Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Te imbolnavesc hainele?

Te imbolnavesc hainele?

Multe persoane sufera de simptome vagi, neregulate precum greata, dureri de cap, iritatii, urticarie sau arsuri de piele. Simptomele par sa vina si sa plece fara vreun model clar, ceea ce lasa oamenii sa se minuneze de ce se petrece. Un factor de baz

Multe persoane sufera de simptome vagi, neregulate precum greata, dureri de cap, iritatii, urticarie sau arsuri de piele. Simptomele par sa vina si sa plece fara vreun model clar, ceea ce lasa oamenii sa se minuneze de ce se petrece. Un factor de baza pentru oamenii foarte sensibil ar putea fi ca ei reactioneaza la hainele pe care le poarta. Daca porti haine sintetice, ele ar putea contribui la problemele tale de piele, ca si la nivelul general de toxicitate. Gasirea de haine “sigure” poate fi o problema mare pentru oameni cu SCM (sensibilitate chimica multipla), si pentru altii care sunt sensibili.

Deci chestiunea este – ai luat in considerare daca nu cumva hainele te-ar putea imbolnavi? S-ar putea sa o faci, dupa ce afli mai multe despre tesaturile sintetice.

Asa ca ia in considerare aceste fapte

Materialele sintetice precum acrilicele, nailonul si poliesterul sunt facute din chimicale precum termoplasticele, care emana molecule plastice atunci cand sunt incalzite. hainele toxiceCand usuci haine sintetice in uscator, faci sa se emane aceste chimicale in casa ta si in mediu. Daca porti haine sintetice, caldura ta corporala elibereaza de asemenea aceste chimicale in aer si chimicalele sunt absorbite prin piele sau inhalate prin vaporii de aer. Cand porti haine nesifonabile, respiri plastic si formaldehida. (1)

Perfluorochimicalele (PFC), inclusiv aditivul antiaderent teflon, sunt tot mai adaugate la tesaturile sintetice pentru durabilitate, rezistenta la pete si la sifonare. Desi multi oameni apreciaza hainele nesifonabile care nu au nevoie de calcat, ei sunt poate inconstienti de chimicalele periculoase utilizate pentru a crea acest efect.

Perfluorochimicalele (PFC) sunt foarte persistente in mediul inconjurator – ele au fost gasite in sangele animalelor si fiintelor umane din intreaga lume. (2)

Cercetatorii au serioase motive de ingrijorarea in privinta sanatatii datorita PFC-urilor, inclusiv riscul de cancer. Precum multe alte toxine din casa, PFC-urile se acumuleaza in timp in corpul tau. PFC-urile pot cauza vatamari ale ficatului si rinichilor, ca si probleme pentru sistemul reproducator.

Amestecurile bumbac-poliester sunt tratate in mod obisnuit cu formaldehida si chimicale precum amoniacul, pentru a deveni moi. (3)

Formaldehida este adesea adaugata hainelor pentru a preveni contractarea materialului. Deoarece este aplicata cu caldura, in timpul procesarii se ataseaza permanent fibrelor. Nu poate fi spalata. Formaldehida ar putea servi ca iritant pentru declansarea crizelor si simptomelor de astm. (4) Potrivit clasificarii UE; formaldehida este un cancerigen de clasa 3. (5)

Hainele rezistente la foc, cum ar fi pijamalele pentru copii, au fost tratate cu ignifuganti, si emit formaldehida.

Sunt doua forme principale de poliester, PET (polietilena tereftalat) si PCDT ((poli-1, 4-ciclohexilena-dimetilena tereftalat). Majoritatea poliesterilor sunt manufacturati cu antimoniu, un cancerigen toxic pentru inima, ficat, plamani si piele. (6)

Celofibra este facuta din pasta de celuloza care este tratata cu soda caustica si acid sulfuric. (7)

Multe vopseluri textile si inalbitori contin metale grele toxice precum cadmiul si cromul. (3)

Optiuni naturale

Tesaturile naturale si organice sunt o alegere constienta mai prietenoasa pentru mediu. Este mai putin probabil ca hainele naturale si organice sa declanseze reactii alergice si iritatii ale pielii. Daca cumva costul acestor haine este prea mare, asigurati-va ca verificati magazinele second-hand, talciocurile sau luati in considerare schimburile cu prietenii si vecinii.

Cautati hainele facute din fibre naturale precum:

• canepa
• bambus
• bumbac organic
• lana
• matase
• in

Alti factori de luat in considerare

Daca experimentati eruptii, mancarimi, urticarie, vanatai, inrosiri sau alte reactii negative la hainele voastre, luati in considerare urmatoarele:

• Incercati un alt detergent de rufe (fara parfum si coloranti)
• Incercati sa reduceti cantitatea de detergent, s-ar putea sa ramana reziduuri de detergent in haine si lenjeria de pat, care sa provoace iritarea pielii.

Puteti sa incercati o varianta de detergent natural sau si mai bine sistemul de spalat fara detergenti Life Miracle care are garantie pe viata si este recomandat de Viata Verde Viu! - mai multe detalii pe http://fara-chimicale.ro/

Sursele pentru acest articol includ:
(1) Home Safe Home by Debra Lynn Dadd
(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21682250
(3) http://archive.audubonmagazine.org
(4) http://www.greenmedinfo.com
(5) http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/formaldehyde
(6). http://oecotextiles.wordpress.com
(7) http://www.madehow.com/Volume-1/Rayon.html#b
http://www.naturalnews.com/041162_synthetic_clothing_chemical_sensitivities_rayon.html - hainele

#formaldehida #hainele #pericole #toxice

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din vopseaua de par chimica
7 moduri eco de top pentru a-ti curata casa
Top 20 ingrediente toxice din produsele cosmetice si de ingrijire corporala

Ce spun cititorii despre "Te imbolnavesc hainele?"

Tomi06 January 2014 18:24Raspunde

IUBESC postarile oferite de acest site, dar URASC pentru ca in partea stanga nu pot citi ce scrie, din cauza reclamelor!!!.. :(

Dani22 January 2015 14:06Raspunde

Ctrl + "Scroll Down din rotita mouse-ului" micsoreaza Zoom-ul si astfel vei putea vedea tot :)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101