Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Dezvoltare personala
  4. Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

S. S. Kresge, fondatorul unui imens imperiu ce numără aproape 1 000 de magazine care‑i poartă numele, era înzestrat cu un entuziasm calm şi calculat, care i‑a permis să depăşească obstacolele şi să obţină rezultate spectaculoase.

 S. S. Kresge, fondatorul unui imens imperiu ce numără aproape 1 000 de magazine care‑i poartă numele, era înzestrat cu un entuziasm calm şi calculat, care i‑a permis să depăşească obstacolele şi să obţină rezultate spectaculoase. Acest om deosebit a trăit aproape 100 de ani, iar prin acţiunile lui filantropice au fost ajutaţi mii de oameni.

Povestea lui Kresge este în spiritul tradiţiei americane; de la sărăcie la realizare, graţie virtuţilor acestui olandez din Pennsylvania — eforturi susţinute, cumpătare, onestitate absolută, credinţă şi entuziasm.

S. S. Kresge a fost un creştin devotat, o persoană cu simţ practic şi cu gândire ageră. Când Universitatea Harvard i‑a oferit o distincţie şi el urma să susţină un discurs de mulţumire, s‑a ridicat în picioare şi a spus: „N‑am făcut nici un cent vorbind.“ Şi s‑a aşezat la loc. A fost probabil cel mai scurt discurs ţinut vreodată la această universitate.

Pe parcursul vieţii, a câştigat circa 200 de milioane de dolari, dar pe cei mai mulţi din ei i‑a donat. Niciodată nu a neglijat demnitatea oamenilor sau pe Dumnezeu:

Am încercat să fac din lumea asta un loc mai bun decât cel pe care l‑am găsit.“ Odată, l‑am întrebat care este secretul uluitoarei sale vieţi.

„Filosofia mea e simplă“, a spus el. „Culcă‑te devreme; scoală‑te devreme; nu mânca prea mult; munceşte din greu; ajută‑i pe oameni; nu lăsa pe nimeni să‑ţi ia ceea ce ai; vezi‑ţi de treburile tale; fii entuziast; şi nu uita niciodată de Dumnezeu.“

Datorită acestei filosofii simple, viaţa lui a fost un proces continuu de construcţie, desfăşurat cu entuziasm şi credinţă.

„Când începi de jos şi înveţi să te caţeri, totul devine uşor“, a declarat dl Kresge.

Cu siguranţă, dacă ai caracterul, curajul, credinţa şi entuziasmul necesare pentru a merge mai departe. Această capacitate este susţinută şi stimulată foarte mult de entuziasmul înnăscut, care ne ajută să depăşim obstacolele. Care obstacole? Tot ce stă în calea unei vieţi mai bune, a adevăratului succes, a motivaţiei pe care v‑a dăruit‑o Dumnezeu de a face tot ce puteţi cu calităţile pe care le posedaţi.

De curând, după ce am ţinut un discurs, o femeie a venit la mine. Am descoperit că era o fostă colegă de liceu. „Norman,“ mi‑a spus ea, „te‑am studiat în timp ce te ascultam. Ai realizat foarte mult, având în vedere puţinul de la care ai plecat.“ La început m‑am simţit prost. Apoi mi‑am dat seama că remarca ei era, de fapt, un compliment. Dacă la început n‑aveţi prea multe, dar faceţi tot ce puteţi cu puţinul pe care‑l aveţi, rezultatul poate fi de‑a dreptul uluitor. Fiţi hotărât şi mergeţi mai departe.

Entuziasmul dezvoltă şi menţine hotărârea, care este de o importanţă vitală pentru depăşirea obstacolelor care stau în calea unei vieţi mai bune. M‑a impresionat extraordinar povestea Mahaliei Jackson, una dintre cele mai cunoscute interprete de cântece religioase din Statele Unite.

A avut de depăşit nenumărate obstacole, dar avea o minte hotărâtă, entuziasm şi credinţă în Dumnezeu. Aşadar, avea tot ce e nevoie pentru a merge mai departe. Mahalia Jackson, iniţial o femeie foarte săracă, a ajuns să cânte în faţa unor mulţimi vaste şi entuziaste din Palatul Sporturilor din Berlin, Albert Hall din Londra şi în multe alte săli de concerte din lume. A copilărit în New Orleans, unde tatăl ei lucra în timpul săptămânii la bazinele riverane, iar duminică era preot.

Familia ei era extrem de săracă. Ea nu avea cine ştie ce studii, nici măcar o educaţie muzicală elementară. Dar a auzit muzica de la spectacolele date pe vapoarele de pe Mississippi. Asculta fascinată extraordinarele trupe de jazz. Simţea că se trezeşte ceva în ea şi până la urmă şi‑a dat seama că fusese înzestrată cu o voce extraordinară. De la primii fiori pe care i‑a simţit cântând în corul bisericii, unde vocea ei magnifică se înălţa în cântece bisericeşti impresionante, a parcurs, pas cu pas, drumul către adevăratul succes. Una dintre înregistrările ei s‑a vândut în opt milioane de exemplare.

Ce vrei să fii?“, întreabă ea.

Unde vrei să mergi? Dumnezeu te va înălţa până acolo.“ Dar există o condiţie: „Trebuie să fii hotărât.“ Mahalia spune că dacă Dumnezeu a reuşit s‑o înalţe pe ea deasupra ciuberelor cu apă de pe digul din Louisiana, dacă El a reuşit să‑i ridice genunchii de pe podelele pe care le freca, dacă El a reuşit s‑o înalţe deasupra suferinţelor rasei ei, atunci el „Vă poate înălţa şi pe dumneavoastră.“ E adevărat.

Nu există niciun om pe care credinţa să nu‑l poată înălţa mai presus de orice scop pe care l‑ar fi sperat sau imaginat vreodată. Dar trebuie să ai o minte hotărâtă. Apoi vei câştiga lupta cu slăbiciunea, cu suferinţele, cu tine însuţi. Prin urmare, trebuie să fii înţelept; să fii unul dintre aceia care‑şi construiesc o viaţă adevărată.

forta entuziasmului

Povestea Mahaliei Jackson este încă o ilustrare a unui fapt inspirator. În viaţă poţi obţine tot ceea ce vrei dacă ai acel entuziasm care te ajută să depăşeşti obstacolele. Cu ajutorul credinţei, te poţi înălţa. Entuziasmul dărâmă barierele ce stau în calea unei vieţi mai bune.

Barierele aflate în calea unei vieţi mai bune sunt multe şi variate. Desigur, există frica. Aceasta este un obstacol serios. Iar pe lângă frică, există şi prudenţa. O prudenţă moderată este un lucru înţelept, dar nu trebuie să fiţi prea prudent. Oamenii fricoşi, timoraţi, exagerat de prudenţi nu depăşesc niciodată obstacolele dincolo de care se află adevăratele valori extraordinare ale acestei lumi.

#credinta #Curtea Veche Publishing #entuziasm #perseverenta #Vincent Norman Peale

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 pasi ca sa-ti transformi visele in realitate
Curajul de a fi tu insuţi
Motive pentru a zâmbi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101