Condimentele sunt folosite pe scara larga pentru intarirea sanatatii si inducerea unei stari de bine. Astfel oricine cauta un stil de viata mai sanatos va gasi de mare ajutor folosirea condimentelor in prepararea hranei. Si tot ce trebuie sa faca este sa adauge cateva grame din aceste mirodenii in mancare.
Condimentele sunt indicate oricui are nevoie de o detoxifiere a ficatului, colonului, rinichilor sau a sistemului limfatic. Lumea inconjuratoare este intesata de toxine, factori poluanti si bacterii daunatoare. Cautam cu totii o modalitate de a contracara efectele distructive ale mediului, ce afecteaza, in mod deosebit, persoanele mai sensibile, care deja sufera de afectiuni sau sunt in etate.
Numerosi indivizi urmeaza in fiecare zi tratamente medicamentoase create de mana omului; o idee mult mai buna ar fi sa gasim un echilibru intre natural si artificial in scopul obtinerii unei sanatati si a unei stari de bine optime.
Exemple de condimente benefice si efectul lor asupra organismului
Turmeric – este un antioxidant puternic ce ar trebui combinat cu piperul pentru a avea eficienta maxima. Antioxidantii ajuta organismul sa se autoregenereze dupa ce a fost supus la un exces de toxine.
Nucsoara – aceasta mirodenie – folosita pe scara larga – se obtine dintr-o specie de planta perena asemanatoare trestiei si este adesea folosita pentru prepararea diverselor bauturi si dulciuri in special in timpul sarbatorilor de iarna. Poate stimula circulatia sangelui si eliminarea celulelor toxice, nesanatoase din corp.
Piper – condimentele picante ajuta la accelerarea metabolismului si stimularea circulatiei sangelui, fapt valabil si in cazul piperului. Acest condiment mai este folosit cu succes si pentru dezinfectarea zgarieturilor si taieturilor superficiale.
Ghimbir – este ideal pentru atenuarea durerilor si a problemelor digestive precum greata. Substantele nutritive provenite din alimentatie sunt asimilate mai usor cand ghimbirul este adaugat intr-o reteta.
Trifoi rosu – folosit pentru atenuarea senzatiilor ce preced menstruatia, a problemelor din timpul menopauzei si pntru curatarea sangelui. Se crede ca mai induce un sentiment de relaxare, favorizand un somn odihnitor.
Usturoi – des utilizat in scopul prevenirii starilor gripale, a virozelor, a pneumoniei in timpul lunilor de iarna, dar si pentru intarirea sistemului imunitar. Usturoiul reduce nivelul colesterolului, presiunea sangelui si nivelul glucozei din sange. Acest condiment detine numeroase alte proprietati benefice, prin urmare va recomandam sa va documentati mai mult despre usturoi in cazul in care ati fost diagnosticati cu o boala contagioasa ori cu un alt gen de afectiune.
Rozmarin – stimuleaza circulatia sangelui, buna functionare a sistemului nervos – cel mai important sistem din organism ce include creierul si coloana vertebrala.
Patrunjel – sprijina organismul in procesul sau de curatare datorita unui nivel ridicat de clorofila. Mai ajuta si la atenuarea durerii artritice si afectiunilor cardiovasculare deoarece contine un important acid gras Omega 3 – acidul alfa-linoleic.
Cimbru – este o izma ce contine calciu, fier si mangan si prezinta proprietati antiseptice si antibacteriene. Ajuta la calmarea afectiunilor respiratorii.
Cuisoare – adauga cuisoare in mancare daca suferi de dureri dentare. Cuisoarele atenueaza si alte dureri din corp si, in acelasi timp, stimuleaza digestia.
Rezultate neasteptate
Foarte multi oameni incearca sa-si purifice mintea, sufletul, corpul si ar face orice pentru a obtine aceasta purificare. Barbati, femei, tineri sau oameni in varsta impreuna cu cei care se axeaza mult mai mult pe sanatatea atinsa pe cale naturala pot avea parte de curatarea si de forta mult visate prin adaugarea de condimente in mancare – o metoda cat se poate de simpla.
Mintile creative mai adora si sa incalce regulile gastronomice si sa schimbe o reteta fiindca nu stii niciodata ce vei dobandi in final!
Care sunt condimentele preferate pe care le folositi in prepararea hranei?
Surse utilizate:
http://www.naturalnews.com/045809_herbal_medicine_spices_/optimal_health.html - condimentele sanatoase
Sumacul este o mirodenie, folosita foarte mult in buc?t?ria arab? si turceasc?, în preparatele pe baz? de orez, se combin? cu ceap? proasp?t t?iat?, la salatele de crudit??i, în preparate din carne de vita ?i pui, sau chiar în kebab. Sumacul combate obezitatea, consumul preparatelor condimentate cu sumac fiind benefice pentru persoanele care lupt? cu kilogramele în plus.