Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Top 10 aditivi alimentari de evitat

Top 10 aditivi alimentari de evitat

"Aditivii alimentari au devenit ceva comun in dieta noastra moderna, dar “adauga” ei intr-adevar vreo valoare hranei noastre?" Poate ca este ceva cunoscut de tine faptul ca majoritatea alimentelor procesate nu sunt ideale pentru sanatatea noastra. A

"Aditivii alimentari au devenit ceva comun in dieta noastra moderna, dar “adauga” ei intr-adevar vreo valoare hranei noastre?"

Poate ca este ceva cunoscut de tine faptul ca majoritatea alimentelor procesate nu sunt ideale pentru sanatatea noastra. Aceste alimente sunt adesea pline de chimicale artificiale care pot cauza tot felul de necazuri corpului nostru.

In mod tipic, acesti aditivi alimentari nu sunt usor de identificat, intrucat sunt ascunsi sub o varietate de nume si coduri si de obicei scrisi pe etichete cu litere foarte mici.

Chiar si cand aditivii sunt obtinuti din surse vegetale, ei totusi pot fi vatamatori.

Asa dupa cum a spus Mike Adams in 'Hungry For Change/Flamanzi de schimbare': “Stati de parte de orice este nenatural si puternic concentrat chimic de la o planta care ar trebui sa fie consumata in intreaga complexitate nutritiva a spectrului biodisponibil. Aceasta este calea prin care livreaza natura hrana – ca un complex nutritiv, nu ca un nutrient izolat”.

Incredibil, exista peste 300 de chimicale utilizate astazi in alimentele procesate, iar statisticile arata ca o gospodarie medie cheltuieste circa 90% din bugetul pentru hrana pe astfel de alimente!

Aceste chimicale facute de om sunt vazute ca straine pentru corpurile noastre, ceea ce are adesea ca rezultat un numar de implicatii pentru sanatatea si buna noastra stare.

Alergiile sunt un efect secundar comun, iar MSG( abrevierea in engleza pentru monoglutamat de sodiu) se stie ca provoaca mancatul excesiv si cresterea in greutate.

Cea mai buna cale de a evita expunerea la aceste chimicale daunatoare este de a intelege majoritatea aditivilor comuni si periculosi, si in care dintre alimente sunt ei gasiti cel mai des. Aici este ghidul de cumparaturi cu „Top 10 aditivi alimentari de evitat”. Cititi urmatoarele si asigurati-va ca ii evitati pe cat posbili

Top 10 aditivi alimentari de evitat

1. Indulcitori artificiali

Aspartamul, (E951) mai cunoscut in mod popular ca Nutrasweet si Equal, este adesea gasit in alimentele etichetate „de dieta” sau „fara zahar”. Despre aspartam se crede ca este cancerigen si ar trebui sa dea socoteala pentru mai multe rapoarte despre reactii adverse decat toate celelalte alimente si aditivi alimentari. Aspartamul nu este prietenul tau.

Aspartamul este o neurotoxina si un cancerigen. Cunoscut ca erodand al inteligentei si pentru ca afecteaza memoria pe termen scurt, componentele acestui indulcitor toxic ar putea duce la o larga varietate de afectiuni, inclusiv tumori cerebrale, boli precum limfom, diabet, scleroza multipla, Parkinson, Alzheimer, fibromialgie si oboseala cronica, tulburari emotionale precum atacurile de depresie si anxietate, ameteli, dureri de cap, greturi, confuzie mentala, migrene si convulsii. Puteti citi mai multe despre aspartam aici :

Acesulfamul de potasiu, un indulcitor artificial relativ nou gasit in produsele de patiserie/brutarie, gume de mestecat si gelatine, nu a fost testat temeinic si a fost pus in legatura cu tumorile la rinichi. Gasit in: bauturile carbogazoase de dieta sau fara zahar, Cola Zero, jello(si gelatine), deserturi, gume de mestecat fara zahar, mixuri de bauturi, produse de patiserie/brutarie, indulcitori inlocuitori ai zaharului pentru uz casninc, cereale, bomboane pentru reimprospatarea respiratiei, ceai rece, Kool-Aid, vitamine de mestecat, pasta de dinti.

