Tratamentele conventionale ale cancerului nu functioneaza la femeile cu cancer la san. Femeile cad intr-o masina industriala a cancerului doar pentru a fi aruncate afara la celalalt capat, vatamate permanent si totusi cu nici o asigurare rezonabila a supravietuirii pe termen lung. Lordul Maurice Saatchi indeamna la schimbarea legii privitoare la tratamentul anticanceros din Anglia. El descrie legea actuala ca pe “o bariera impotriva progresului in vindecarea cancerului” si spune ca doctorii sunt impiedicati sa incerce noi forme de tratament, sub amenintarea ca vor fi dati in judecata.
El a spus la televiziunea publica: “Tratamentele actuale pentru femei sunt medievale, degradante si ineficiente. Femeile se gandesc la cea mai rea parte a tratamentului ca fiind pierderea parului, dar aceasta este vestea buna. Vestea mai putin buna este efectul medicamentelor – greata, voma, oboseala – dar si acestea sunt vesti bune. Vestile cu adevarat rele sunt ca efectele medicamentelor asupra sistemului imunitar al femeilor permit infectiilor fatale sa patrunda in organism. Femeile au atunci aceleasi sanse sa moara datorita infectiilor pe cate sanse au sa moara de cancer”.
Sunt legi care fac imposibil pentru oncologi sa iasa din normele stabilite in tratarea oricarui fel de cancer. De fapt pedepsele sunt severe si ar putea insemna procese, ca si pierderea permanenta a slujbei si/sau permisului de practica medicala. Orice deviere din partea doctorilor de la procedura standard este probabil sa duca la faptul de a fi gasit vinovat de neglijenta medicala. Aceasta a dus la tratamentele brutale asupra femeilor din partea oncologilor si radiologilor, predominant barbati.
Cand lordul Saatchi a facut remarca despre metodele medievale, el nu si-a ales termenii cu usurinta. In acele zile, tortionarii obisnuiau sa vizeze sanii femeilor, adesea smulgandu-i din piept. Cel putin chirurgii folosesc un bisturiu si anestezic, dar unor femei le sunt inlaturati sanii din motive preventive, atat de disperate sunt acestea pentru a evita cancerul de san si tratamentele brutale care le asteapta.[1]
Oncologia ortodoxa nu este onesta cu ea insasi, asa ca este dificil de crezut ceea ce spun oncologii despre cancerul la san(sau despre orice alta forma de cancer, in ceea ce priveste aceasta chestiune), deoarece rezultatele testelor cu medicamente pentru a justifica tratamentele sunt cu regularitate efectuate pentru a ascunde partinirea si a face medicamentele sa para mai eficiente sau mai putin toxice decat sunt ele in realitate. Potrivit unui studiu “Partinirea in raportarea punctelor finale ale eficacitatii si toxicitatii in testele aleatorii, clinice pentru femeile cu cancer la san”, publicat in ianuarie 2013 in Analele de Oncologie, cercetatorii de la Universitatea din Toronto au gasit ca in 164 de teste clinice aleatorii de faza III o treime au fost raportate pozitive, in ciuda faptului ca nu au satisfacut obiectivul principal, prin accentuarea altor rezultate, mai putin importante. “Aceste rapoarte au fost partinitoare si au folosit “zapacirea” pentru a ascunde aceasta partinire”, au scris autorii. Unele studii chiar au schimbat obiectivul principal la jumatatea testarii, posibil din cauza ca rezultatele timpurii sugerau ca testul va esua.[2]
Cercetatorii au mai gasit dovezi de partinire in raportarea efectelor secundare toxice ale medicamentelor utilizate in doua treimi din teste. In acele cazuri, descoperirile toxicitatii inalte au fost omise din rezumatele si concluziile testelor, si in loc de a fi raportate, au fost ingropate “in paragrafele scrise cu litere minuscule” ale articolului. Oamenii de stiinta din domeniul medical au fost prinsi pictand o imagine exagerat de roza a medicamentelor lor pentru scopurile proprii, ceea ce inseamna pentru scopurile dictate de companiile care le plateau facturile.
Mare parte tratamentului de cancer se bazeaza pe cercetare afectata de frauda.
Intr-un studiu publicat in Nature, in martie 2012, cercetatorii au incercat sa reproduca rezultatele a 53 de studii de baza preclinice in domeniul cancerului. Dintre aceste 53 de studii, doar sase au fost reproductibile. In noua sa carte, Industria Farmaceutica Rea, dr. Goldacre da un sonor avertisment asupra faptului ca producatorii de medicamente sunt cei ce finanteaza testele asupra propriilor lor produse. Unul dintre cele mai larg recunoscute si adevarate teste ale dovedirii stiintifice este cand aceste studii aratand rezultate pozitive pot fi si sunt reproduse de catre cercetatori independenti – nu cercetatori alesi sau platiti de catre producatorii de medicamente oferind descoperirea initiala.
“Medicamentele sunt testate de catre oamenii care le produc prin teste slab proiectate, in numere fara speranta de mici, pe pacienti ciudati si nereprezentativi, si analizate utilizandu-se tehnici care sunt gresite prin insasi proiectarea lor, intr-un astfel de mod incat ele exagereaza beneficiile tratamentelor”, scrie Goldacre in cartea sa. “Cand testele arata rezultate care nu sunt pe placul companiilor farmaceutice, acestea sunt perfect indreptatite sa le ascunda de doctori si pacienti, asa ca noi vedem doar o imagine distorsionata a oricaror efecte reale ale vreunui medicament”.
“Exista o eroare sistematica in miezul stiintei medicale” – dr. Ben Goldacre
Erick Turner a facut un studiu de monitorizare, publicat in New England Journal of Medicine(Jurnalul Medical al Noii Anglii), monitorizare a tuturor testarilor efectuate asupra efectelor medicamentelor antidepresive inregistrate la United States Food and Drug Administration(Agentia pentru Alimente si Medicamente a Statelor Unite). Au fost 38 de studii care au produs rezultate pozitve si 36 care au produs rezultate negative. Din grupul cu rezultate pozitive, au fost publicate 37 de studii. Din grupul cu rezultate negative, doar trei au fost publicate.
Cum sa te sinucizi lent cu chimicale si radiatii
Terapia cu radiatii si substante chimice vizand omorarea celulelor canceroase creeaza celule stem canceroase, ceea ce inseamna ca oncologii provoaca cancer. Chiar postul TV Fox News a raportat asupra acestui fapt, spunand ca acest lucru ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care cancerele in ultimul stadiu sunt adesea rezistente atat la terapia cu radiatii, cat si la chimioterapie. Stim ca celulele stem canceroase dau nastere la noi tumori. Aceste celule stem canceroase sunt responsabile in cele din urma pentru reaparitia cancerelor si periculoasa raspandire a cancerului in tot corpul.
“Terapia cu radiatii a fost un tratament standard pentru cancer atat de mult timp, incat suntem destul de surprinsi ca ar putea induce crearea de celule stem canceroase”, a spus cercetatorul dr. Chiang Li, de la Harvard Medical School din Boston.
