Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Unul din sase cancere este cauzat de infectii tratabile

Unul din sase cancere este cauzat de infectii tratabile

Unul din sase cancere este cauzat de infectii tratabile

Infectiile provoaca aproximativ 2 milioane de cazuri de cancer pe an si sunt responsabile de circa 1,5 milioane din 7,5 milioane de morti datorate cancerului in intreaga lume, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Oncology.

"Infectiile cu anumiti virusi, bacterii si paraziti sunt unele dintre cele mai mari si mai usor de prevenit cauze de cancer la scara mondiala” au scris cercetatorii.

Cercetatorii au examinat o larga varietate de cazuri de cancer consemnate in scris, inclusiv o baza de date privitoare la incidenta a 27 de tipuri de cancer din 184 de tari. Ei au descoperit ca in 2008, aproximativ 16% dintre toate cancerele diagnosticate ar putea fi atribuite infectiilor. Rata cancerelor induse de infectii a fost in medie de trei ori mai mare in tarile in curs de dezvoltare decat in tarile mai bogate, dar specificul  a variat foarte mult.

De exemplu doar 3,3 procente din cancerele din Australia si Noua Zeelanda pot fi atribuite infectiilor, comparat cu un uluitor 32,7 procente din toate cancerele din Africa Subsahariana.

Aproape toate cancerele privitoare la infectii au fost cauzate de unul din patru agenti infectiosi: Helicobacteri pilori, o bacterie a tractului gastrointestinal; papilovirusul uman (HPV) si virusurile hepatita B si C.

Acesti microbi sunt in mare parte responsabili pentru cancerele gastrice, cervicale si hepatice. Aproximativ 50% din cancerele conectate cu infectiile la femei se petrec in cervix, in timp ce aproximativ 80% din cele ale barbatilor se petrec in ficat, stomac si colon.
Simpla infectie cu unul dintre microbii corelati cu cancerul nu garanteaza totusi dezvoltarea de cancer.

”Un lucru pe care cancerele asociate cu infectiile il au in comun este ca este necesara infectia cronica”, a spus cercetatorul Martyn Plummer. “Ia zeci de ani pentru ca infectia sa progreseze la cancer”.
Multi comentatori au notat ca descoperirile dau sperante pentru o dramatica reducere a ratei globale de cancer.

“Aplicarea metodelor existente de sanatate publica pentru prevenirea infectiei, cum sunt de pilda vaccinarile, practici mai sigure de injectare, sau tratementele antimicrobiene ar putea avea un substantial efect asupra poverii viitoare a cancerului la nivel mondial”, au scris cercetatorii.

“Descoperirile arata potentialul pentru programe preventive si terapeutice in tarile mai putin dezvoltate pentru a reduce semnificativ povara globala a cancerului si vastele disparitati dintre regiuni si tari”, a spus Goodarz Danaei de la Harvard, care nu a fost implicat in studiu.

“Intrucat sunt disponibile vaccinuri eficiente si relativ ieftine pentru HPV si HBV, acoperirea sporita ar trebui sa fie o prioritate pentru sistemele publice de sanatate din tarile puternic impovarate de cancer”.

hpv cancer

Sursa foto : https://goo.gl/nfPyR0

O noua presiune pentru vaccinarea HPV?

Danaei nu a fost singur in a raspunde la studiu cu o chemare pentru un uz sporit al vaccinului controversat si potential periculos HPV. Referitor la injectia HPV, Otis Brawley  de la American Cancer Society(ACS) a spus "cu cat mai multi oameni, barbati si femei, vaccinezi, cu atat este mai probabil ca sa capeti o populatie care nu are boala".
Multe tari recomanda acum vaccinul HPV pentru toate fetitele de 11 si 12 ani, sau pentru femeile nevaccinate sub 27 de ani. Tot mai multe agentii, inclusiv Centrele Statelor Unite pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (U.S.Centers for Disease Control and Prevention -CDC), il recomanda acum pentru si pentru baieti. Dar un studiu din 2011 din Annals of Medicine a avertizat ca aceasta presiune pro-vaccinare ar putea fi cauzata de preocupari financiare si rea vointa.

Autorii au avertizat in special despre faptul ca testele clinice ale vaccinului Gardasil de la Merck a utilizat doua placebo diferite ca un mod de a ascunde adevaratele rate ale efectelor secundare serioase si ca vaccinurile nu s-au dovedit niciodata eficiente in coborarea ratelor cancerului cervical sau a mortalitatii acestui tip de cancer.

"Profesia medicala a prezentat informatii partiale publicului, adica intr-un mod care sa genereze frica, promovand astfel preluarea vaccinarii”, au scris cercetatorii Lucija Tomljenovic si Christopher Shaw de la University of British Columbia-Vancouver.

"Entitatile medicale si de reglementare din toata lumea continua sa furnizeze informatii incorecte privitoare la riscul de cancerul cervical si utilitatea vaccinurilor HPV, facand astfel imposibil de realizat consensul informat privitor la vaccinare”.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.guardian.co.uk

http://www.cbsnews.com

http://www.naturalnews.com - cancer

#argila #cancer #hpv #infectii #tratabil

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 lucruri pe care orice femeie e bine sa le stie despre anticonceptionale
6 elemente nutritive esentiale in tratarea cancerului la prostata
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza: carnea procesata cauzeaza cancer
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101