AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Studiu: vegetarienii prezinta un risc de cancer mai scazut cu 45%

Vegetarienii sunt mai putin predispusi la cancer decat consumatorii de carne, conform mai multor publicatii. Acestea au prezentat rezultatele unui studiu care arata ca vegetarienii au cu 45% mai putine sanse de a dezvolta cancer de sange (asa cum este leucemia si limfoamele) si cu 12% mai putine sanse de a dezvolta orice alt tip de cancer.

Rezultatele au fost obtinute in urma a doua studii vaste, care au analizat ratele de cancer si obiceiurile alimentare a 61.566 oameni. Participantii au furnizat informatii despre regimul alimentar la inceputul studiului, iar cercetatorii i-au tinut sub observatie timp de 26 de ani pentru a evalua progresul cancerului. Din cele 20 de tipuri de cancer vizate, s-a observat un risc redus de cancer la stomac, vezica si de sange, la vegetarieni, si un risc redus de cancer ovarian la cei care au consumat peste in loc de carne.

Importanta fructelor si legumelor                                                                  

O parte a riscului manifestat de limitarea consumului de fructe si legume consta in faptul ca acest lucru duce la un consum mai mare de grasimi - cu alte cuvinte e ca si cum ai da o banana pe un burger. Alimentatiile cu continut mare de grasimi sunt asociate cu un risc mai mare de cancer la prostata, san si colon.

Vegetarienii (cei care consuma in special produse de origine vegetala, lactate si oua) si veganii (cei care consuma numai produse de origine vegetala si nu consuma nimic de origine animala) au colesterolul mai redus si in general au un indice de masa corporala mai scazut decat consumatorii de carne, astfel ca prezinta un risc mult mai mic de a dezvolta o boala cardiaca ischemica.

Este binecunoscut faptul ca fructele si legumele, impreuna cu cerealele, sunt factori principali de influenta pentru starea de sanatate si pierderea in greutate. Ai mai putine sanse sa ajungi supraponderal daca mananci produse pe care corpul le poate folosi si de care poate beneficia, decat atunci cand consumi produse toxice care doar se vor acumula la nivelul organelor.vegetarian

Consumul zilnic de fructe si legume

Este recomandabil sa consumi cinci portii de fructe si legume zilnic, desi multe persoane gasesc scuze pentru a nu face acest lucru.

Daca mananci mai putin de cinci portii din aceste alimente care combat bolile, ar fi bine sa faci o schimbare. Stai si te uiti la TV? Pune de-o parte chipsurile de cartofi (care nu pot fi considerate legume) si consuma mai bine un fruct proaspat.

Beneficiile fructelor si legumelor

Pe langa faptul ca reduc riscul de cancer, controland nivelul de colesterol si grasimi, fructele si legumele sunt o sursa bogata de antioxidanti, care inlatura radicalii liberi din corp. Radicalii liberi pot dauna structurii celulare si favorizeaza aparitia cancerului. Antioxidantii sunt prezenti in toate fructele si legumele, in unele produse animale, precum si in nuci si seminte crude.

Vrei o metoda simpla si rapida de a-ti face plinul de antioxidanti? Consuma din belsug fructe de padure! Nu numai ca sunt extrem de bogate in antioxidanti, dar contin si fitochimicale. Nu te speria de terminatia cuvantului, fitochimicalele sunt ceva bun. Acestea blocheaza dezvoltarea cancerului, insa vei pierde un important aliat contra cancerului daca iei numai suplimente cu antioxidanti, fara sa consumi alimente care contin si fitochimicale, ca fructele de padure. Afinele sunt printre cele mai eficiente arme contra radicalilor liberi si poate fi distractiv sa incerci sa le culegi singur!

Surse utilizate pentru acest articol:

http://www.bbc.co.uk/

http://www.nhs.uk

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http://blogs.naturalnews.com/study-vegetarians-45-less-likely-develop-cancer

Like Share Share Tweet27072 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: cancer, fructe, legume, studiu, vegetarieni,

Comentarii recente:
Daniela Ciobanu25 April 2016 20:47Raspunde

Ce puteti spune despre acest articol: http://ipad.hotnews.ro/20906368? Multumesc!

nik06 June 2017 12:33Raspunde

Dacă vegetarienii (cu toate ramurile lor) reușesc ca doar prin alimentația lor să evite razele Gamma, să nu introducă pesticide în organism, să evite poluarea și chimizarea întregii existențe și să fenteze psihosomatica și epigeneza... atunci sunt de acord cu studiul. Însă, pot face vegetarienii cele enumerate mai sus? Pot dovedi ei, că prin simplul consum de vegetale, transcend efectelor degeneratoare ale radieției Gamma, ale pesticidelor, ale chimizării și poluării, ale somatizării traumelor psihologice și ale felului de viață (care nu se rezumă doar la ce băgăm în gură)?

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE