REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 8 poziţii de Yoga benefice în calmarea durerilor de spate

8 poziţii de Yoga benefice în calmarea durerilor de spate

Stăm prea multe ore la birou sau în faţa televizorului şi acest lucru ne cauzează dureri frecvente de spate. Iată câteva poziţii de yoga care te vor ajuta mult!

Potrivit statisticilor, aproximativ două treimi din populaţie au dureri de spate la un moment dat în viaţă. Foarte mult, nu-i aşa? Durerile de spate ne pot afecta în mod negativ stilul de viaţă şi sănătatea. Pe de o parte, nu mai putem face activităţile pe care altă dată le executam cu uşurinţă, iar pe de altă parte putem cădea în capcana medicamentelor cu rol anelgezic, care calmează durerea pe moment, dar care au multe alte efecte secundare, cum ar fi probleme cu stomacul.

Aceste poziţii de yoga îţi pot alina durerea şi chiar pot rezolva problemele spatelui. Yoga este o modalitate plăcută şi eficientă de îmbunătăţire a sănătăţii şi a calităţii vieţii.

Aproape fiecare poziţie de yoga poate fi modificată astfel încât să o poţi face indiferent de gradul de mobilitate pe care îl ai. Este indicat să te asiguri că ai făcut o uşoară încălzire înainte de a executa aceste poziţii de întindere. Muşchii încălziţi vor fi mai maleabili, iar riscul unor accidentări va fi redus. O plimbare sau mersul pe bicicletă poate fi o încălzire bună. Bineînţeles, înainte de a începe orice fel de rutină, estre recomandat să ceri sfatul medicului.

De ce vei avea nevoie?

O suprafaţă plană, un prosop, o saltea de yoga

Cum trebuie să procedezi?

Stai în fiecare poziţie cel puţin 60 de secunde. Dacă rezişti mai mult, este foarte bine. Este, de asemenea, foarte important să îţi controlezi respiraţia în timpul exerciţiilor, fapt care îţi va permite să execuţi o întindere mai profudă şi să ai o postură mai bună. Aceste exerciţii durează aproximativ 10 minute, pentru că trei dintre ele se fac pe fiecare picior.

1.Poziţia copilului

Aceasta este poziţia cu care este indicat să începi rutina ta de calmare a durerilor de spate. Te ajută să îţi intinzi bine coloană şi să detensionezi muşchii. Durerile de spate sunt cauzate de compresia coloanei, atunci când stăm mult timp pe scaun sau la birou. Este o poziţie simplă şi foarte relaxantă.

2. Poziţia văcuţei

Stai exact ca în poziția din imagine, cu încheieturile mâinilor pe linia umerilor și genunchii sub șolduri. Inspiră și împinge pieptul înainte, cu capul ridicat și privirea drept în sus. Nu îndoi foarte mult spatele pentru vor apărea dureri.

3. Poziţia pisicii

Din poziția văcuței, expiră și împinde abdomentul în spate, arcuind coloana.

Aceste două poziţii se concentrează asupra îmbunătăţirii mobilității spatelui. Rigiditatea muşchilor este o altă cauză foarte comună a durerilor de spate. Unul dintre beneficiile acestei poziţii este acela că te învaţă cum ar trebui să fie aliniată corect coloana. În zilele noastre, petrecem prea mult timp în faţa televizorului sau a calculatorului, iar coloana are de suferit. Această postură poate face minuni pentru durerile de spate.

4. Poziţia câinele cu faţa în jos

Această poziţie te va ajuta să îţi întinzi nu doar coloana vertebrală, ci întregul lanț posterior. Uneori, durerea nu este cauzată de o problemă a spatelui. Dacă picioarele și șoldurile sunt încordate, coloana vertebrală poate fi forțată într-o poziție nefirescă. Poziţia căinelui va întinde aceşti mușchi pentru a-ţi calma durerea de spate.

5. Răsucirea coloanei (pe fiecare parte)

Avem aici de a face cu o mişcare care rotește coloana vertebrală de sus în jos pentru a obține o întindere completă a acesteia şi te ajută, de asemenea, la ameliorarea compresiei coloanei şi îmbunătăţirea poziției.

6. Genunchii la piept

Întinde-te pe spate și trage ambii genunchi la piept, ținându-i apropiați cu ajutorul brațelor, ca în poză. Relaxează muchii și stai cu spatele întins. Leagănă-te dintr-o parte în alta, pentru a crește senzația de relaxare. Este un exercițiu eficient atât pentru ameliorarea durerii de spate, cât și a disconfortului gastrointestinal.

7. Răsucire simplă (pe fiecare parte)

Întinde-te pe spate, adu un genunchi spre piept și trece-l peste celălalt picior. Întinde mâna de pe aceeași parte, în afară.

Această poziție este reconfortantă, deoarece eliberează mușchii de tensiune. Răsucirea poate fi o terapie pentru spate, ameliorând durerile.

8. Poziția cobrei

Întinde-te pe burtă, așază palmele pe podea direct pe linia coatelor (ca în poză) și împinge coatele către mijloc. Lasă dreaptă jumătatea inferioară a corpului și apasă podeaua cu vârful degetelor de la picioare. Această poziție întărește spatele, coapsele și umerii în timp ce întinde partea superioară a corpului.

Pentru a te relaxa şi a detensiona muşchii, poţi reveni la final tot în poziţia copilului.

Atenţie! Nu te forţa să execuţi o poziţie dacă simţi că ceva nu e în regulă. Mobilitatea muşchilor se formează treptat, prin exerciţii repetate.

 

SURSE

https://skinnyms.com/yoga-positions-for-lower-back-pain/

#dureri de spate #pozitii de yoga

Ce au mai parcurs alti cititori...

3 exercitii pentru a trata durerea de spate
Cum sa ameliorezi durerile de spate fara a folosi medicamente ce implica riscuri
Aparitia durerilor lombare si relatia neasteptata dintre sciatica si colesterol pe care prea putini o banuiesc
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101