O tanara femeie, Michelle Ruiz, diagnosticata cu cancer, s-a plans “am trecut prin ceea ce doctorul meu a numit olimpiada tratamentului anticanceros – o extirparea a tumorei, chimioterapie, terapie cu radiatii, cu hormoni, si congelarea ovulelor in caz ca toate aceste otraviri mi-ar fi afectat capacitatea reproductiva. Dupa pierderea mamei mele cu cativa ani inainte, eram furioasa pe toata lumea. Intotdeauna fusesem blanda si romantica, o persoana total dedicata relatiilor cu ceilalti. Vroiam un inel, vroiam sa am copii. Cine o sa se mai casatoreasca cu mine acum? Cand esti diagnosticata cu cancer, pierzi tot controlul asupra corpului tau. Nu mai puteam fuma. Mi-am schimbat dieta alimentara. Corpul tau este permanent examinat, privit, sondat si pozitionat in masinile de scanat. Esti transformata in obiect pentru acea perioada de timp, deoarece este un mod de supravietuire si esti practic la mila medicilor. M-am simtit destul de mult ca o maimuta subiect de experimente. Trebuia sa o fac, pentru a trece prin toate acelea, deconectata emotional de propriul meu corp”.
Cand femeile supravietuiesc unor astfel de tratamente, atunci ele se confrunta cu un risc sporit de boli de inima – atat de mult incat unii doctori dezbat faptul daca nu ar fi timpul de a abandona sprijinul temeinic acordat chimioterapiei. Medicamentele numite antracicline sunt baza pentru chimioterapia cancerului la san, in ciuda binecunoscutului risc: ele slabesc inimile femeilor. “In procesul vindecarii de cancer la san, noi le expunem la lucruri destul de urate. Si nu este doar un singur lucru, ci o secventa de lucruri urate”, explica dr. Pamela Douglas, cardiolog la Universitatea Duke.
“Nu exista beneficii pe termen lung de la utilizarea radiatiei pentru tratarea cancerelor la san, deoarece chiar daca cancerul nu ar reapare la locul iradiat, sansele totale de supravietuire sunt la fel, sau chiar mai mici. Si totusi in ciuda faptului ca radiatia ajuta asa de putine femei – si in cele din urma omoara multe dintre cele pe care le-a ajutat pe termen scurt – aceasta metoda de tratament ramane standardul de ingrijire pentru femeile care au cancer la san”, scrie dr. John Lee, doctor in medicina in cartea sa “Ceea ce doctorul tau s-ar putea sa NU iti spuna despre cancerul la san”.
Nu regreta metoda de tratament aleasa pentru cancer
De la Reuters Health:
Mai mult de o femeie din cinci cu cancer la san in faza incipienta spune ca i s-a dat prea multa responsabilitate pentru decizii legate de tratament – si acele paciente au avut o mare probabilitate de a regreta alegerile pe care le-au facut, potrivit unui studiu american.[3] Descoperirile, care au aparut inJurnalul de Medicina Generala Interna, nu inseamna ca femeile nu ar trebui sa fie pe deplin informate despre optiunile de tratament, spun cercetatorii, ci mai degraba ca medicii ar putea avea nevoie sa gaseasca noi strategii pentru a comunica cu pacientele, in special cele mai putin educate.
“Unele femei s-ar putea simti coplesite sau impovarate de alegerea tratementului, in special daca nu li se dau si instrumentele pentru a intelege si cantari beneficiile si daunele acestor alegeri”, a scris cercetatorul principal Jennifer Livaudais. Echipa acesteia de la Mount Sinai School of Medicine din New York, a monitorizat 368 de femei care tocmai avusesera operatie pentru faza incipienta de cancer la san la unul dintre cele opt spitale din New York, si au repetat monitorizarea sase luni mai tarziu. Majoritatea a spus ca in mod obisnuit ele au avut probleme intelegand informatiile medicale si mai putin de o treime au cunoscut posibilele beneficii ale chirurgiei, terapiei cu radiatii si pe cele ale chimioterapiei, au descoperit Livaudais si colegii acesteia. Cartea aceasta este despre dragoste in medicina, dar in mod specific este despre oferirea in mod iubitor de tratament anticanceros pentru cancerul la san, ca si pentru alte cancere implicand organele sexuale la barbati.
