Studii ample au demonstrat faptul ca prin consumul de broccoli si a altor legume crucifere se poate diminua considerabil riscul dezvoltarii de celule canceroase. Insa un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a dezvaluit ca asocierea dintre broccoli si alte alimente sau condimente bogate in substanta numita mirosinaza - o enzima deosebit de importanta in lupta impotriva cancerului, gasita in special in broccoli - sporeste semnificativ beneficiile anti-cancerigene.
Oamenii de stiinta au studiat efectele consumului de broccoli singur si respectiv impreuna cu alte alimente bogate in mirosinaza. In timp ce broccoli singur, in special atunci cand este supus timp indelungat la temperaturi ridicate, fie prin fierbere sau prajire isi pierde aproape in totalitate doza de mirosinaza, totusi enzimele digestive si flora bacteriana din stomac pot digera eficient .
Insa atunci cand sunt adaugate alimente bogate in mirosinaza, precum germenii de broccoli, efectul este remarcabil.
Pentru a beneficia de efectele anticancer ale broccoli-ului la maxim, asezonati-l cu alte alimente precum germeni de broccoli, boabe de mustar, sau ridichi . La fel de eficiente sunt varza, conopida sau orice alte alimente din familia cruciferelor. "Cu cat e mai iute, cu atat e mai bine,inseamna ca este mai eficient." afirma Elizabeth Jeffrey,membra a echipei de studiu.
In esenta, alimentele numite mai sus reactioneaza cu substantele prezente in broccoli, fie el in stare cruda sau procesat termic pentru a produce mai mult sulforafan (abbr. SF-oligo element bogat in sulf ce prezinta proprietati antiinflamatorii, anticancer si antimicrobiale) ceea ce nu se traduce numai printr-o cantitate marita de sulforafan in sange dar si printr-o perioada mult mai mare de timp in care acesta ramane in sange pentru a lupta impotriva celulelor bolnave.
Adaugarea de mirozinaza in ecuatie duce la o digestie imbunatatita deoarece substantele anticancer sunt absorbite mult mai repede in sange - absorbtia incepe inca din intestinul subtire - si este realizata mult mai eficient.
Sursa:
www.naturalnews.com