Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Studiu: vegetarienii prezinta un risc de cancer mai scazut cu 45%

Studiu: vegetarienii prezinta un risc de cancer mai scazut cu 45%

Vegetarienii sunt mai putin predispusi la cancer decat consumatorii de carne, conform mai multor publicatii. Acestea au prezentat rezultatele unui studiu care arata ca vegetarienii au cu 45% mai putine sanse de a dezvolta cancer de sange (asa cum est

Vegetarienii sunt mai putin predispusi la cancer decat consumatorii de carne, conform mai multor publicatii. Acestea au prezentat rezultatele unui studiu care arata ca vegetarienii au cu 45% mai putine sanse de a dezvolta cancer de sange (asa cum este leucemia si limfoamele) si cu 12% mai putine sanse de a dezvolta orice alt tip de cancer.

Rezultatele au fost obtinute in urma a doua studii vaste, care au analizat ratele de cancer si obiceiurile alimentare a 61.566 oameni. Participantii au furnizat informatii despre regimul alimentar la inceputul studiului, iar cercetatorii i-au tinut sub observatie timp de 26 de ani pentru a evalua progresul cancerului. Din cele 20 de tipuri de cancer vizate, s-a observat un risc redus de cancer la stomac, vezica si de sange, la vegetarieni, si un risc redus de cancer ovarian la cei care au consumat peste in loc de carne.

Importanta fructelor si legumelor                                                                  

O parte a riscului manifestat de limitarea consumului de fructe si legume consta in faptul ca acest lucru duce la un consum mai mare de grasimi - cu alte cuvinte e ca si cum ai da o banana pe un burger. Alimentatiile cu continut mare de grasimi sunt asociate cu un risc mai mare de cancer la prostata, san si colon.

Vegetarienii (cei care consuma in special produse de origine vegetala, lactate si oua) si veganii (cei care consuma numai produse de origine vegetala si nu consuma nimic de origine animala) au colesterolul mai redus si in general au un indice de masa corporala mai scazut decat consumatorii de carne, astfel ca prezinta un risc mult mai mic de a dezvolta o boala cardiaca ischemica.

Este binecunoscut faptul ca fructele si legumele, impreuna cu cerealele, sunt factori principali de influenta pentru starea de sanatate si pierderea in greutate. Ai mai putine sanse sa ajungi supraponderal daca mananci produse pe care corpul le poate folosi si de care poate beneficia, decat atunci cand consumi produse toxice care doar se vor acumula la nivelul organelor.vegetarian

Consumul zilnic de fructe si legume

Este recomandabil sa consumi cinci portii de fructe si legume zilnic, desi multe persoane gasesc scuze pentru a nu face acest lucru.

Daca mananci mai putin de cinci portii din aceste alimente care combat bolile, ar fi bine sa faci o schimbare. Stai si te uiti la TV? Pune de-o parte chipsurile de cartofi (care nu pot fi considerate legume) si consuma mai bine un fruct proaspat.

Beneficiile fructelor si legumelor

Pe langa faptul ca reduc riscul de cancer, controland nivelul de colesterol si grasimi, fructele si legumele sunt o sursa bogata de antioxidanti, care inlatura radicalii liberi din corp. Radicalii liberi pot dauna structurii celulare si favorizeaza aparitia cancerului. Antioxidantii sunt prezenti in toate fructele si legumele, in unele produse animale, precum si in nuci si seminte crude.

Vrei o metoda simpla si rapida de a-ti face plinul de antioxidanti? Consuma din belsug fructe de padure! Nu numai ca sunt extrem de bogate in antioxidanti, dar contin si fitochimicale. Nu te speria de terminatia cuvantului, fitochimicalele sunt ceva bun. Acestea blocheaza dezvoltarea cancerului, insa vei pierde un important aliat contra cancerului daca iei numai suplimente cu antioxidanti, fara sa consumi alimente care contin si fitochimicale, ca fructele de padure. Afinele sunt printre cele mai eficiente arme contra radicalilor liberi si poate fi distractiv sa incerci sa le culegi singur!

Surse utilizate pentru acest articol:

http://www.bbc.co.uk/

http://www.nhs.uk

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http://blogs.naturalnews.com/study-vegetarians-45-less-likely-develop-cancer

#cancer #fructe #legume #studiu #vegetarieni

Ce au mai parcurs alti cititori...

Alimente, ierburi si alte substante naturale care omoara cancerul - mai sigure si mai eficiente decat orice medicament
Populatiile care nu consuma lactate sunt mai sanatoase
Cu cat ne poate prelungi viata consumul frecvent de fructe si legume?

Ce spun cititorii despre "Studiu: vegetarienii prezinta un risc de cancer mai scazut cu 45%"

nik06 June 2017 12:33Raspunde

Dacă vegetarienii (cu toate ramurile lor) reușesc ca doar prin alimentația lor să evite razele Gamma, să nu introducă pesticide în organism, să evite poluarea și chimizarea întregii existențe și să fenteze psihosomatica și epigeneza... atunci sunt de acord cu studiul. Însă, pot face vegetarienii cele enumerate mai sus? Pot dovedi ei, că prin simplul consum de vegetale, transcend efectelor degeneratoare ale radieției Gamma, ale pesticidelor, ale chimizării și poluării, ale somatizării traumelor psihologice și ale felului de viață (care nu se rezumă doar la ce băgăm în gură)?

Daniela Ciobanu25 April 2016 20:47Raspunde

Ce puteti spune despre acest articol: http://ipad.hotnews.ro/20906368? Multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101