Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
 1. Viata Verde Viu
 2. Blog
 3. Hrana vie
 4. 25 de alimente care ucid celulele stem de cancer mai eficient decat chimioterapia si radiatiile

25 de alimente care ucid celulele stem de cancer mai eficient decat chimioterapia si radiatiile

O noua analiza stiintifica identifica 25 de alimente si plante care ucid celule stem cauzatoare de cancer.  Exista mii de compusi naturali care au fost studiati si s-a demonstrat ca au activitate anti-cancer, insa doar o mica parte dintre acesti

O noua analiza stiintifica identifica 25 de alimente si plante care ucid celule stem cauzatoare de cancer. 

Exista mii de compusi naturali care au fost studiati si s-a demonstrat ca au activitate anti-cancer, insa doar o mica parte dintre acestia au dovedit ca pot ataca si ucide celulele stem cauzatoare de cancer. Turmericul, de exemplu, a dovedit in nenumarate randuri ca are aceasta capacitate de "a ucide inteligent" tintind tumorile de la nivelul inimii.

Cercetari preclinice recente au descoperit ca ghimbirul contine un compus de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentul Taxol folosit in chimioterapie pentru uciderea celulelor stem de cancer la san. Chiar si unele alimente mai comune, precum afinele, s-a descoperit ca au proprietati speciale de ucidere a cancerului.

Un nou studiu publicat in revista Cercetari Anticancer intitulat "Produse naturale care ataca celulele stem de cancer" identifica aceasta categorie speciala de alimente care ucid cancerul, ca urmare a unei analize efectuate asupra literaturii existente, si enumera 25 de substante. Iata lista acestor alimente, impreuna cu sursele in care acestea pot fi regasite:

 1. Epigalocatehin-3-galata (EGCG) - Ceaiul verde
 2. 6-Gingerol - Ghimbir
 3. β-Caroten - Morcov, legume cu frunze verzi
 4. Baicaleina - Gura-lupului chinezesc
 5. Curcumina - Turmeric
 6. Ciclopamina - Crinul de porumb [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]
 7. Delfinidina - Afine, zmeura
 8. Flavonoide (Genisteina) - Soia, trifoiul rosu, cafea
 9. Gossypol - Seminte de bumbac [NU recomandam consumul acestei plante; este doar un exemplu care arata ca exista componente naturale care ucid celulele stem de cancer]
 10. Guggulsteron - Commiphora (arborele de mir)
 11. Isotiocianate - Legume crucifere
 12. Linalool - Menta
 13. Licopena - Grepfrut, rosii
 14. Parthenolide - Iarba fetei
 15. Perylill alcohol - Menta, cirese, lavanda
 16. Piperina - Piperul negru
 17. Placycodon saponina - Playycodon grandifloruim
 18. Psoralidina - Psoralea corylilyfolia
 19. Quercetina - Capere, ceapa
 20. Resveratrol - Struguri, prune, fructe de padure
 21. Salinomycin - Streptomyces albus
 22. Silibinin - Armurariul
 23. Acid ursolic - Cimbru, busuioc, oregano
 24. Vitamina D3 - Peste, galbenus, carne de vita, ulei din ficat de cod
 25. Withaferin A - Withania somnifera (ashwaganda)
lavanda
Lavanda

De ce sunt aceste substante atat de importante?

Principalul motiv pentru care terapiile conventionale cu radiatii si chimioterapie nu au reusit sa obtina rezultate semnificative in ratele de supravietuire ale cancerului este ca celulele stem de cancer sunt rezistente la aceste interventii. De fapt, chimioterapia, si mai ales radiatiile nu fac decat sa mareasca numarul si agresivitatea acestor celule ale tumorii, cu binecunoscutele efecte secundare de deteriorare a sistemului imunitar al pacientului.

Desi industria cancerului este inca reticenta sa introduca aceste descoperiri in serviciile de asistenta medicala standard (ceea ce este cu totul lipsit de etica), exista un numar tot mai mare de specialisti din domeniul sanatatii care nu intorc spatele adevarului si care sunt interesati de modalitati alternative de a preveni si trata cancerul prin utilizarea de alimente si/sau abordari pe baza de plante.

Iata cum noul studiu evidentiaza importanta celulelor stem de cancer:

Structura celulei stem de cancer arata ca initierea tumorii este guvernata de o subcategorie de celule distincte cu caracter stem, numite celule stem de cancer (CSC). CSC poseda proprietati de auto-regenerare si mecanisme intrinsece de supravietuire care contribuie la rezistenta tumorilor la medicamentele cele mai chimioterapeutice. Eșecul eradicarii CSC din timpul terapiei se postuleaza a fi cauza principala a recurentei tumorii si a metastazei. Studii recente s-au concentrat asupra intelegerii proprietatilor unice fenotipice ale CSC ale diferitelor tipuri de tumori, precum si asupra cailor de comunicare celulara care stau la baza regenerarii si rezistentei la medicamente.