2. Sirop de porumb cu inalta concentratie de fructoza

Siropul de porumb cu inalta concentratie de fructoza (SPICF) este un indulcitor artificial puternic rafinat care a devenit sursa nr. 1 de calorii in America. Este gasit in mai toate alimentele procesate. SPICF adauga kilograme mai rapid decat orice alt ingredient, iti sporeste colesterolul LDL(„rau”), si contribuie la dezvoltarea diabetului si vatamarilor celulare, printre alte efecte daunatoare. Gasit in: majoritatea alimentelor procesate, paine, bomboane, iaurt, dresinguri pentru salate, vegetale la conserva, cereale.

3. Monoglutamat de sodiu (MGS/ E621)

MSG este un aminoacid utilizat ca amplificator de arome in supe, dresinguri de salate, chipsuri, aperitive congelate, si in multe dintre alimentele de la restaurante. MSGMonosodium-Glutamate aditivi este cunoscut ca excitotoxina, o substanta care supraexcita celulele pana la deteriorare sau moarte. Studiile arata ca un consum regulat de MGS ar putea avea drept rezultat efecte secundare adverse care includ depresia, dezorientarea, vatamari oculare, oboseala, dureri de cap si obezitate.

MGS are efecte asupra traseelor neurologice ale creierului si decupleaza functia „sunt satul”, ceea ce explica efectele asupra cresterii in greutate. Gasit in: mancarea chinezeasca(sindromul restaurantului chinezesc), multe snacksuri, cipsuri, prajiturele, sosuri, supe, alimente congelate, mezeluri majoritatea produselor fast food.

4. Grasimi trans

Grasimile trans sunt utilizate pentru a amplifica si extinde perioada de valabilitate a produselor alimentare si sunt printre cele mai primejdioase produse pe care le puteti consuma. Gasite in alimentele de pit fastfood puternic prajite si in anumite alimente procesate produse cu margarina si uleiuri vegetale partial hidrogenate, grasimile trans sunt formate printr-un proces numit hidrogenare partiala.

Numeroase studii arata ca grasimile trans sporesc nivelul de colesterol LDD/“rau”, simultan cu micsorarea colesterolului HDL/“bun”, sporesc riscul de infarct, boli de inima si atacuri cerebrale, si contribuie la inflamatii sporite, diabet si alte probleme de sanatate. Uleiurile si grasimile de pe piata daneza sunt acum interzise daca contin acizi grasi trans depasind 2%, o miscare ce efectiv exclude uleiurile partial hidrogenate. Gasite in: margarine, chipsuri si crackersi, produse de patiserie/brutarie si in cele de fastfood.

5. Coloranti alimentari comuni

Studiile arata ca, colorantii artificiali care sunt gasiti in bauturile carbogazoase, sucurile de fruce si dresingurile de salata ar putea contribui la problemele comportamentale ale copiilor si ar putea duce la o semnificativa reducere a coeficientului de inteligenta(IQ). Studiile pe animale au pus in legatura alti coloranti artificiali cu cancerul.

Paziti-va de acestia:  Albastru #1 si Albastru #2 (E133) – Interzis in Norvegia, Finlanda si Franta. Ar putea cauza deteriorari cromozomiale. Gasit in: bomboane, cereale, bauturi racoritoare si alimente pentru animale de casa. Colorant Rosu # 3 (si Rosu #40) (E124) – Interzis in 1990, dupa 8 ani de dezbateri, de a fi utilizat in multe alimente si cosmetice. Acest colorant continua sa fie pe piata pana cad se epuizeaza stocurile!

S-a dovedit a cauza cancer la tiroida si vatamari cromozomiale la animalele de laborator, ar putea de asemenea sa interfereze cu transmisia nervoasa creier-nervi. Gasit in: cocktail de fructe, maraschino cherries, mix de cirese pentru placinta, inghetata, bomboane, produse de patiserie/brutarie si multe altele! Galben #6 (E110) si Galben Tartrazina (E102)- Interzis in Norvegia si Suedia. Sporeste numarul de tumori ale rinichilor si glandelor renale superioare la animalele de laboratori, ar putea cauza deteriorari cromozomiale. Gasit in: branza americana, macaroane si branza, bomboane si bauturi carbogazoase, limonada si multe altele!

