Fara nici un dubiu, ficatul este cel mai important organ din corp pentru detoxifiere. Acesta ajuta la digerarea si metabolizarea grasimilor si detoxifica corpul de poluari, aditivi alimentari sau alte toxine. Aici puteti gasi 4 plante care va ajuta sa va curatati ficatul:
Armurariul (Silybum Marianum)
Principalul ingredient medical din armurariu este numit silimarina. Acest compus protejeaza ficatul prin inhibarea substantelor daunatoare care deterioreaza celulele din el. Silimarina stimuleaza de asemenea regenerarea celulelor din ficat ceea ce ajuta la refacerea ficatului dupa deteriorare. Silimarina ajuta in preventia epuizarii nutrientului glutation – unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru detoxifierea ficatului.
Silimarina din semintele de armariu nu este solubila in apa asa ca nu se distileaza bine in ceai. Mai bine folositi un extract standardizat cu un gramaj de 140 g de silimarina pentru protejarea si curatarea ficatului.
Radacina de papadie
Natura creste o farmacie intreaga specifica pentru ficat in fiecare an. Iar aceasta buruiana detestata de majoritatea gradinarilor pentru insistenta cu care se incapataneaza sa reziste este una dintre cele mai bune ierburi pentru ficat oferite de mama natura.
Revista australiana ``Medicina plantelor``a mentionat 2 studii care au aratat proprietatile papadiei pentru regenerarea ficatului cand acesta sufera de icter, inflamatii , hepatita si indigestie. Daca te decizi sa folosesti radacina de papadie in curatarea ficatului, ia zilnic capsule cu o cantitate intre 500 si 2000 mg. Alternativ, poti sa faci un decoct prin folosirea a 2 lingurite de praf de radacina de papadie la o cana de apa. Pune-o la fiert si las-o sa faca infuzie timp de 15 minute. Bea o ceasca de 3 ori pe zi.
Cititi mai multe despre papadie in articolul: Papadia: o centrala energetica pentru curatenia de primavara
Anghinare (Cynara Scolymus)
Anghinarea contine compusi numiti acizi cafeilchinici despre care s-a descoperit ca au efecte puternice de regenerare a ficatului similare cu cele ale armurariului.
Anghinarea se gaseste de obicei sub forma de capsule. Dozele variaza intre 300 si 500 mg pe zi.
Curcuma (Curcuma longa)
Curcuma sau turmericul, este un condiment foarte folosit in curryul indian si ajuta in regenerarea celulelor ficatului dar si in curatarea acestuia de toxine. Curcuma creste de asemenea si productia de fiere si ajuta la eliminarea toxinelor si la reducerea inflamatiei ficatului. In studiile facute s-a aratat ca poate creste nivelele a doua enzime ajutatoare care ajuta reactiile din faza a 2-a de detoxifiere a ficatului .
Curcuma se gaseste sub forma de capsule si tablete, uneori sub denumirea de "curcumin" care este ingredientul cheie in aceasta. Citeste instructiunile de pe ambalaj. Poti sa adaugi curcuma macinata la supe, tocanite si alte mancaruri. Mai multe despre Curcuma in articolul : Curry (Curcuma)
Îți place verdele? Atunci, susține Viața Verde Viu! Ți-am pregătit o colecție de sacoșe cu poftă de sănătate. Poți să le comanzi chiar aici https://viataverdeviu.ro/sacose-din-bumbac
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/4-herbs-to-cleanse-your-live.html - ficatul
necesar de stiut