mare varietate de acțiuni farmacologice. Scorțișoara este un foarte bun antiviral, antifungic și antiinflamator. 

Regăsim astfel uleiul esențial de scorțișoară prezent în multe remedii naturiste dar și în produse cosmetice. Poți alege de pe Viața Verde Viu forma potrivită pentru tine și să te bucuri imediat de efectele benefice pentru sănătatea ta. 

Cuișoarele

Condiment și remediu natural, cuișoarele au și ele o poveste de mii de ani. Primele informații despre schimburile comerciale în care se aflau și cuișoarele, datează din anul 1721 î.H. Referințe timpurii despre utilizarea cuișoarelor susțin că apropiații împăratului Chinei trebuiau să țină cuișoare în gură pentru a le împrospăta respirația. Și romanii apreciau cuișoarele. 

În vremea lui Magellan cuișoarele erau la mare căutare valorând atunci mai mult decât greutatea lor în aur. Treptat se extinde cultura și utilizarea lor, olandezii deținând la un moment dat monopolul culturilor de arbore de cuișoare. 

Cuișoarele sunt obținute din mugurii florali uscați ai arborelui de cuișoare. Sunt din aceeași familie cu mirtul și eucaliptul. Ca remediu a fost folosit în general pentru a stimula digestia și apetitul dar și ca antiseptic și analgezic în stomatologie. Sunt prezente și astăzi în remedii antibacteriene cu spectru larg pe streptococi, stafilococi, și pneumococ.

Efectul să antiviral a fost observat pe virusul herpetic, pe virusul hepatitei C și pe virusul gripal A. Este de asemenea utilizat în soluții inhalatoare, având un efect benefic asupra plămânilor atât în răceală și gripă cât și în cazul simptomelor de astm.

Ajungem la concluzia că nu degeaba cuișoarele sunt un condiment foarte agreat atunci când vine vorba de băuturi tradiționale cum este vinul fiert.

Produse care au în compoziție cuișoare dar și multe alte informații legate de beneficiile lor puteți găsi aici.

Lumea plantelor este de necuprins, atât de vastă încât la un moment dat te pierzi printre minunile pe care le poate face pentru sănătatea ta. Dar te asigur că nu vei regreta niciodată momentele în care alegi să previi, să vindeci sau să îți fortifici organismul apelând la natură.

Nimic din toate acestea nu trebuie să înlocuiască un stil de viață echilibrat cu o alimentație sănătoasă, cu mișcare și momente de relaxare, pentru acestea sunt cele mai bune medicamente pe care ni le putem administra.

Descoperă toate remediile naturale pentru răceală, gripă, afecțiuni virale din magazinul VVV!

 

Articol scris de Diana Mădălina Popescu - comunitatea VVV

Terapeut în nutriție și stil de viață

Life&Health Coach

Practician Terapie Florală Bach

O poți găsi pe Diana pe pagina ei de Facebook

#antivirale naturale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Superalimentele - aliații unei imunități de fier
3 Băuturi calde și aromate pentru întărirea imunității
Imunitate scăzută la schimbarea de sezon? Află tot ce trebuie să știi pentru întărirea imunității
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101