Oncologii fac o treaba proasta in ce priveste informarea femeilor americane cu cancer in faza incipienta despre boala lor sau despre optiunile in ce priveste chirurgia. Intr-un studiu publica in editia din ianuarie 2012 a Jurnalului Colegiului American al Chirurgilor, cercetatorii au descoperit ca “supravietuitoarele cancerului la san au lacune destul de mari in intelegerea lor asupra optiunilor chirurgicale, inclusiv asupra implicatiilor reaparitiei cancerului si supravietuirii”, a spus conducatorul studiului, autorul dr. Clara Lee, un profesor asociat de chirurgie si director de cercetari chirurgicale la Scoala de Medicina din Chapel Hill a Universitatii din Carolina de Nord.
Printre cele 440 de paciente care au raspuns chestionarii, mai putin de jumatate(circa 46%) stiau ca riscurile reaparitiei local sunt mai mari dupa chirurgia cu conservarea sanului(extirparea tumorei, nu a intregului san), decat dupa mastectomie, si doar circa 56% dintre femei stiau ca rata supravieturii este echivalenta pentru ambele optiuni.
Multe femei nu isi aminteau sa fi fost intrebate despre preferinta lor. Faptul ca mai putin de jumatate(48,6%) dintre paciente isi reaminteau sa fi fost intrebate despre preferinta lor a fost deosebit de ingrijorator pentru dr. Clara Lee. “Ar fi un lucru ca noua sa ni se vorbeasca despre decizia care sa fie tratamentul superior, cum ar fi tratamentul pentru o inflamatie a vezicii. In acest caz, este rezonabil si de fapt mai bine ca chirurgul sa faca o recomandare. Dar aici vorbim despre o decizie unde nu exista un raspuns medical corect, si depinde in mod real de preferinta pacientei. In aceasta situatie, are sens ca sa se intrebe pacienta ce prefera ea.”
Resurse in lb. eng.:
- [1] Study Explores Why Double Mastectomy Rate Is on the Rise; National Cancer Institute; Research Highlights Dec. 2012;
http://www.cancer.gov/ncicancerbulletin/121112/page3#c - [2] Bias in reporting of end points of efficacy and toxicity in randomized, clinical trials for women with breast cancer; F. E. Vera-Badillo, et al; Ann Oncol (2013) doi: 10.1093/annonc/mds636 First published online: January 9, 2013;
http://annonc.oxfordjournals.org/content/early/2013/01/04/annonc.mds636.full - [3] Breast Cancer Treatment Decision-Making: Are We Asking Too Much of Patients? Jennifer C. Livaudais PhD et al; Journal of General Internal Medicine; November 2012;
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11606-012-2274-3 - http://www.greenmedinfo.com/blog/oncologists-conceal-toxicity-issues-and-bias?utm_source=www.GreenMedInfo.com&utm_campaign=58e15ecdcd-Greenmedinfo&utm_medium=email - cancer
Great blog! Do you have any hints for aspiring writers? I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm completely overwhelmed .. Any suggestions? Appreciate it!
Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one? Thanks a lot!
Howdy would you mind letting me know which web host you're working with? I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!
Thank you, I have been searching for details about this topic for ages and yours is the best I have found so far.
Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I'm getting fed up of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.
Articolul are dreptate, manipulare multa din partea industriilor producatoare de medicamente, am vazut multe documentare pe aceasta tema. Banul dicteaza.
Dan Mirahorian a dezvoltat in aparat bazat pe impulsuri magnetice care ajuta la " iesirea din cutia Pandorei a medicatiei chimice" ceea ce ar permite sa nu nr mai poluam corpul in mod inutil. Mai multe detalii gasiti pe pagina dumnealui.
Felicitari,pentru material!ignoranta nu este doar a pacientilor ci si a medicilor,de fapt este rea credinta. Oricum,cel care vrea un tratament alternativ naturist,in epoca asta se poate informa si gasi modalitati mult mai bune.dar asa cum ai pus si titlul,totul se bazeaza pe frica omului de moarte. Succes in tot ceea ce faci!