In prezent, industria cancerului nu a reusit sa produca niciun singur medicament care sa atace populatia de celule stem de cancer din cadrul unei tumori, asa cum se confirma si de acest studiu:

Daca este adevarat ca raspunsul CSC este un criteriu vital pentru evaluarea tratamentului de cancer, inca nu exista medicamente de uz clinic ce pot ataca specific CSC.

Abilitatea de a ataca selectiv celulele de cancer si in special, celulele stem de cancer, lasand neatinse in acelasi timp celulele non-tumorale din tesut, este extrem de importanta.

Exista multe studii care analizeaza eficienta acestui tip de substante si cu siguranta acestea vor deveni un subiect de interes in tratamentul de cancer, pornind de la premiza ca prioritatea acestuia este de a ameliora suferinta oamenilor, nu de a castiga de pe urma pacientilor.

Sursa utilizata: http://www.greenmedinfo.com/blog/25-cancer-stem-cell-killing-foods-smarter-chemo-radiation#sthash.4PoVkix1.dpuf

#cancer #celule canceroase #celule stem canceroase #chimioterapia

Ce au mai parcurs alti cititori...

Afla cum poti mari proprietatile anti-cancer din broccoli
10 intrebari pe care sa le pui INAINTE de a accepta radioterapia pentru cancer
Studiu: Alimentatia vegana ucide celulele de cancer cu o eficienta de 8 ori mai mare decât in cazul unei diete standard

Ce spun cititorii despre "25 de alimente care ucid celulele stem de cancer mai eficient decat chimioterapia si radiatiile"

Nicolae20 March 2017 01:20Raspunde

Omul este încă foarte departe, de a putea cunoaşte şi înţelege în mod real, fantastica forţa şi putere a naturii. Există şansa ca omul să poată controla eficient activitatea de apariţie şi dezvoltare a celulelor maligne Celulele tumorale şi afecţiunile provocate de ele, reprezintă o problema complexă cu foarte multe necunoscute, iar aceasta face ca eforturile medicilor şi aşteptările pacienţilor să fie de multe ori zadarnice. Toate informaţiile deţinute până actual de om, despre celulele tumorale, sunt practic insuficiente de a putea rezolva eficient problemele legate de afecţiunile maligne. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să lărgim la maxim orizontul cunoaşterii, cu noi informaţii „cheie” în acest domeniu, iar eu nu am capitulat şi am făcut acest lucru, cu toată pasiunea şi forţa mea, în studiul de cercetare intitulat: „Totul despre celulele maligne şi combaterea lor” Iar acum, importanţa acestor noi descoperiri pot avea un impact decisiv pentru apărarea noastră anti-tumorală. Eu am făcut această lucrare nu pentru a impresiona pe cineva. Miza aici, ar putea fi oricând, chiar şi viaţa noastră. Am vrut ca lumea să ştie clar, în ce constă mecanismul care iniţiază apariţia şi dezvoltarea afecţiunilor maligne şi cine este practic principalul responsabil de această acţiune pentru ca omul să poată reorienta şi adapta strategia sa de apărare eficientă, preventivă şi defensivă, faţă de afecţiunile maligne, Nu este simplu să faci o lucrare de cercetare ştiinţifică aşa de amplă, într-un domeniu practic inaccesibil, situat dincolo de barierele cunoaşterii şi să reuşeşti totuşi, a scoate la lumină nişte mecanisme biologice necunoscute ale celulelor maligne şi nişte puncte „cheie” vulnerabile din comportamentul lor, care pot fi atacate selectiv. Nu am sponsor, iar costurile de editare sunt mari, mai ales pentru a susţine şi continua activitatea de cercetarea fundamentală şi aplicativă în acest domeniul al celulelor tumorale. Îmi pare rău că aceste noi informaţii şi soluţii despre celulele tumorale, nu pot să ajungă mai repede în circuitul public, pentru a le perfecţiona, pentru a le testate legal şi pentru a obţine licenţe de utilizarea lor. În timp ce multă lume tot speră şi tot aşteaptă de ani de zile, să apară ceva nou care să apere eficient sănătatea şi viaţa omului de această maladie nemiloasă, acum aceste informaţii noi, cu o astfel de importanţă publică, rămân ascunse printre hârtiile şi documentele mele, fără ca ele să aibă o şansă de a fi cunoscute şi mai ales de a fi în folosul omului. În acest sens caut o sugestie sau ajutor pentru a face cunoscute lumii, aceste noi informaţii pentru a continua această activitatea sau a edita una din cele patru cărţi scrise pe această temă intitulată “Viaţa mai presus de orice” care cuprinde totul despre celulele maligne şi combaterea lor (în 400 pag.). Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat. Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări Nicolae Gheorghe Ccnt_nicolae@yahoo.com Pitesti, Romania

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101