6. Sulfit de sodiu (E221)

Conservant utilizat in producerea vinurilor si a altor alimente procesate. Potrivit FDA, aproximativ unul din 100 de oameni este sensibil la sulfitii din mancare. Majoritatea acestor indivizi sunt astmatici, sugerand o legatura intre astm si sulfiti. Indivizii care sunt sensibili la sulfiti pot experimenta dureri de cap, probleme de respiratie si iritatii. In cazurile severe, sulfitii pot de fapt sa provoace moartea, prin inchiderea totala a cailor respiratorii, ducand la oprirea inimii. Gasit in: vin si fructe uscate.

7. Nitrat de sodiu/Nitrit de sodiu

Nitratul de sodiu (sau nitritul de sodiu) este utilizat drept conservant, colorant si aromatizant in sunca, costita, hot dog, mezeluri, carne sarata de vita, peste afumat si alte carnuri procesate. Acest ingredient, care suna nevatamator, este de fapt puternic cancerigen, odata ce intra in sistemul digestiv uman.

Aici formeaza o varietate de compusi nitrozaminici care patrund in fluxul sanguin si creeaza haos intr-un numar de organe interne: indeosebi in ficat si pancreas. Nitritul de sodiu este in mare masura privit ca un ingredient toxic, si de fapt USDA(Ministerul Agriculturii SUA) a incercat sa il interzica drept aditiv in anii ’70, dar a fost impiedicata de producatorii de alimente care s-au plans ca nu au nicio o alternativa la conservarea produselor de carne ambalate.

De ce il mai utilizeaza inca industria? Simplu: aceasta chimicala se intampla sa dea o culoare rosie aprinsa carnurilor. Gasit in: hotdog, costita, sunca, mezeluri, carne sarata de vaca, peste afumat sau oricare alt tip de carne procesata.

8. BHA si BHT (E320)

Hidroxianisolo butiliat (BHA) si hidroxitoluen butilat (BHT) sunt conservanti gasiti in cereale, guma de mestecat, cipsuri de cartofi si uleiuri vegetale. Acest conservant comun ajuta alimentele sa nu isi schimbe culoarea, aroma sau sa rancezeasca. Afecteaza sistemul neurologic cerebral, schimba comportamentul si are potential cancerigen. BHA si BHT sunt oxidanti ce formeaza compusi reactivi cauzatori de cancer in corp. Gasit in: cipsuri, guma de mestecat, cereale, carnati congelati, orez imbogatit, untura, aditivi pentru copturi, bomboane, jeleuri.

9. Dioxidul de sulf (E220)

Aditivii cu sulf sunt toxici, iar in SUA, Federal Drugs Administration(Agentia pentru Alimente si medicamente) a interzis utilizarea acestora la fructele si vegetalele proaspete. Reactiile adverse includ: probleme cu bronhiile, in special la cei expusi astmului, hipotensiune(presiune scazuta a sangelui), senzatii de gadilare care se deplaseaza pe piele, sau soc anafilactic. Mai distruge vitamina B1 si E. Nu este recomandat copiilor.

Organizatia Internationala a Muncii spune sa eviti E220 daca suferi de conjunctivita, bronsita, emfizem, astm bronsic, sau boli cardiovasculare.Gasit in: bere, racoritoare, fructe uscate, sucuri, intaritoare pentru inima, vin, otet, si produse din cartofi.

10. Bromatul de potasiu

Un aditiv utilizat pentru a spori volumul la faina alba uneori, paini si produse de patiserie, se stie despre bromatul de potasiu ca provoaca cancer la animale. Chiar si cantitatile mici din paine pot crea probleme pentru oameni. Gasit in: paine

Sursele pentru acest articol cuprind:

www.drmercola.info,
www.altmedangel.com,
www.naturalnews.com
www.bestofmotherearth.com
www.foodmatters.tv/articles...,
http://www.hungryforchange.tv/article/top-10-food-additives-to-avoid - aditivi

#aditivi alimentari #aspartam #coloranti #monoglutamat de sodiu #MSG

Ce au mai parcurs alti cititori...

Totul despre bauturile racoritoare: conservanti, coloranti, e-uri, zaharuri si aspartam!
Aditivi alimentari periculosi de evitat in timpul sarcinii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101