Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Agrisele, tonicul vacantelor de vara

Agrisele, tonicul vacantelor de vara

Denumire stiintifica: Ribes uva-crispa sau Ribes grossularia. Denumire populara: pomusoare. Prezentare. Agrisul este un arbust cu o inaltime, la maturitate, cuprinsa intre 60 si 150 cm. Apartine familiei saxifragaceelor. Ramurile sale sunt spinoase

Denumire stiintifica: Ribes uva-crispa sau Ribes grossularia.

Denumire populara: pomusoare.

Prezentare. Agrisul este un arbust cu o inaltime, la maturitate, cuprinsa intre 60 si 150 cm. Apartine familiei saxifragaceelor. Ramurile sale sunt spinoase, iar frunzele, paroase, au forma lobata. Florile, de culoare verzuie sau roscata, de mici dimensiuni, apar la baza frunzelor in lunile aprilie si mai. Fructele, cunoscute sub numele de agrise, sunt comestibile, gustul fiind dulce-acrisor.

Reduse ca dimensiune, agrisele au forma ovoidala sau chiar sferica. Culoarea lor poate fi verzuie, galbuie sau chiar rosiatica. Recoltarea agriselor se face pe tot parcursul verii. Agrisul creste in zona montana si subalpina, prin tufarisuri si paduri. Apare si sub forma cultivata, agrisele fiind prelucrate, cu succes, in industria alimentara. Agrisele au si o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale si vitamine. In practica naturista, si nu numai, se face cura de agrise, ajungandu-se sa se consume, in curele de dezintoxicare, pana la 1 kg de agrise pe zi.

Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C si P, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar si acidul malic sau tartric, pectine.

Citeste si articolul: Ce este turmericul si la ce este bun?

Intrebuintari. Agrisele sunt fructe mult cautate de naturisti. Datorita continutului lor, foarte bogat in vitamine si saruri minerale, sunt recomandate in alimentatia copiilor, fiind socotite „fructul vacantelor de vara” petrecute la munte (agrisele sunt un excelent tonic-aperitiv, dar si un bun digestiv).

In practica medicinala curenta, agrisele sunt utilizate datorita calitatilor lor laxative si depurative. Au efecte, de asemenea, si in suferintele reumatice, in guta, in afectiunile cardiace. Totodata, sunt un bun regulator al activitatii digestive si hepatice, precum si un diuretic natural si eficient. Agrisele sunt recomandate, cu incredere, si in curele de slabire.

#agrisul #plante vindecatoare #Ribes uva-crispa

Ce spun cititorii despre "Agrisele, tonicul vacantelor de vara"

Bianca20 August 2014 12:06Raspunde

Agrisele sunt considerate ca fiind fructele minune pentru recapatarea vitalitatii organismului, sunt considerate un adev?rat "leac" pentru ficat si vezica biliara, având si importante influente asupra activitatii cardiovasculare.

Gogu curiosu20 March 2014 21:28Raspunde

M-ar interesa,locurile unde poate fi gasit in salbaticie,in Oltenia si Muntenia,denumirea padurii si localizare Multumesc

livia20 May 2014 21:45Raspunde

ce pretentii ai...du-te si le cauta!! si bunica avea in copilarie, mi-e dor de gustul lor...

Elisa29 June 2017 21:11Raspunde

Ai putea raspunde si intr-o mod mai educat. Ia vezi, poate iti reuseste.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101